Следва

Балеринки Chloé

We love - Пролетните фантазии на Vika Gazinskaya

Колекцията определено е авторска, тъй като силуетите не са изтъркани от употреба, както тези на много други...

All fashion преди 10 години

Добре, че Русия все още има своите силни жени, като Вика Газинская. 30 годишната модна дизайнерка е минала през много перипетии, за да твори в сърцето на Москва и за да завладява модната седмица в Париж с изисканите си, самобитни творения. Съчетава императорски замах, любов към изобразителното изкуство и афинитет към безкомпромисно качествените материи, за да продава супер скъпи ready-to-wear облекла, които ние много ценим. Да видим какво ни е спретнала за следващия сезон.

Колекцията определено е авторска, тъй като силуетите не са изтъркани от употреба, както тези на много други творци. Разнообразието идва от царствено небрежни паднали ръкави, широки поли, че и адски широки къси панталони, в които нямахме друг избор, освен да се влюбим. Срещат се и доста по-ежедневни силуети като пола-молив, свободен панталон и бяла риза, като при всички можем да забележим приказния почерк на Газинская. Ако някъде има мек и страхотно рафиниран твърд атлаз, той е точно тук, под формата на рокли, любими на ценители като Одри Тоту. Силно повлияна от архитектурата и азиатските течения в изкуството, Газинская изпъстря колекцията с леко разхождащи се розови фламингота, които ни пренасят в един празничен и много радостен свят – за разлика от действителността в Русия. Пастелните тонове са подсилени от графични елементи и дори розовото не изглежда наивно. Контрастът между поли от дебела, богата коприна, и спортни блузи е завладяващ; завладяващи са и леките, много премерени принтове на дървета, като извадени от някоя вълшебна стара книга.

И все пак, за кого е подходяща тази колекция? Може би за всяка дама, която знае, че сивотата на действителността съжителства паралелно с фантазиите и детската способност да не спираме да мечтаем. Че можем да се обгърнем в царствен лукс и че това си струва, защото времената може и да се менят, но всяка от нас е по своему принцеса. Само че същевременно с това трябва да бъде и своят основен изпълнителен директор на мечтите си.

 





 

More All fashion