Следва

Най-добрите приятели на женствеността в сесия за Elle Русия

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Тържествено красива сесия за декемврийския брой на Elle Русия с участието на беларуския модел Вераника...

All fashion преди 10 години

Армани казва „да” на Италианската модна камара

След като през пролетта Джорджо отказа поканата да се включи във въпросния синдикат, тази седмица модният титан най-сетне прие. Причината да откаже предишния път се корени във факта, че все повече от италианските му колеги предпочитат да представят колекциите си на парижки терен.

Този път обаче Армани осъзна, че ако иска това да се промени, трябва също да положи необходимите усилия. След като звездата му огря родното му съзвездие, включващо Патрицио Бартели (Prada), Диего Дела Вале и Анжела Мисони, всички заедно стартират инициативи за подкрепа на младите средиземноморски модни надежди и ще направят всичко възможно, за да възродят позамиращата Миланска седмица на модата.

Очакваме следващата готина модна дандания с голяма доза нетърпение



На 6 декември дизайнерското дуо Мeadham Kirchhoff ще се включи в шоуто „Fashion in Motion” („Мода в движение”), организирано от царствения музей Виктория и Албърт. В рамките на четири ревюта публиката ще види кратък, но доста впечатляващ синтез на най-вълнуващите колекции от годината на създаването им (2002) до ден днешен.

Младият лейбъл е не само доста амбициозен, но и очевидно ефективно успява да наложи странния си, донякъде сценографски, богат на препратки и асоциации стил. Както казват, едно е да искаш, друго – да можеш, а трето и четвърто да го направиш. Брандът очевидно съчетава успешно всичко това, така че не ни остава нищо друго освен да кажем „Браво”.

Ама те изобщо спят ли?



Питаме се ние, говорейки за въпросните Meadham Kirchoff. И то не за друго, а защото на 21 ноември станахме свидетели на колаборацията им с Topshop. 80-те приказни дрешки заживяха свой живот в магазините на Topshop по света (но не и у нас). Сред тях виждаме много цветни мотиви, съчетани с детски силуети, особено забележими при аксесоарите.

Обувките са кукленски закачливи, а сред купищата дантелки и къдрички, изображения на нощни страшилища, циркаджийски алюзии, брокат и пастелни изкуствени пера напипваме добре познатата ни мрачно фантастична естетика.

Цялата колекция е тук, а ние бихме искали да ги съпоставим и с ненормално готиния японски стрийт стайл.

Спешно се нуждаем от нов жълт бутон, с формата на Мардж от клана Симпсън



В интерес на истината отдавна не сме се забавлявали толкова. Освен съпруга, майка и нервен шофьор, жълтата дама вече е и модна икона. Художникът Александро Паломбо, известен с цветния си и донякъде поп-арт стил, ни предоставя Мардж на широката модна тепсия на ХХ. век. Симпсънката със сигурност се чувства доста комфортно в най-иконичните модели от изминалите 100 години, а ние обичаме да ви припомняме, че нищо и никой не бива да се вземат прекалено на сериозно. Затова одобряваме подобни приземяващи интеракции.

Позабавлявайте се с цялата галерия тук>>
 
Най-добрите приятели на момичетата...



Тържествено красива сесия за декемврийския брой на Elle Русия с участието на беларуския модел Вераника Антсипава, в която обект на внимание са най-добрите приятели на женствеността. Няма рокли, има прекрасни дантели и чорапи от коприна, няма клъчове и високи обувки, но има блестящи диаманти върху брошките, пръстените, колиетата, гривните. А облечени, палтата сякаш "събличат" целия този сексапил, който извира от кадрите.

Фотограф е Николай Бирюков, а талантливият моден редактор и стилист, автор на сетовете, се казва Рената Каркова.

Виж цялата сесия тук>>

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.