Следва

11 юлски нощи

Сутрин в 7 точно с Руши Видинлиев

Кой е истинският Руши Видинлиев? В Myspace това е RushiVi, нито един от другите три профила с познатото име нямат общо...

People of art преди 15 години

Кой е истинският Руши Видинлиев? В Myspace това е RushiVi, нито един от другите три профила с познатото име нямат общо с оригинала. В София е единственият човек с мотопед по задръстените улици, в музикалният бизнес също, за последните 8 години Руши преминава от поп-денс до днешния софт пънк и поп-арт. 

Първото, на което се натъкваш, в търсене на Руши в интернет, е досието му в bg.Wikipedia.org. Там пише: "Дебютът си на българската сцена прави през 2002 с песента „Всичко се връща“, записана във вариант на английски език, наречен "Taking A Breath". Следващият му сингъл е "Away From You", после албумът „От друга страна“. Албумът е в предимно поп и денс звучене с много динамика - типични за продукциите на Мага. Друга песен, която става популярна, е "Il Ritmo Del Mio Cuore", която е на италиански, песента става летният хит на 2003 год.
От тогава до днес Руши претърпява творческа метаморфоза в много интересна alternative посока..."





В 9 часа сутринта срещаме симпатичен и леко замислен млад мъж, който пие кафе без захар, но пък разрежда горчивината с мляко. Вижда ни се малко омърлушен, но го отдаваме на ранния час, обикновено не става в 9.00.





„Трябва да съм в Люлин в 10.00 за среща по повод новия ми албум. Там е централата на Nescafe - те стартират нов продукт, който има общо послание с моя" . После ни показва прототипа. Интересна поп-арт корица снимана от фотографа Васил Германов, както разбрахме преди време.





Следват няколко страници вдъхновение, текстове на песни, още студийни снимки... Идеята е албумът да излезе в лимитирана бройка, има 10 авторски песни.





11.30
Час и половина след първата срещата сме в тихия „Дом на Архитекта", особено предпочитано място за свежо събуждане или хубава вечеря, което от скоро практикуваме и ние. Докато пием дълго кафе, разглеждаме списание MODA, и по-точно - новата сесия на Таня Илиева.

От MODA разговорът преминава към това, кой къде ще почива. Руши ни разказва за Бяла и местността Карадере, където ходи всяка година:
„Ще бъдем на палатка на плажа с Таня и приятели. Мина етапът, когато ходихме на море заради дискотеките и клубовете. Сега предпочитам спокойствието и тишината. И целият ритуал около това да живееш на пясъка".





12.30
Преди да продължим към CCS отиваме до Руския културен център, за да видим един видеоклип. От около две години Руши се занимава със сценарии, режисура, стайлинг, текстове и криейтив решения, лейбълът се нарича Creative House Chimp.





"Криейтив агенцията, да. Занимавам се и с нея! Някой от по-известните неща, които сме правили са "Думи" на Мария Илиева, разбирай стайлинг, текст и арт концепция. За "MATCHPOINT" сме правили режисурата на клипа "Тук е", а за ОСТАВА - стайлинг и част от концепцията на "SEX IN THE MORNING" . В портфолиото на агенцията влиза още режисурата на документален филм за предходния Music Idol Невена и текстове за Сантра и Кристо, Невена, Пламен Пътов, Мария Илиева, Нина Николина и Калин Вельов. Клипът, който гледаме в момента, е на една пловдивска група и скоро ще бъде готов.

За снимките на списание EGO, които трябва да му се случат след няколко часа, Руши избира t-shirt от PUMA. Следващият брой на списанието е музикален и той няма как да не е вътре.




През цялото време пътува из София със своя мотопед. Сред безумното софийско задръстване, в което сме и ние, докато го следваме с кола, той изглежда толкова Milan...





Следващата спирка е Агнес, която е близка на Руши.
 "Винаги, когато имам малко свободно време отивам при Агнес. Говорим си за разни неща и се забавляваме."





В нереалния двор на Агнес сме в най-голямата жега на деня. Децата й действат хитро и борят топлината с водни пистолети. Явява се и Женева - кучето модел на Агнес, която явно добре познава Руши.

Докато сме при Агнес и Женева, разбираме още новини около Руши. Официалният сингъл към албума Post Sleep e песента "Beautiful Dirt", която е писана за "Дзифт", филмът на Явор Гърдев, който по време на нашите снимки печели наградата на международното жури на Федерацията на киноклубовете на 30-ия Московския кинофестивал. В главна женска роля е моделът Таня Илиева. Самата Таня също е в Москва с Явор.

Видеото на "Post Sleep" е още по-провокативно от предходния наш много любим Go Ahead и е правен специално и само за интернет. Можеш да го гледаш в МуSpace.com.





15.30
Отиваме на обяд в МОТТО, изборът е зелена салата със запечено козе сирене и кедрови ядки, в това време Руши ни разказва за Милано. В Италия гостува на майка си и сестра си, които живеят там от години, по-същото време в Милано е и стилистът Иван Бончев - Вайо, с когото се оказват близки приятели. Преди време сестрата на Руши се връща от Китай с нечовешка запалка във формата на телефон Nokia, която категорично влиза в топ 10 на най-абсурдните неща, произведени ever! От нея изкачат светлини и псувни, а на екрана красива жена се разсъблича. След подобно описание най-глупавият въпрос е "Как се пали?"





16.30
Руши е привидно уморен и мисълта за вкъщи го обзема тотално. "Вкъщи" е къщата му в Драгалевци, където живее, заедно с Таня. Питаме го какво следва:
"Ще си почина малко, после ще отида за снимката на "EGO", ще давам интервю, ще помогна на едни приятели да се изнесат, защото си продават местенцето, и към края на вечерта ще отидем да хапнем и да пийнем някъде. И най-вероятно ще се прибера. Това е..."

В късния следобед оставяме Руши в антракта преди следващата среща, а ние отиваме да слушаме Post Sleep...

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра