Следва

Б като Библия, Б като Блог

Започна онлайн гласуването за БГ модна икона 2013

Експертен съвет на Академията за мода, включващ 33 лайфстайл, модни и светски...

All fashion преди 10 години

Експертен съвет на Академията за мода, включващ 33 лайфстайл, модни и светски журналисти и редактори от водещите печатни и електронни медии (сред които и част от нашия екип), номинира най-елегантните българи за 2013 година.

Конкурсът „БГ модна икона” се организира за пета поредна година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения и безупречна култура и поведение.

За най-елегантни български жени са номинирани (по азбучен ред): Гала, Галена, Ели Гигова, Ива Екимова, Мария Игнатова, Мария Илиева, Радина Кърджилова, Рут Колева, Теодора Духовникова и Цветана Пиронкова.

За най-елегантни български мъже пък са посочени: Андрей Арнаудов, Григор Димитров, Деян Донков, Иван Христов, Иво Аръков, Любо Киров, Мариан Кюрпанов, Петко Димитров, Орлин Горанов и Юлиан Вергов.

Ето какво сподели за номинациите председателят на Академията за мода и организатор на конкурса Любомир Стойков: „Целта на състезанието за най-елегантните българи „БГ модна икона 2013” е да допринесе за развитието на визуалната култура у нас. Схващаме елегантността като интегрална категория, в която освен стилът и красотата логично се вписват професионалният успех и перфектното публично поведение. Искрено се надявам конкурсът да противодейства на многобройните прояви на кич, безвкусица и пошъл вкус.”

Онлайн гласуването започва на 5 ноември и ще продължи до 25 ноември т.г. Организатори и спонсори са предвидили ценни и оригинални награди за позналите резултатите в конкурса.

Връчването на приза „БГ Модна икона 2013” ще стане на 17 декември 2013. 

Сред досегашните носители на отличието са Диана Любенова, Цветелина Бориславова, Юлияна Дончева, Димитър Бербатов и Миро за 2009 г., Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански и Валентина Войкова за 2010 г., Деница Атанасова-Гергова, Васко Василев, Мария Илиева, Евгения Калканджиева и Владимир Ампов – Графа за 2011 г. и Лили Иванова, Александра Раева, Анелия, Орлин Павлов и д-р Ангел Енчев за 2012 година.

Интернет адрес за гласуване: fashion-lifestyle.bg
 

More from View Sofia

More All fashion