Следва

Моят татко е най-готин! Финалистите в страхотния конкурс на ViewSofia

Лесна и вкусна английски закуска, направо в тигана

Закуска или късен брънч - вие избирате. Комбинирайте най-добрите съставки на традиционната английска закуска...

Food преди 10 години

Закуска или късен брънч - вие избирате. Комбинирайте най-добрите съставки на традиционната английска закуска в един единствен тиган, без каквато и да било подготовка и предварително рязане на продуктите; без миене на множество чинии и бъркотия в кухнята.

Необходими продукти:

4 вкусни свински наденички
4 резенчета пушен бекон
140 грама гъби
6 бъркани яйца
8 доматчета чери, нарязани на половина
1-2 щипки рендосан кашкавал (по избор)
1 супена лъжица ситно нарязан див лук

Начин на приготвяне:

Загрейте котлона до най-висока степен. Вземете среден по големина незалепващ тиган, добавете наденичките и ги запечете за около 3 минути. Прибавете бекона, разбърквайки и обръщайки го от време на време, и продължете да нагрявате още 5 минути, докато не придобие хрупкава коричка. Изсипете предварително измитите гъби и оставете ястието да се готви за още 3-5 минути. Изсипете излишната мазнина и разпределете равномерно съставките по цялата повърхност на тигана.

Подправете яйцата със сол и пипер и ги добавете в тигана, като запълните празните пространства. Внимателно разбъркайте с вилица за 2 минути над слаб до среден огън, докато порцията не започне да заема желания вид. Разпръснете доматите с малко кашкавал върху тях (по желание) и посипете нарязания в началото лук, след което оставете всичко да се запече за още 2 минути. Когато е готово, нарежете на парчета и сервирайте с любимите си сосове.

И ето, че вашата алтернативна закуска е налице - елементарна, лесна за приготвяне и зареждаща от сутринта.
 

More from View Sofia

More Food