Следва

Бързото порастване на Айрленд Болдуин

През седмицата ще видим още

COOLинар е серия от събития, посветени на кулинарното изкуство и любовта към вкусната храна и напитки, които ще се проведат през 8-9 ноември, 2013г.

Culture преди 10 години

 Coolinar - събития, посветени на кулинарното изкуство и любовта към вкусната храна и напитки
Кога: 8-9 ноември, 8:30 часа
Къде: Интер Експо и конгресен център, София



COOLинар е серия от събития, посветени на кулинарното изкуство и любовта към вкусната храна и напитки, които ще се проведат през 8-9 ноември, 2013г.

В рамките на събитето ще се проведат серия кулинарни състезания за любители готвачи – индивидуално и по отбори, дегустация и съвети за дегустация, състезания за бармани – приготвяне на коктейли и напитки.

Лекции и дискусии за: използване на Интернет в представянето на хранителни продукти, напитки, рецепти и специалисти в областта – разговори и презентации от практици; представяния на собственици на кулинарни сайтове и блогове; съвети от експерти по здравословно хранене, детски храни, диети и пр.

Презентации и лекции от фирми в хранително-вкусовата промишленост

Съвети и практики за присъствие на фирми от хранително-вкусовия и кулинарния сектор в Интернет пространството

И още много професионални съвети, рецепти, вкусен аромат от приготвени ястия, дегустации, дискусии, бизнес запознанства и интересни инициативи през двудневната програма на COOLинар.

Повече информация ще намерите на официалната страница на Coolinar


Етюди в брашно - концерт на Точка БГ съвместно с мрежа Хлебни къщи
Кога: 8 ноември , 19 часа
Къде: Червената къща



На 8 ноември, петък ще се проведе благотворителен концерт за всички възрасти за събиране средства за дофинансирането по създаването на софийска Хлебна Къща. Този мултимедиен пърформанс ще вдъхнови и преплете всички сетива.

Публиката ще има шанса да види как се създават картини от брашно в реално време върху “сцена”- черна маса от Д-р Надежда Савова, поет и основател на Мрежата Хлебни Къщи в България и по света. Концертът ще включи и малка презентация и дискусия на тема ролята на изкуството и красотата в общностното развитие.

Приходите от събитието ще подкрепят каузата за фондонабиране на средства за откриването на Хлебна Къща и в София, която ще функционира като културно-социален център и социално предприятие за хора от уязвими групи.

Вход: 5 лв.

Капитан Филипс
Кога: 8 ноември 
Къде: Киносалони, София 



Режисьорът Пол Грийнграс предлага едно завладяващо разследване на случая с отвлечения през 2009 г американски товарен кораб Мерск Алабама от сомалийски пирати.

В специфичния си стил, той поднася едновременно напрегнат трилър и сложна картина на безбройните последствия от глобализацията. Когато пиратите нападат невъоръжения товарен кораб, между командващият офицер на Алабама, капитан Ричард Филипс (Том Ханкс) е лидерът на сомалийските пирати Мусе (Баркад Абди) започва непримирим сблъсък.

В последвалото безизходно положение, на 250 км от Сомалийския бряг, и двамата ще се окажат в ръцете на сили, извън техния контрол.

Повече може да научите на официалната страница на филма: http://www.captainphillipsmovie.com/site/#splash
 

Играта на Ендър
Кога: 8 ноември
Къде: Киносалони, София 



В недалечното бъдеще враждебната извънземна раса на Формиките е нападнала Земята. Без превърналите се в легенда подвизи на командира на Международната въздушна флота Мейзър Ракам (Бен Кингсли), всички биха били загубени. Докато тече подготовката за следващата битка, ползващият се с огромна почит полковник Граф (Харисън Форд) и командирите на Международните войски, подбират и обучават само най-добрите деца с надеждата да открият следващия Мейзър. Скоро Ендър Уигин (Аса Бътърфийлд) - срамежливо момче с непогрешим усет към военната стратегия и тактика, е забелязано от командирите и привлечено към елита...

След пристигането си в Училището за бойци Ендър бързо и без усилие измисля все по-трудни и заплетени военни игри и постепенно изпъква пред връстниците си и печели уважението им. Граф също забелязва необикновените заложби на Ендър, обявява го за следващата голяма надежда на армията и го изпраща в Училището за командири. Там с обучението му се заема лично Мейзър Ракам, подготвяйки го за предопределената му роля - да поведе войските в епична битка, която да реши бъдещето на Земята и на човешката раса.


Краят на света
Кога: 8 ноември
Къде: Киносалони, София 



Историята разказва за петима приятели, които 20 години след провалил се опит за нощен алкохолен маратон в няколко различни кръчми и заведения се събират отново за да довършат започнатото. Те са организирани от 40-годишния Гари Кинг, който все още изживява своите тийнейджърски години. Целта на групата приятели е да се завърнат отново в родния си град и след като посетят няколко местни заведения да сложат край на веселбата в известната кръчма “Краят на света“. Когато пристигат на мястото те са уверени, че този път всичко ще протече по план и мечтаната вечер ще се превърне в реалност. Докато обсъждат миналото и настоящето Гари и приятелите му с изненада откриват, че жителите на любимия им град са всъщност извънземни роботи, които елиминират всеки, който застраши плановете им..

Опитът на групата мъже да се доберат до “Краят на света“ бързо се превръща в най-малкия им проблем. Сега от действията им зависят не само техните животи, но и животите на всички хора в района.


Арт Арена 2 в 1
Кога: 9 ноември, 13-15 часа
Къде: пред Народен театър "Иван Вазов"



Идеята на събитието е да даде възможност на всеки да изяви себе си и своето творчество пред открит микрофон и камера; да сподели за какво мечтае в изкуството и да срещне съмишленици; и още – да подкрепи новия рап изпълнител Sn!pe, като се включи в заснемането на музикален клип към парчето „Дом за ангели”.

Организаторите  O.G. & Sassy обещават да се съобразят с всички, които искат или не искат да бъдат част от клипа. А тези, които изявят желание да се снимат не е нужно да са професионални изпълнители, но да имат отношение към изкуството и да се чувстват истински творци.

Повече за събитието може да научите от самите организатори на: https://www.facebook.com/events/158908290982480/

 

Още за събитията от седмицата може да четете тук 

More from View Sofia

More Culture

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?