Следва

Топли зимни страници - Спечели 10 избрани заглавия за дългите празнични следобеди

30 неща, които трябва да свършиш преди Нова година

Списък, който ще ти помогне да организираш страхотен празник и да посрещнеш Новата година без тъга и..

Health преди 10 години

Списък, който ще ти помогне да организираш страхотен празник и да посрещнеш Новата година без тъга и съжаление.

1. Приведи се във форма. Ако си с наднормено тегло, сега е време да се отървеш от някой излишен килограм, за да изглеждаш страхотно в празничната вечер. Ако искаш просто малко да стегнеш мускулите - не отлагай ходенето на фитнес или гимнастиката у дома.

2.
Върни си дълговете. Пред Нова година е най-добре да се разплатиш с дълговете. Дори и да не успееш да го направиш напълно, поне отчасти. Не забравяй да покриеш разходите по кредитните карти или да платиш сметките си.

3. Промени нещо във външния си вид. Външните промени неизменно водят след себе си и до вътрешни. Следователно, направи си нова прическа преди Нова година, на която не си се решавал, промени цвета на косата, посети салон за разкрасителни процедури, купи си нещо ярко.

4.
Купи подаръци. Погрижи се от рано за подаръците на близките, за да не тичаш преди в деня на Коледа с изплезен език по претъпканите магазини.

5. Опаковай подаръците. За да създадеш празнична атмосфера, не забравяй да опаковаш подаръците с ярка цветна хартия и панделки.

6. Прости обидите. Не е необходимо да посрещаш Новата година с натежало от мъка сърце. По-добре прости мислено на всички, които са те обидили и си направи определените изводи за тези хора.

7. Планирай почивка. За да изпълниш началото на годината с положителни емоции, помисли от рано за своята коледна ваканция. Дали искаш да отидеш със семейството си да караш ски или да останеш в града. Направи примерна програма къде искаш да отидеш и как да прекараш времето си по време на зимните празници.

8. Заеми се със здравето си. Както с профилактични мерки, така и с и лечение. Например: излекувай периодично болен зъб, изследвай си кръвта, приемай витамини, заеми се със закаляване на тялото.

9.
Купи си нещо ново. Как така Нова година без нова рокля, чифт обувки на ток, чанта, кожени ръкавици? Заеми се с търсенето отрано, за да не плащаш за него по-скъпо в навечерието на празника.

10. Отърви се от непотребните вещи. Започни със собствения си гардероб. Нещата, които не носиш, но са в добро състояние, занеси в център, където се грижат за бездомните, или в храм, където също ги разпределят на нуждаещите се. Но ако пазиш скъсани обувки, с които си ходил на дискотека преди 10 години - изхвърляй смело.

11. Направи добро дело. В навечерието на Новата година самият ти може да станеш добрата фея. Организирай с приятели посещение в детски дом, където може да направиш шоу за децата, дари дори символична сума пари за лечението на болен човек, занеси пакет с продукти на възрастен съсед.

12. Направи списък с благодарности. Напиши за какво си благодарен на самия себе си през тази година. И недей да скромничиш!

13. Обърни внимание на родителите си. Често в нашето ежедневие забравяме за най-важните хора - нашите родители. Планирай семейна вечер или пътуване с цялото семейство, както в детството.

14. Посети новогодишен спектакъл. Ако имаш деца или по-малки братя и сестри, подходящо е, където Дядо Коледа играе с децата. Ако няма деца в семейството, може да отидеш на театър.

15. Купи си пуловер с елени и снежинки. Просто ей така, за празнично настроение.



16. Определи мястото на тържеството. Реши къде и как искаш да празнуваш посрещането на Новата година.

17. Украси дома си. Ако имаш идеи, може да направиш украси от естествени материали, хартия, цветя, плат... или да аранжираш коледната украса в дома според принципите на Фън Шуй и да създадеш хармонична и жизнерадостна атмосфера за себе си и за всички у дома.

18. Изпечи празнични бисквитки. Дори ако никога не си опитвал, открий това умение за себе си. Направи ароматни бисквитки с джинджифил и канела във формата на сърца, звездички, рибки, къщички.

19. Украси коледна елха. Не забравяй да украсиш коледно дърво преди Бъдни вечер.

20. Изречи важни думи. Може би искаш да разкриеш пред някой своите чувства, или не можеш да се решиш да се помириш със стар приятел.

21. Направи новогодишното меню. Ако празникът няма да се състои в ресторант, определи какво ще приготвиш за празничната маса.

22. Направи си маникюр. Остави класическите нюанси и си направи нещо светло и блестящо – всичко блестящо е на мода през зимния сезон на 2013-14 г.

23. Постарай се да завършиш започнатата работа. Не оставяй за следващата година част от работата.

24. Срещни се с приятели. Съберете се заедно на чаша кафе или греяно вино, споделете си плановете за следващата година, спомнете си весели моменти.

25. Отиди на някое ново място в твоя град. Открий за себе си неизвестни места в града. Това може да бъде както ново уютно кафене, така и магазин с причудливи неща.

26. Изпълни обещание. Ако си обещал нещо на някого, не го отлагай. Просто го направи.

27. Направи нещо със собствените си ръце. Нека това да бъдат поздравителни картички, лично плетен шал или празнично украшение.

28. Благодари. Започни с близките хора, за това, че просто ги имаш, завършвайки с неприятелите, които са те подтикнали към това, да бъдеш по-добър.

29. Покарай кънки на лед. Дори и да стоиш на леда неуверено, събери весела компания и отидете на пързалката.

30. Приеми себе си такъв какъвто си. Време е най-накрая да заобичаш себе си и да престанеш да се сравняваш с другите.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.