Следва

Модерната архитектура и нейните следистории

Любимите седем парчета на Павел Владимиров от "Здравей България"

 Той е едно от лицата, които дават свежо начало на деня ни...

Music преди 10 години

Той е едно от лицата, които дават свежо начало на деня ни. Определя се като "неженен, неосъждан и леко откачен", но истината е, че всички го познават като Павката от "Здравей България".

Ководещият в сутрешния блог на Нова ТВ е човекът, който се грижи да сме достатъчно информирани с всичко, което се случва в света на шоубизнеса и културата и същевременно е достатъчно забавен, за да ни усмихва през цялото време, докато го прави.

Не крием симпатиите си към харизматичната му личност, затова го хванахме между ангажиментите му в телевизията, за да го попитаме кои са неговите пет любими песни, а ето какво ни каза той:

"Да сведа песните, които ми харесват или са повлияли на творчеството ми само до пет си е направо "мишън импосибъл", защото музиката за мен, подобно на киното, е неизчерпаемо вдъхновение. Затова и реших, че е по-добре да свържа музиката с филмови сцени... Разбира се, има много яки саундтраци, който са експлоатирани до скъсване, като темите от „Междузвездни войни”, „Индиана Джоунс”, „Гладиатор”, „Карибски пирати” и т.н. Реших да пропусна тези популярни ринг тонове и да наблегна основно на песните. В началото се връщаме в миналия век, в далечната 1988-ма.

Въпреки, че Бон Джоуви без Ричи Самбора звучи малко като Дикси Чикс или някакво друго импотентно кънтри, ето нещо много яко от по-ранното му творчество, когато пролетните алергии не му влияеха като бром в чая. Жалко, че не видяхме тази велика песен на ст. „Васил Левски.” Парчето е от една от легендите на моето детство- филмът "Младите стрелци", в който се подвизават симпатичният кока и цицоман цицо Чарли, неговият брат Емилио Естевес, Кийфър Съдърланд и Лу Даймънд Панасоник (както наричам аз Лу Даймънд Филипс). Инджой:



Като говорим за филмова музика няма как да не споменем- не, не Еньо Мориконе, нито Ханс Цимер - и двамата са велики, но исках да си поговорим за Куентин Тарантино. Чепатият човек с кривата уста, който често показва средни пръсти на журналисти, е изключителен перфекционист, щом стане дума за музиката към филмите му и сам я подбира от личната си колекция. Вижте например „Глутница кучета”. Какво е нужно на едни начални надписи, за да се превърнат в култова сцена - една проста, олющена стена от червени тухли, стар пикап и неколцина убийствени актьори. Но и това не би било достатъчно, ако не беше убийствената Little Green Bag на George Baker Selection.

Убедете се сами:

Разбира се, много ми се искаше тук да влезе и още една сцена от този филм - тази с отрязаното ухо, но реших да не подскачам по нервите и гнусливостта ви. Затова нека се посмеем с безмилостно смешния танц на Джон Траволта и Ума Търман от друг филм с убийствен саундтрак- “Криминале”. Песента отново е "old but gold" - "You Never Can Tell" на Chuck Berry.

Няма как да сте гледали „От зрач, до зори” и да не сте запомнили следващата сцена. Песента е на Tito & Tarantula - After Dark и много нашумя това лято в различни хаусмиксове. Основният й мотив пък беше използван от родния рапър Алекс Пи в парчето му - "Белучи" (между другото, момчета, в него е пълно със страхотни мацки). Вижте обаче, Хайек, Салма Хайек на младини, заслужава поне десетка:



Да си починем малко от Тарантино и Робърт Родригес с не по-малко откачените Братя Коен. Ако „O, братко, къде си?” прилича на олигофреничния Станислав Христов Христосков, то не е само заради дежурното му питане: „Абе, къде е батко?!”, а и заради голямата доза идиотщина в образите на Клуни, Туртуро и Нелсън. Вижте ги какви са сладури, няма такива мутри:

И понеже съм звИздЪ, се надявам редакторите тук да ми отпуснат и време за два бонус трака от филма "Невероятната съдба на Амели Пулен". Много нежна и красива музика от Ян Тиерсен, идеална за разпускане след края на скапан и натоварен делничен ден.

 Amelie - La Valse D'Amelie- Orchestral



ВИЖ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА >>>

 

 

More Music