Следва

H&M играят стилно: Колекция Пролет 2014

Време е за брит шик и чаша чай

Ритуалът за пиене на чай идва от родината на...

All fashion преди 10 години

В духа на предишната ни тема за уюта и домашната атмосфера днес избираме подобаващо продължение: традицията за пиене и сервиране на чай и традиционния, строг английски стил.

Ритуалът за пиене на чай идва от родината на принц Уилям и Кейт Мидълтън; именно в Англия през 1840 година хората от знатните и богатите класи започват масово да се събират за по чаша следобеден чай. Смята се, че тази традиция е въведена за пръв път от съпругата на крал Чарлз Втори, Катрин през далечната 1662 година.

Ако ще пием чай по класическия английски маниер (англичаните по традиция го предпочитат силен, черен и с мляко), трябва да извадим чаeния сервиз и да приготвим малки сандвичи с шунка, краставица и яйце, или вкусни кифлички със сладко и масло, да налеем горещата напитка и готово! Единственото, което ни липсва е приятната компания на близка и сладкодумна приятелка. И не, не е задължително да вадим от гардероба бухнали рокли и да навиваме косите си на ролки.

За да пием чай със стил, Fashion Days предлагат една изящна селекция от чаши и чайници.



Като този на Peterhof 15. 40 BGN с интересна дръжка, имитираща мозайка, или пък като модела на Peterhof 37. 90 BGN с нежни макове и червени акценти. Харесваме прозрачния и иновативен дизайн на чайника на Bergohoff 26. 90 BGN, а James&Taylor предлагат богат избор от комплекти чаши и чайници с флорални мотиви на цени, вариращи от 45. 90 BGN до 119. 90 BGN.

Всички продукти са от fashiondays.bg

Като заговорихме за роклите с обръчи, няма как да не обърнем прожекторите към онова, което наричаме днес „брит шик”. Съвсем не е случаен и фактът, че някой от най-известните модни икони идват именно от Острова: Кейт Мос, Херцогинята на Кеймбридж-Кейт Мидълтън и Алекса Чънг, която е носителка няколко години подред на британските награди за стил.

Характерната за английския стил строгост можем да забележим в гардеробите и на трите звезди под формата на дежурното каре, каскетите, топовете с поло яки, класическите бежови тренчове до коляното и панталоните тип брич. Токчетата, независимо дали става дума за груби боти или елегантни обувки, никога не са като пирончета, отдават се предпочитания на по-дебелите им и стабилни събратя.

За да се облечем подобаващо по анлийски се обърнахме към Fashion Days, а ето и техните модерни аутфит предложения:



Специално за мъжете, комбинираме блейзър на каре в топли цветове Alessandro Dell’aqua 313. 90 BGN, тартан панталон в сиво-черната гама Love Moschino 219. 90 BGN, обувки тип „Оксфорд” C’N’C 279. 90 BGN в меко кафяво, вратовръзка в бордо Victor&Rolf 49. 90 BGN и не пропускаме да му напомним да си сложи каскет като този на Big Star 9. 90 BGN.

Всички продукти са от fashiondays.bg




Дамската версия на английския стил пък включва боти до глезен на висок, дебел ток C’N’C 369. 90 BGN, снежнобяла риза като тази от Lacoste 109. 90 BGN, която съчетаваме с шорти на каре Maison Scotch 59. 90 BGN, практична дамска чанта с правоъгълна форма и метална дълга дръжка Red Valentino 609. 90 BGN и задължителният строг тренч, който в случая е разчупен от десена на точки Red Valentino 589. 90 BGN.

Всички продукти са от fashiondays.bg

Английският шик винаги ще остане един от любимите ни, тъй като съчетава едновременно практичното с елегантното и е идеален за работна и ежедневна атмосфера. А чаша хубав чай с парче кейк е най-добрият начин да се поглезим в снежните дни.

Every day is a Fashion Day!
 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.