Следва

Първата снимка от рекламната кампания на Louis Vuitton с Дейвид Бауи

Fashion Halloween

Навечерието на Хелоуин е. Прозорците са прашни и покрити с дебела паяжина; уличните лампи...

All fashion преди 10 години

Навечерието на Хелоуин е. Прозорците са прашни и покрити с дебела паяжина; уличните лампи сякаш хвърлят по-бледа светлина от обикновено; въздухът е хладен, но пропит с очакване, а по улиците са плъзнали най-различни същества: върколаци с проблясващи жълти очи, гладни вампири, тук-там се забелязва по някое семейство Франкенщайн, духове се носят без посока, а зомбита се оглеждат за свежа плът…

Поемаме въздух и се усмихваме след въведението в стил слийпи холоу и когато приключим с похапването на печена тиква (един от вкусните плюсове на Хелоуин), се насочваме към любимата ни тема: костюмите и маскирането. Няма да крием, че това е най-дългоочакваният момент в концепцията на празника, който набира все повече почитатели на родна територия. Приготовленията за 31 октомври винаги са придружени с голямо суетене около избора на герой/злодей/анимационен персонаж.

Възможностите са безброй много, а и кога, ако не в навечерието на Хелоуин можем да развихрим въображението си до краен предел и да бъдем някой друг, макар и само за една нощ? В стремежа си да бъдем нестандартни и креативни защо не направим специално фешън парти с дрескод „фешън икони”, специално за всички привърженици на модата.

Със сигурност би било забавно да пробваме мускетарските мустаци на Галиано, да си сложим любимите перли като Коко, или да експериментираме с рижавите нюанси на Вивиън Уестууд. Ами Джордж Майкъл и супер моделите на 90-те? Парчето му Too Funky може да бъде истинска златна мина за идеи: перука и рокля като на Линда Еванджелиста, робо костюмът (одобрен и от Лейди Гага), а ако искаме да бъдем наистина секси, един поглед към Тайра Банкс и аутфита й алла Копа Кабана е достатъчен.

Нашите модни гурута от Fashion Days подсказват как можем да се облечем за колоритния празник, при това без да правим пълен шопинг тур.



Първото предложение е Негово Величество Карл Лагерфелд. Един от любимите ни модни персонажи, не само заради пословичните му изказвания и шикозните му колекции, но и заради характерната му личност като цяло.



За да се превърнем в Хелоуин версия на Карл се нуждаем задължително от риза (по възможност с висока яка) като тази на Gas 73. 90 BGN, черно сако Juicy Couture 183. 90 BGN, панталон с мъжка кройка La Perla 484. 90 BGN и груби ботуши Pierre Balmain 759. 90 BGN. Задължителните и неизменни аксесоари за артистичния директор на Шанел са слънчеви очила Tru Trussardi 154. 90 BGN, вратовръзка Victor & Rolf 38. 90 BGN и ръкавици без пръсти Karl Lagerfeld 299. 90 BGN.

За да бъдем един напълно автентичен мосю Лагерфелд трябва да извикаме саркастичната част от личността си на показ, да се държим на ниво, а някоя друга френска дума в речниковия запас също би свършила чудесна работа, бялата коса е опция. Ако сме обградени от приятели, облечени като известни личности или модели, със сигурност ще можем да се проявим като Карл в пълния му блясък.

Всички продукти са от fashiondays.bg



Една от най-любимите на дизайнерите фешънисти, която винаги е в крак с последните тенденции и освен това е и редактор на Vogue Япония-да, това е Анна Делло Русо. Ключовите думи за италианската фешън икона са: женственост, тренди принтове и щампи, интересни аксесоари, и абсолютен must-футуристични обувки на токчета.



Избираме рокля с голи рамене и животински мотиви Guess 264. 90 BGN, шапка с воалетка Red Valentino 174. 90 BGN, масивна гривна Love Moschino 87. 90 BGN и главозамайващи и много актуални този сезон високи ботуши Casadei 1349. 90 BGN.

Анна Делло Русо обича масивните аксесоари, затова и не се притесняваме да посегнем към най-шантавите модели, които имаме в гардероба си. Неслучайно родената в Бари италианка е на първите редове на всички ревюта-тя има невероятна енергия, отличава се като комуникативна и позитивна, така че го имаме в предвид, когато я избираме за свой образ за празника. Любимата прическа на Делло Русо е гладката, безупречно изправена коса, а искрящият маникюр е препоръчителен.

Всички продукти са от fashiondays.bg



За истински смелите модни почитатели като нас е както удоволствие, така и предизвикателство да се превърнем в Айрис Апфел в нощта на Хелоуин. 90-годишната дама определя себе си като най-възрастния тийнейджър на планетата, а еклектичните й тоалети и комбинациите между винтидж, висша мода и необикновени бижута са нейна запазена марка.



Като една истинска Апфел се нуждаем от големи (дори огромни) очила като тези с червена рамка на Benetton 59. 90 BGN, рокля с дълъг ръкав в смарагдово зелено и змийски принт Juicy Couture 164. 90 BGN, каубойски ботуши с ресни Casadei 979. 90 BGN и тренч с флорални мотиви Desigual 324. 90 BGN.

Акцентът в подобен костюм обаче е и върху бижутата, затова и избираме обици във форма на листа Celebrity by FV Jewels 62. 90 BGN, пръстен с голям, масленозелен камък Celebrity by FV Jewels 41. 90 BGN, както и масивни гривни като тези на Celebrity by FV Jewels, съответно на цени от 62. 90 BGN, 92. 90 BGN, 97. 90 BGN и 124. 90 BGN.

Истината е, че ако решим да бъдем Айрис Апфел не е задължително да се състаряваме с грим, тъй като тя се отличава с младежкия си дух. Не забравяме ярките тонове, червеното червило и нежната, леко загадъчна усмивка.

Всички продукти са от fashiondays.bg

31-ви е тук, но ние сме готови за една много фешън и ексцентрична Хелоуин вечер. И не забравяме, че Еvery day is a Fashion Day!
 

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.