Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 25 ноември - 1 декември

5 неща, които винаги ще са ни слабост

Миналото винаги внася едно неподражаемо усещане за топлина, уют, за нещо познато и обичано, което по някакъв начин винаги оставя своя отпечатък в съзнанието ни...

All About Life преди 10 години

Миналото винаги внася едно неподправено усещане за топлина, уют, за нещо познато и обичано, което по някакъв начин оставя своя отпечатък в съзнанието ни.

Със сигурност помним първите си дънки и яке, с които се изфукахме пред съучениците в гимназията, първите обувки с токчета, както и първият път, когато сложихме грим… всичко в името на тръпката от горния клас, която неистово искахме да ни забележи.

И все пак, съзнателно или не, това са и първите ни стъпки в модата - започваме да експериментираме и да градим личния си стил, които неизменно дават отражение и на по-късен етап.

Миналото е неизменна част от нас. Подготвили сме някои от любимите ни предмети от миналото, които винаги ще са ни слабост, не само в моден, но и в чисто носталгичен аспект.

Черно-бели фотографии и Черно-бели комбинации



Черно-белите фотоси сякаш винаги свързваме с блясъка на старото кино - Мерилин Монро, Одри Хепбърн, София Лорен, Бриджит Бардо… красиви и характерни лица, които изглеждат много по-обаятелни и магнетични, отколкото обработените до неузнаваемост портрети на съвременните звезди. А и чувството, когато открием някоя ретро снимка на майка ни и установим колко много си приличаме, е незаменимо. Черно-белите нюанси на фотографиите създават една по-задушевна и мека атмосфера и въпреки че резолюцията и качеството са далеч от съвременните технологии, безспорно е, че лицата върху тях изглеждат много по-щастливи.



Колкото до чернобелите комбинации: те винаги са били ключови за монохромната и елегантна визия. Бялата риза, която неизменно присъства в почти всички модни колекции, в комбинация с черни дънки за по-рок излъчване, или с черен панталон с мъжка кройка за визията алла YSL. Нека не забравяме и пепитът, който е изключително актуален през есенно-зимния сезон, а в комбинация с акценти като кожа този тренд придобива нов и разчупен облик, идеален за стрийт стила.

Вестник и Рокля с вестникарски принт



Винаги ще си спомняме чувството да си купим нов вестник, да разгърнем страниците и да го помиришем - уханието на хартия и мастило ни напомня за четенето като ритуал в късен съботен следобед, уютно и вглъбено.



Всички помним Кари Брадшоу, когато се появи на прага на апартамента си, облечена в Онази рокля, дело на Джон Галиано - рокля със съвсем семпла и леко разкроена кройка, но решена във вестникарска щампа. Няма как да излъжем, че творението на ексцентричния дизайнер се запечата не само в паметта, но и в сърцата ни. С днешна дата можем да открием дрехи с такъв мотив, но тогава тя бе един далечен блян. Перфектно попадение, ако искаме да привлечем всички погледи на някое събитие, особено ако ни се намира и чифт токчета на Маноло Бланик.

Карта и Сафари чантата



Сред мъжете има мит, че жените не могат да разчитат обикновена карта и сме безпомощни без GPS устройствата. Неслучайно подчертаваме думата мит, тъй като много добре знаем истината. Факт е, че GPS устройствата са много практични за употреба, но когато можем да разчетем истинска карта, се чувстваме едно ниво по-горе. А и няма нищо по-приключенско от това да си вземем раницата с най-важните неща и да потеглим само с карта в ръка.



Чантите тип сафари до голяма степен пресъздават идеята за авантюристичен дух. Когато ги носим, ни карат да се чувстваме така, сякаш отиваме на някое екзотично пътешествие, докато действително сме се запътили към работното място. Освен това можем да ги открием в най-различни форми и големини и са перфектният аксесоар към ежедневния ни тоалет, особено ако ни е омръзнало от класическите модели.

Шевна машина и Ръчно направените дрехи



Часовете по текстил в училище може и да не са били сред любимите ни, но благодарение на шевната машина модата е издигната на пиедестал. Като малки много често ни се случва да стоим с часове край сръчните баби, които могат да ремонтират и префасонират всяка дреха, или просто да ушият нова. Търсенето на платове, създаването на модела, пристъпването към пишещата машина-няма как човек да не се почувства в ролята на дизайнер на собствените си дрехи.



Като заговорихме за дрехи, няма съмнение, че ръчно направените модели винаги ще заемат особено място във фешън света. Не само за направи-си-сам дрехите, ами и за къртовската работа, която се хвърля при изработването на специалните детайли по дизайнерските рокли, които след това дефилират по Модните седмици. Ръчният труд май никога няма да излезе от мода, а и когато сътворим дори къса пола съвсем сами, чувството на триумф е изключително опияняващо.

Бисквитена торта и Класически маникюр в бежово



Бисквитената торта е любим вкусен спомен от детството, който тази есен оживява в сладкарници „Неделя”. Класика, лакомство, десерт-бисквитената торта е истинска традиция в българското сладкарство. Тази на „Неделя” е направена от хрупкави бисквитки, топящ се в устата шоколад и натрошени орехи за по-автентичен и домашен вкус. Истинско изкушение, дори и за най-изтънчените вкусове. А и кой не е опитвал да си направи сам бисквитена торта?



Няма как да не обичаме класическия френски маникюр с бежова основа и нежна извивка в бяло по върха на ноктите. С подобен маникюр няма място за грешки, пасва на почти всеки стил и придава особена изтънченост. Ръцете изглеждат по-фини и елегантни, а приглушените цветове оставят място на дрехите да говорят. Няма как да не признаем, че ни е слабост, поради простата причина, че носи духа на френския шик.
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.