Следва

Най-добрите "приятели" на ботушите до над коляното

Треска за tomboy

Ако и вие неотдавна сте ровили в гардероба на съпруга си, баща си или гаджето си, добре дошли в клуба. Мъжкият гардероб винаги е...

All fashion преди 10 години

Ако и вие неотдавна сте ровили в гардероба на съпруга си, баща си или гаджето си, добре дошли в клуба.

Мъжкият гардероб винаги е бил недотам позната територия, която нека си признаем, привлича любопитството ни. Нека не забравяме и за ползите от комфорта, който заемките от него внасят към иначе типично женските кройки. Нищо не може да бъде по-подходящо за софийските улици от чифт прави, леко свободни дънки, риза и кецове. Разбира се, за най-смелите, които се осмеляват да се появят дори извън Витошка и моловете, обути в секси стилето, пола-молив и блузка с деколте - получават нашите поздравления, но ние винаги сме харесвали елементите от мъжкия стил и ще продължаваме да лавираме по унисекс границата.

Освен това тенденциите този сезон са на наша страна: например характерната, винтидж вталена кройка на саката и панталоните, шапките тип бомбе, равните, „оксфорд” обувки, типични за брит шика, са сред най-нашумелите трендове. С малко повече въображение можем да добавим и вратовръзка или папийонка, дори да сме облечени в рокля.

А защо не и съчетание между широк, boyfriend деним, риза с навити ръкави в каре и обувки на ток? Tomboy вдъхновенията винаги се отличават със свежест, неподправеност и придават на всеки сет онова излъчване, което го прави специален и го отличава от останалите. Пък и всяка от нас, обърнала се към мъжката половина в себе си, открива че тази нейна страна доста й допада: да бъдем силни, независими и да се стремим към най-доброто отдавна не са качества, резервирани за мъжете.

Като говорим за мъже, тази седмица ще можем да се насладим на един плътен и исторически на музикалната сцена тембър-този на Том Джоунс. Неговият концерт в София в сряда насочи модния ни нюх към така наречения tomboy стил. В родината на термина „tomboy”, Англия, понятието е специално измислено, за да обозначи жена или девойка, която проявява интереси, поведение и моден вкус, характерни за мъжкото съсловие.

Интересното е, че днес да бъдем tomboy е част от ежедневието ни, а и както вече споделихме, обаянието на силните половинки и техните дрехи е неустоимо. Имаме гъделичкащото чувство, че любовната история с моден happy end е започнала след вечер в прегръдките на гаджето, когато на другия ден сме облекли неговата риза или широка тениска…

За модното ни boyfriend вдъхновение тази седмица получаваме нова доставка идеи и тренди аутфити от нашите фешън съветници Fashion Days.



Първaта визия определено е доста бляскав и е перфектно попадение, ако решим да се появим на концерта на Джоунс, а защо не и на някое афтър парти? Лъскав клин в черно D&G 393. 90 BGN, блейзър в класическа бяло-черна симбиоза Pierre Balmain 324. 90 BGN, боти на ток с връзки Zanotii 779. 90 BGN и задължително подходящ клъч с метални елементи Furla 189. 90 BGN.

Всички продукти са от fashiondays.bg



Ако пък просто искаме да прибавим по някой щрих от този стил към своя стил, тогава избираме светъл деним Guess 175. 90 BGN, бяла риза риза GF Ferre 129. 90 BGN, интересно сако в сив нюанс Love Moschino 410. 90 BGN, удобен малък плик в черно Gucci 1819. 90 BGN и женствен завършек в токчето на елегантни обувки с пайети C’N’C 199. 90 BGN. Ето една визия, с която можем да обезоръжим и най-строгия фейсконтрол.

Всички продукти са от fashiondays.bg



Бежовите и пастелни тонове са страхотен фон, който омекотява иначе строгата нотка на мъжките елементи. Задължителните за всяко лошо момиче съдрани дънки D&G 194. 90 BGN комбинираме с голямо колие M by Maiocci 129. 90 BGN, голяма чанта в шоколадовокафяво Love Moschino Bags 379. 90 BGN, пясъчно кожено яке Galliano 649. 90 BGN и боти на дебел ток в животински принт Steve Madden 67. 90 BGN. Подобен аутфит е за онези като нас, които обичат на впечатляват, а и чудесен спортно-елегантен избор за неангажираща среща.

Всички продукти са от fashiondays.bg

Строг, спортен, комфортен-това са само малка част от качествата на boyfriend тенденцията. Подобно на Жорж Санд и Коко Шанел, шокирали с появата си в панталони навремето, никога не е в минус да се обърнем към своя вътрешен и моден ян.

Every day is a Fashion Day!
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.