Следва

Много сладка Кара в стая със лилави стени

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Броят е октомврийският на...

All fashion преди 10 години

Риана в образа на Медуза за GQ и неговия 25-годишен юбилей

За тържествения си брой, посветен на 25-годишния юбилей на GQ, изданието събира в едно две културни икони - Деймиън Хърст и Риана - които да изпълнят корицата на така важния брой на списанието. Живата легенда Хърст се заема със задачата сериозно, даже по-сериозно, отколкото може да се очаква. И вместо да ни поднесе Рири на собствения си ярко оцветен и опръскан с цветни точки поднос, я превръща в Гръцката убийца Медуза.

На корицата Риана не носи нещо, освен влечуги. Певицата е топлес, само с една боа, увита около врата й, и гнездо от змии вместо коса. Общо взето картина, съвпадаща с нашата представа за ад. И ако да имаш змийско гнездо вместо коса не е достатъчно за по-издържливите, то вътре в сесията Риана в известна степен копира Майли, лижейки въпросната боа от корицата.



В гръцката митология да гледаш директно в Медуза означава да се вкамениш, а в случая певицата носи гадни ала змийски очи лещи, с които довършва перфектно внушението "Мога да те убия с очите си". Въпросните лещи, както и свръхдългите и остри вампирски зъби веднага заеха челно място в Halloween wishlist-а ни.



Но работата на талантливия Хърст и ултрахамелеонската Риана е страшно добра, различна и шантава и всъщност доста естетска, затова е и в нашия топ 5 на Какво харесахме в модата през изминалата седмица.

Много сладка Кара в стая със лилави стени



Макар и вече пълнолетна по всички стандарти, 21-годишната супермодел Кара Делевин си е живо момиче - щура, нахално млада, супер различна всеки път.

Очарованието на Кара очевидно печели не само феновете, но и работодателите. Защото моделът скача от проект в проект, последният от които намери място в нашите топ 5 тази седмица.

Мис Делевин е героинята в промо-клип - реклама на нов японски онлайн-магазин на име La Boo. В кадъра виждаме стая с розово-лилави стени, огромен креват и меки играчки, а също и пъстри тениски, "кукленски" рокли, леопардови клинове и прочие предмети за гардероба от колекцията на магазина (както не е трудно да се досетим, аудиторията на бутика е от подрастващи девойки). И в центъра на този девичи рай - самата Кара, с удоволствие демонстрираща игривата си момичешка природа.

Остава само да завидим на Делевин, която в края на август навърши 21 - изключително непосредствена в живота, Делевин супер органично се вписва в рекламните кампании на куп култови бранодве, ревюта висша мода, снимки в киното, опити в посока музикална кариера и безспирни забавления.

Тази й завършена работа не прави никакво изключение.

Виж всички снимки тук>>

Кейт Босуърт за Topshop - втора колекция



30-годишната актриса Кейт Босуърт ни изненада приятно с поредна авторска колекция и лукбук за Topshop през изминалата седмица. Есенно-зимната линия е част от едно по-отдавнашно сътрудничество, стартирало с Коледна кампания и продължило с лятна колекция за британския масов бранд. За разлика от последните модели на Кейт обаче, в които имаше жизнерадост, палавост и бохемска свобода в дизайна, есенно-зимната версия на колаборацията е лаконична, издържана в минималистичен стил, точно както и презентацията й.

Малко напомня на визията на Prada ала филм ноар с мокрите коси на моделите на подиума, но в никакъв случай не повтаря или копира мрачната естетика на гениалната Миуча Прада, разбира се!

Колекцията на Кей Босуърт за Topshop есен-зима 2014, наречена просто The Collection, e силно андрогенна в кройките, мъжки и овърсайз дрехи, а цветовата гама е семпла - черно, бяло, металик.

„Исках да създам разкошни дрехи в минамалистичен стил и да покажа, че мъжките кройки не пречат на женския силует, напротив. Хармонията между мъжа и жената - ето към това се стремях", казва Босуърт за своята работа, вероятно повлияна от щастливото събитие в живота й - свързването й в законна връзка с нейния любим - режисьорът Майкъл Полиш, автор и на хубавите на обран, но ярък фон рекламни снимки. 

Виж всички снимки тук>>

Къртни Лав и новият гръндж в сп. Interview



Къртни Лав е вдъхновила стилистите и модните редактори на сп. Interview Русия за един нов прочит на нейния автентичен деветдесетарски стил. С прет-а-порте произведенията на Saint Laurent, на които Лав е муза и рекламно лице, както и с разпознаваеми неща от Prada и Emilio Pucci, рок иконата е превърната в кралица на гръндж тенденцията, която преживява своето луксозно завръщане от преди няколко сезона.

Харесваме елегантната глем рок интерпретацията на стила на Къртни, както и добрата фотографска работа на Франческо Карозини, която е поредица от черно-бели кадри на съвсем семпъл фон, позволяващ акцентът да падне изцяло върху преродената Лав.

Броят е ноември, 2013, а всички снимки - тук>>

Този пънк, този шик - в руския Vogue



Снимките са дело на Себастиян Ким, броят е октомврийският на Vogue Русия, а героите в тази пищна пънкарска история са изумителните рокли и аксесоари с етикет Lanvin, кожата с дълъг косъм на Fendi, противоречивото каре на Celine, кожените дрехи на Watanabe, Армани сака, бижутата на Repossi, Pomelato и още много други главни и поддържащи роли.

Виж още>>
 

More All fashion