Следва

Уинона Райдър - нов поглед върху една красива жена от Марио Тестино

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Една модна история...

All fashion преди 10 години

Елена Перминова от горе до долу в Изабел Маран за H&M
 
Една много готина и секси модна сесия, в която руският супермодел Елена Перминова позира за новия брой на Harper's Bazaar Латинска Америка.

Една модна история, разказана красиво на цели 16 страници, снимана на лаконичен, леко прашен и обещаващ много и различни случки фон, и с готината, перфектно руса Елена в главната роля, на която френски инспирираната мода на колекцията стои божествено.

Напомняме, че супер интересните неща на Isabel Marant H&M ще са в София на 14-и ноември, т.е. четвъртък! Ура! 

Виж още>>

Уинона Райдър - нов поглед върху една красива жена от Марио Тестино 



Дали можахме да я познаем от пръв поглед - не помним. Защото толкова много ни хареса красивата Уинона Райдър, интерпретирана животински женствено от големия Марио Тестино, че всъщност на втори поглед се оказа все едно дали я познахме или не.

Но да, това е тя, като хамелеон изменчива, само едни очи, един поглед, едно грамадно въздействие. Култовият фотограф Марио Тестино в колаборация със стилиста Карлин Серф де Дадзил и креативният директор на Estée Lauder Том Пешо снимат 42-годишната актриса и постигат този много силно въздействащ резултат.

Карлин избира за Уинона рок образ с готически елементи - кожа, ципове, латекс, много черно и естествено, макиаж smoky-eyes. Сесията е дръзка, агресивна и същевременно много нежна, уязвима и елегантна. Жената-вамп в изпълнението на Райдър изглежда органично и истински, независимо че не е присъщо за зрителите да я виждат така.

Какво казва Уинона, запитана за усещането от сесията: Образът на героинята ми - това е първото, което изниква в ума при споменаването на думите "байкър-шик".

Актрисата разказва по повод снимките, че в детството си е страдала от нападенията на съученици. Уинона е била фен на Бъгси Мелоун и затова е ходела късо подстригана. И тогава, по-големи от нея съученици, смятайки, че е момче, я нападат. След инцидента тя напуска училище и започва да учи вкъщи. Което пък й дава безкрайни възможности да гледа филми, което много вероятно определя и съдбата й в следващите години.

Виж още>>

Michael Kors с Instagram кампания



Социалните мрежи станаха с една идея по-красиви през изминалата седмица, когато Michael Kors лансира първата реклама в Instagram: "5:15 PM: Pampered in Paris #MKTimeless". За добро или зло това слага началото на използването на персоналната медия за промоции. И тъй като сме отегчени от настойчивата монотонност на рекламите във facebook, поне въздъхваме с облекчение, че Michael Kors хаштагва с вкус, карайки ни да мечтаем за френски глезотийки в чаено време.

Кристи Търлингтън пробяга 42 километра за кауза





Ако сте супермодел, бизнесдама, майка и съпруга, със сигурност ще намерите време и енергия за още амбициозни занимания. А може би тонусът ви идва от зареждащи турнири по бягане като маратона в Ню Йорк, провел се в Сентрал Парк миналата седмица. Точно това прави Кристи Търлингтън, която спринтира за благотворителност и набира средства за организация, която се бори със смъртността на майки при раждането. Одобряваме идеята за „здрава кауза в здрав дух в здраво тяло” и си пожелаваме и нашият град да намери място за 42 километрови маратони.

Изложбата на Hermès в музея Ecole Militaire





Минавате ли през Париж тези дни, не пропускайте хипер мащабната изложба на иконичния бранд Hermès в музея Ecole Militaire. Прекрасната атмосфера е заложена в стилното аранжиране на едни от най-красивите луксозни предмети, създавани през последните 170 години изобщо. Най-много харесахме идеята за презентиране на бански костюми във фиктивен вертикален басейн. 

Да припомним: Hermès започва легендарното си развитие с изработката на изящни кожени седла – затова и логото на гиганта е карета, теглена от коне. По-късно се оказва, че леките като въздишка копринени шалчета, подчертаващи талията колани и исторически значими чанти като Hermès Birkin и Hermès Kelly са логичното следствие на формулата креативност, перфектен френски вкус и безкомпромисно изпипване до последния детайл. А днес френската модна къща ни радва и със стилните си, понякога фетишизиращи ездата модни колекции.
 

More All fashion