Следва

Тренчовете на Burberry са новите звезди в романтичен клип

Гаранс Доре „Отказах работа мечта в списание, за да спася блога си”

Когато един блогър е наистина добър, това си личи по реакциите на неговите читатели, за които...

All fashion преди 10 години

Когато един блогър е наистина добър, това си личи по реакциите на неговите читатели, за които всеки пост е като писмо от близък приятел. В модния свят един съвършен пример за това е Гаранс Доре.

В четвъртък вечерта IFB и Crossroads Trading Company проведоха разговор с Доре в Ню Йорк, където тя говори дълго за развитието на сайта си (и за концепцията на модните блогове по принцип) от създаването му през 2006.

От беседата става ясно, че едно от предимствата на Гаранс, благодарение на което тя изпъква на фона на останалите, е нейната оригиналност (в блоговете си тя много често включва и нарисувани от нея модели), както и фактът, че остава вярна на вътрешния си усет и не залита в писането на теми, чиято цел е да привличат на всяка цена вниманието на хората. Гаранс споделя също така, че не одобрява актуалната в момента промяна на статуса на всеки пет минути: „Мразя снимките тип селфи. Не ми харесва да се самоизтъквам по този начин… няма нужда всички да знаят какво съм си купила току-що”.



Още в самото начало Доре пише за вдъхновяваща мода и луксозни брандове, въпреки че не може да си позволи да пазарува от тях. А когато читателите й роптаят, че трябва да пише за масови и достъпни марки, тя остава вярна на стила си. „Имала съм подобни моменти на метаморфоза с читателите ми, след като започнах да печеля повече и да си позволя хубави дрехи. Чудех се дали мога да говоря за това и дали хората няма да „скъсат” с мен, защото съм се променила?”, казва Гаранс.

Когато луксозните марки започват да завземат и дигиталния пазар, тя е първата, към която се обръщат. Всичко това води до лавина от възможности, включително и една, която едва не й коства личния й блог. „Когато блогът ми направи четири години, едно от водещите модни списания ми предложи да бъда главен редактор на онлайн изданието му. Поисках безбожно висока заплата, мислейки си, че ще оттеглят предложението, но те ми предложиха оферта. Тогава си помислих, по дяволите!”, споделя още в беседата с усмивка Доре.

Тя добавя, че е била доста съблазнена от мисълта да работи като редактор за подобен тип издание. „Няма да казвам имена, но всички я познавате, а и сигурно щеше да е страхотно да ходя с нея по ревюта по време на Модните седмици”, казва още Гаранс (Имаме предположение, че става дума за Еманюел Алт, главният редактор на френския Vogue).

Изглежда като предложение-мечта за Доре, която трудно свързва двата края и работи в малък апартамент в Париж по онова време, но издателят на списанието я предупреждава, че ще трябва да се откаже от блога си, ако приеме поста. За Доре обаче блогът й е синоним на щастие и самата тя споделя, че не би могла да изостави онова, което е създала.

Впоследствие Доре отказва предложението и въпреки че се чувства облекчена, издателят отвръща със заплахи, гласящи, че тя никога няма да работи с никого от техните редактори. Сайтът на Доре в крайна сметка винаги е отражение на мечтите й и ние искрено я поздравяваме за решението й да не го изостави.

More All fashion