Следва

Какво ново - Mulberry няма да участва в лондонската седмица на модата през февруари

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Харесваме авангардната колекция на канадския дизайнер Майкъл Кейл, но не харесваме робот-инспирираната стойка на неговия модел...

 

All fashion преди 10 години

Модел или робот? Защо е нужно това?

Харесваме авангардната колекция на канадския дизайнер Майкъл Кейл, но не харесваме робот-инспирираната стойка на неговия модел. Колекцията е Пролет 2014, марката е едноименната на младия естет, а дрехите са наистина странно интересни, женствени, макар и твърде загладени и определено различни. Но моделът Хилди Гифщад, макар и много готина, има странно режисирания, поне в този случай, маниер, да изглежда сякаш за да се случи нещо, каквото и да е то, например да мръдне, някои трябва да й натисне копчето. Иначе - не!



Останалите снимки може да видите тук


"Не понасям тези рокли и толкова много ми личи" - актрисата Кирстен Бел във Flare Magazine

Актрисата Кирстен Бел украсява с присъствието си декемврийското издание на Flare Magazine, облечена в празнично оправдани тоалети с блясък, цепки, пайети, бродерии и така нататък. Всичко щеше да е наред, ако актрисата видимо не се чувстваше неудобно в стилистичните предложения на наетия за целта стилист, с едничкото изключение - готиния костюм със спортен панталон, тип долнище и свръх високи обувки, в който ансамбъл изглежда като да е тя, а не подставено за нуждите на сесията лице.

Съвсем друг въпрос е, че настроението от корицата, на която мис Бел позира в готина червена рокля от Dolce & Gabbana напълно контрастира с тъжното, меланхолично и сякаш загубено в превода съвсем-не- предколедно настроение от снимките вътре. Няма да коментираме чупката в крака на една от снимките, просто защото нямаме сила за това. Иначе фото-работата е на Ю Цай, а стайлингът - на Никол Чавез. Оправданото ни чувство, че Кристен никак, ама никак не се чувства удобно в така предложените й рокли, идва от личното признание на дамата пред списанието: “Дакс /съпругът й/ и аз предпочитаме да си стоим вкъщи. Не е моят предпочитан избор да сложи чифт високи обувки и рокля и да изляза в събота вечер.” Ами, личи си.

Още снимки тук


Сестрите Олсен - пак скука

Те са хубави момичета. Сестрите Олсен, oсвен че поддържат чудесна дизайнерска линия, доста успешна в чисто търговски план, успяват да регистрират присъствие на множество събития, партита и изяви, в които отново обръщат вниманието върху себе си, бидейки по правило елегантни. Това е целта на появата им и в декемврийския брой на Allure Magazine. Мери Кейт и Ашли, които са двете миньончета-двигатели на лейбъла The Row, позират на Питър Линдберг в поредица красиви в изчистения си порядък снимки в близък план, стилизирани от модния редактор Пол Кавако изцяло в дрехи от собствения им бранд.

Всичко щеше да е повече от песен, ако нямаше нещо смущаващо в корицата на изданието, на която позира Мери Кейт. Нюансът на целия портрет определено ни смути, има нещо твърде сиво-кафеникаво в цвета, в който е издържана снимката, вероятно предвид грима, косата и пр. При това доминиращите вежди определено изместват акцента от красивите очи на момичето, които пък, навътре в историята, са толкова силно подчертани, че чак притесняват.

Корицата с другата сестра - Ашли, е по-приятна и по-лежерна. Но, искрено да си кажем, и тук, както всеки друг път с появата си, двете млади дами не успяват да задържат вниманието ни. Липсва артистизъм, биха казали някои. Скука, бихме казали ние.



Още от сестрите тук


Как го постигате, госпожице Дончева?

Ако трябваше да избираме как ни харесва повече манекенката Гери Дончева - като апетитна селска булка с вкус към калция или като светска лъвица от софийски мащаб, нямаше да изберем второто. Не вникваме в смисъла на
комбинацията, избрана от госпожицата на светско художествено събитие от миналата седмица, в която са включени рокля, шлифер, чорапогащник, ботуши, чантичка, шал и нещо на главата. Лош избор във всеки възможен
смисъл на думата. Лошо като количество, лошо като цвят, лошо като комбинация, лошо като мода, просто лошо.





Ким Кардашиян и козуначената естетика

Ким Кардашиян е много готина мадама. Има уникална кожа, прелестно лице, секси до умопомрачаване фигура. Но, козуначената естетика, присъща на бомбата, взе да ни засяда на глътката, вероятно защото са пости, а може би просто защото и най-мекия и вкусен козунак байгънясва, като е по много. 

Виждаме госпожа Ким на входа на изложбата на големия фотограф Марио Тестино в Ню Йорк в поредица от ефектни, вярно, снимки, в които звездата е издържана в светло боди в екрю на Вероник Лерой от зимната колекция на дизайнерката и в много тясна и дълга пола в подобен нюанс. Тоалетът окончават чифт сандали от златиста кожа и малък клъч, пак в златно.

Тази жена има невероятен педикюр и е наистина страхотна, но точно в този исторически момент прищафъкнатата й пищност ни идва свръх.



Тук може да видите още от козуначената естетика на Кардашиян

More from View Sofia

More All fashion