Следва

Пълнозърнестият хляб и защо го наричаме Съкровище!

14 финалисти в страхотната игра Уикендът, Удоволствието и Аз!

Те бяха стотици. Останаха 14, не защото не можеха да са по-малко или повече. Вашите писма бяха и са прекрасни, любовни, топли и красиви...

All About Life преди 10 години

Те бяха стотици. Останаха 14, не защото не можеха да са по-малко или повече. Вашите писма бяха и са прекрасни, любовни, топли и красиви, затрудниха ни много при избора, но понеже неизбежно ни напомниха за 14 февруари, когато Всичко е любов, затова и се спряхме на това красиво и странно число.

14 финалисти в прелестната ни и толкова релаксираща, дори само като идея, игра, в която, някой много щастлив и много обичан човек ще заслужи гостоприемството на 5-звездния шедьовър RIU Pravets Resort.

Сред избраните имаме момичета, но имаме и момчета. Имаме реалност, имаме и фантазия. Имаме стих, имаме и проза.
Но най-вече имаме любов!
А това е толкова прекрасно.

Кой от 14-те финалисти в Уикендът, удоволствието и аз, ще заслужи пълен с удоволствие уикенд сам за себе си и още някой, така близо до сърцето му, ще покаже нашата анкетна форма. Прочетете сладките предложения, дайте своя глас и онзи, получил най-много вдигнати пръстчета за фантазията си, ще я осъществи на практика.
Срокът - 48 часа!

Пожелаваме: Успех, късмет и наслада!

Нели Владимирова

Слънчева сутрин. Слънцето се усмихва загадъчно през прозореца и за миг забравям за късната есен. На пръв поглед, денят изглежда като всички останали, но всъщност е различен, много различен от еднообразното ежедневие. Днес ме очаква път, път към едно райско кътче на България - Riu Pravets Resort. Много пъти съм била в София, но винаги съм мечтала да видя това място, да се откъсна от ежедневието, от грижите и стреса и да се насладя на един незабравим уикенд там. Там, където всичко изглежда съвършено, където можеш да избягаш от всичко и всички, освен от любимия човек и красивата природа. Този уикенд искам да отида точно там и да го изживея пълноценно.

Истината е, че преди две години със съпруга ми пътувахме много, обикаляхме цяла България и й се наслаждавахме, но от година и половина рядко ни се отдава такава възможност. Причината е че ни се роди едно сладко момченце и сега се грижим за него. Но колкото и да му се радваме, и ние имаме нужда от почивка и с нетърпение чакаме този момент.

Представям си как взимаме един сак, мятаме вътре малко дрехи и заминаваме! В колата звучи любимата музика, и се носи мириса на сутрешно кафе. Пътуването минава приятно и неусетно и gps-а съобщава желаното местонахождение. Това е то - Riu Pravets Resort. Приказен комплекс сред природата, където има всичко необходимо, за да се почувстваш човек. Просторна и уютна стая, спа център, огромен спортен център и прекрасна гледка към София. Това е мястото за нас. Малко късче от рая, където съпругът ми и аз можем да се отпуснем, да забравим за всички грижи и да презаредим преди да се върнем към натовареното ежедневие. Затварям очи и сме там!

Ивияна Руменова

Хм...Рай!!! Чувството да отидеш някъде далеч от дома с най-любимия ти човек- незаменимо! Да не мислиш за купищата проблеми с работата, университета и семейството, а просто да почиваш и да мечтаеш - това е без цена! Бих тръгнала рано сутринта с малко багаж и много усмивки! Бих запалила колата, бих направила тази изненада на приятеля ми и няма да му казвам до последно на къде сме се запътили. Бих си изключила телефона и бих била щастлива. Също така бих направила много снимки както за спомен, така и да дразня недоброжелателите! Бих спала до късно и после бих танцувала цяла вечер навън. Бих го правила постоянно.. Бих била щастлива и голяма късметлийка! Защото с приятна компания, добро настроение и прекрасно място кой не би бил щастлив? Обувам маратонките, вземам камерата и тръгвам към това невероятнооооооооооо място.. Ще се науча да играя голф и бих отделила много време на масажи (мм). Една дума - рай!

Атанас Палхутев

Петък е… Първите лъчи се мъчат да пробият щорите и да те погалят по лицето. Става ти приятно но не ти се иска да напуснеш топлото легло, където усещаш милото сгушено до себе си. И все пак алармата на часовника те подканя, че е време да се приготвяш за работа. Петък е… последния работен ден, а след него идва уикенда, през който искаш да се отърсиш от напрежението през седмицата, да махнеш с ръка всичките проблеми от главата си, да забравиш всичко и да се отдадеш на релакс. Копнееш за утрин, в която се събуждаш без да мислиш какво трябва да свършиш днес, слънцето пак да те гали по косата и ти му се наслаждаваш без да бързаш да ставаш.. И ето – уикенда настъпи.. Правиш си ароматно кафе и усещаш насладата му в леглото. До теб се събужда и милото ти… Искате да изкарате един незабравим уикенд…. Предлагаш ѝ да я заведеш някъде, но не казваш къде… тя обича изненадите, а изненадата в случая ще е приятна….. Тръгвате докато свърши пътя… а след него зеленина, много зеленина, езеро, и спираща дъха гледка. Ухае на трева, на още неизсъхнала утринна роса. Милото притваря блажено очи и двамата се потапяте във ваната в стаята си, топлината се разстила по тялото и се наслаждавате на гледката на езерото… Отправяте се към спа центъра, където нежни ръце обвиват телата Ви и леко ги масажират и не искате да си спомняте изминалата напрегната седмица.. Вечерта свършва в ресторанта където две свещички Ви чакат на масата и пламъка им се разгаря при вида ви, наслаждавате се на изисканата вечеря и ароматното вино, а след това на мекотата на леглото… Пак се събуждате и не искате приказката в РИУ Правец Резорт да свършва, но тя ще продължи и следващия уикенд…

Диляна Лефтерова

Идеалният уикенд
Тишина, спокойствие, зеленина....
Обширно езеро, в което волно плуват патици....
Тиха музика, окосена морава и детски смях.... 
катерушкии, батути, надуваеми замъци, люлки и пързалки и тропот на малки крачета....
уютен ресторант с приглушена светлина, едно пиано в ъгъла....
концертмайстор, който свири нежни мелодии....
изискана кухня, усмихнат персонал, топлина на камина....
Удобна стая, в която да се сгушиш в прегръдките на любимия....
утринна прохлада, когато излезеш на балкона сутрин, и дъх на прясно препечени филийки и чаша ароматно кафе.....
Разходки из чистите и спретнати алеи на комплекса, и отново много лудешки детски игри....
Залезът - нежен и топъл, който потъва в езерото....
И огнена нощ, след приятната атмосфера в ресторанта, и чаша старо вино...

Това за мен е идеалният уикенд, обрисуван като в картина. Почивка, тишина, уют....

Eлена Дикова

Голямо момиче съм и като едно от тези пораснали момичета стискам зъби и се боря с ежедневието като силен мъж. Така и трябва, жените отдавна не сме слабия пол! В работата трябва да съм талантлива, амбициозна, успешна и усмихната! А после вкъщи релаксирам. Но не ми се получава съвсем, защото моята по-добра половинка е далеч и няма кой да ме целуне вечер и на кого да разкажа деня си. Той замина да работи на другия край на Европа … Заплатите там са по добри. Но сме самотни и отдалечени така. Липсваме си и Интернет не може да компенсира това.

Искам да му се обадя и да му кажа: ”Ела за един чудесен уикенд само за нас двамата! Ще те заведа на прекрасно място, където ще си починем и ще се радваме на слънцето, чистия въздух, на тишината и любовта си! Ще спим до късно, ще закусваме по обяд, ще отидем да плуваме, а после на масаж! В слънчевия следобед ще се разходим в красотата на златната есен и ще покараме заедно велосипеди, просто така – за да дишаме кристален въздух!

После ще отида на фризьор и маникюр, ще си облека онази рокля – червената, с която казваш че съм неотразима и ще отидем на вечеря – само ние двамата! Вечеря на свещи, с вино! Нещо специално, гурме за двама на фона на зарязващото слънце! А вечерта ще завърши в стаята с бутилка шампанско!

И този уикенд няма как да не е прекрасен щом съм с любимия човек! Аз ще нося най-хубавите си дрехи за там, а той пламъкът в очите си когато сме заедно. Двамата ще изхвърлим стреса на делника и самотата на дистанцията която ни дели. Ще изключим мобилните телефони, за да не пречи никой на щастливите ни спокойни часове! Ще презаредим „батериите”, за да можем да продължим от понеделник отново да се борим и превземаме света!

Мария Милева

Знаеш, че уикендът е дошъл, когато...
Усмивката ти не слиза от лицето, започваш да се радваш на всичко около теб, защото обичаш и знаеш, че си обичан, защото проблемите и тежката седмица са в миналото, а сега разполагаш с целия разкош на свободното си време, реещите се мисли и споделените мигове.
Пътуваш. Без значение накъде. Сивото остава далеч назад. Зеленото става все по-пищно и скоро това е всичко, което те заобикаля.
Докосване. Целувка. По рамото. Вплетени пръсти. Мълчанието ни казва повече за красотата на чувството, отколкото всички думи биха могли.
Пеперуди. В стомаха, в цялото тяло, във въздуха около нас.
Няма клаксони и градски шум, само копнеж да усетиш свежата трева под босите си стъпала. Улавяме последните слънчеви дни, но знаем, че нашето лято се случва през цялата година.
Тръгваш само с малка чанта и четка за зъби. Така започват най-вълнуващите истории.

Таня Маркова

О,Боже, о, Небесеа...Дай на мене грешната Таня Иванова Маркова възможността да спечеля този прекрасен и то безплатен уикенд но това райско място край Правец RIU Pravets Resort.

Вземам прекрасния си мини куфар, стягам багажа за час и посоката е една. С какво Госопди заслужих тази райска мини почивка,тези райски масажи, спа и гледката на безкрайното езеро. Храната, Господи и тя райска, виното и то, споделено с любимите ми хора - ще ги взема и тях /дори и в друга стая/ и разбира се любимия мъж!!!

До скоро и Господи не се бави много с новината, че щастливеца съм АЗ!

ЗАБРАВИХ, ще чакам да ми звъннеш...

Петко Кънев

Събота сутрин. Събуждам се и осъзнавам, че от може би месец това ще са първите ми два дни само за мен. Най-после и за мен заслужена почивка. Нямам ангажименти (или поне не такива, които да не могат да почакат), я направо да си изключа телефона, защото знам как разни досадници винаги успяват да развалят всичко. Два дни само за мен и семейството. Мога да си лежа безцелно пред телевизора, да гледам мачове, да пия бира и да ям луканка до пръсване.

Не, не, това е моят уикенд, не мога така с лека ръка да го пропилея. Трябва да измисля нещо. Нямам обаче идея какво, къде, с кого, колко. Всъщност може би имам. Това са си моите дни и в тях всичко трябва да е перфектно. Докато си допивам дългото съботно кафе и чакам жена ми да се прибере от дългата съботна разходка с двете ни момчета, се чудя къде да отидем. Иска ми се да е някъде не много на далеч, все пак имаме само два дни, а пък така, както се мотая, стават и по-малко. Обаче същевременно ми се иска и да е близо до столицата, а и да не е пренаселено с други хора, юрнали се към провинцията в последните що-годе слънчеви дни на есента. Някое сгушено селце, което обаче предлага достатъчно удобства и задължително сауна в хотела - искам жена ми да се поглези.

А защо да не отскочим до Правец? Не е много далеч, има страхотен хотел – RIU Pravets Resort, дори няма да е нужно да правя предварителна резервация, а вечерта до огъня с червено вино и изискано мезе, ммммм... здравословното хранене да си седи в София. Винаги съм харесвал Правец, но понякога има толкова много хора, че ми се отщява. Сега надявам се няма да е така. Чакай малко, сетих се още нещо – там има страхотен басейн, места за разходки сред природата, голф игрище и невероятна гледка към езерото. А и как готвят в ресторанта...

Стига вече с тия сметки, че като гледам, си стана почти обяд, а имаме толкова много неща да правим в Правец.

Натоварваме децата на колата и... към RIU Правец и моят перфектен уикенд !!!

Елена Василева-Иванова

Уикендът!!! Така мечтан. Символ на свободата, на добрия сън, на времето с любимия и детето. Обичам го!!! Идеалният е когато пътуваме. Още в петък започвам мислено да минавам пътя дотам....Боровец, "Бетолово" над Разлог, Сандански-все дестинации, които харесваме.

Багаж, пътуване, кафе по пътя, слънце...Очакване. Радостна тръпка. А после пристигане, обяд, разходка. Вълнение. Адреналин за детето. Здрав сън. Нови места. Открития. Масаж. Басейн. Напитки. Свобода. Нови приятели за Малчо. " Харесва ми тук! ". Наслада от "новия" въздух и място. Релакс.

А когато свърши-идва мечтата за следващия уикенд и къде да бъде той. Ровичкане в нет-а, снимки, места, пътеписи. Интересно е. Карти. Решения. И отново очакване и мечти.

Weekend- край на повторението и умората, начало на свободата и отпускането. Тази седмица е по-дълъг, започва утре, в четвъртък. Усещам го. Дишам с него....Радвам се....Щастлива съм от мисълта.

Добринка Вълчева

Идеален уикенд .....
Подготовката започва от рано .... избор на дата, ровене в интернет за подходящо място за дестинация и какво ли още не ....Но когато избора е направен, спиране няма...Заредени с положителна енергия, че ще избягаме от седмичното ежедневие....само броим до заветната дата.

Ден преди тръгване, естествено възниква проблема ....какво да си взема....после се сещам, че нямам нужда от много неща, щом любимите за мен същества ще бъдат с мен /съпруг и син на 6 месеца/...

С голямо удоволствие зарязваме в дома си лаптопи, грабваме малко удобни дрехи ....малко козметика за чар..., фотоапарата зареден ни чака в колата....И това е старта за нашия уикенд....

Разположен сред приятна природа, далеч от ежедневния шум ни чака нашата стая за два дни ....Няма домакинска работа....само релакс....За всеки има по нещо: басейн за игри, фитнес за малко умора, почивка за мен със спа процедури....Романтична разходки извън хотела....А вечерта седнали в ресторанта......опитваме нови неща...Проблемът идва от това, че трябва да се върнем у дома.

Росица Славова

Събудих мъжа до себе си с целувка. Той отвори очите си, погледна ме, усмихна се, а аз му прошепнах: - Добро утро, как спа? - Перфектно!

Станах от голямото легло, дръпнах завесата и пред нас се откри най-красивата гледка - тази на спокойствието...природа и красивото небе. Отворих прозореца и вътре в стаята влезе най-чистия въздух, поехме глътка от него, и сякаш се заредихме с енергия, сякаш това ни подейства ободряващо...бяхме готови за предизвикателствата не деня...

И това райско кътче беше за нас двамата, щяхме да му се наслаждаваме и утре. Щяхме да отпуснем душите и телата си, за да може тези 2 дни да бъдат незабравими, за да разказваме за този уикенд на приятелите си на един дъх, за всичко което сме видели. Дори когато си тръгнем от тук, след всеки тежък уморителен ден, само за минути бихме се пренесли отново тук - мястото където времето е спряло, където има единствено спокойствие...това щеше да е НАШИЯ уикенд, които не бихме забравили никога!

И най-важното, че изненадах своя мъж с тази почивка, защото преди няколко дни я спечелих.

Това е моя разказ....за мечтания уикенд...

Татяна Георгиева

Зората бързаше – имаше среща с изгрева. Розовото и сияние обагри все още спящия голям град. В един очакван миг, пълзейки по розовите пътеки на зората, изгря То – Слънцето – вечният символ на живота. По-очарователно от всякога – топло есенно слънце, даряващо жадувани лъчи на всяко живо същество. Съненият град бавно се пробуждаше, поразшава се в тясната си дреха. Първите звуци от събудените автомобили наподобяваха прокашляне, пъшкане на изморения град.

По улиците пъстрото множество от хора се увеличаваше. Градът придоби ежедневния си присъщ ритъм. Нещо в атмосферата витаеше – ведро, весело, трепетно. Беше събота сутрин, началото на чакания уикенд. Стотици автомобили се отправяха към изходите на шумния град, с надеждата и желанието хората да заредят батериите си в единението с природата, да глътнат онзи неповторим свеж въздух, необходима доза за предстоящите работни дни.

Носеше се силен аромат на кафе из стаята, през чиито прозорци нахлуваха лудешки есенните слънчеви лъчи. Държейки чашата с кафе, тя стоеше на балкона с голи бедра и небрежно закопчана риза. Все още сънена и поразчорлена, отпиваше ароматната течност и флиртуваше със слънцето. Усмихна се при мисълта за предстоящите два дни. Така ги чакаха с нетърпение. Телефонът звънна и тя припна към масата. Чу неговият ведър глас и мили думи. След половин час трябваше да слезе пред входа и да потеглят. Трябваше да побърза, за да се приготви. Имаше желание да изглежда привлекателна в неговите очи.


Натовариха в автомобила поиздутите сакове, чанта с освежаващи напитки и рекламирани вкусотийки. Той постави на багажника двата велосипеда и ги позатегна здраво. Натовареният автомобил потегли, двамата бяха обхванати от уикенд еуфория, усмихнати бъбреха, слушайки летните музикални хитове.

Оставиха зад гърба си морския пейзаж и стотици километри. Пред тях се стрелкаше пътя като виеща се змия, сменяха се пейзажи в есенната цветова гама. Слънцето багреше листата на гората и те надничаха закачливо измежду клонките на дърветата. Къщички се гушеха ту в селца, ту в махалички или между планински склонове. Любопитни бабички, подпиращи се на бастуни, проследяваха движещия се автомобил. Деца с топки, с велосипеди, старци на каруци, магарета и коне, свободно пасящи на полето – всичко се редуваше като на филмова лента. Тя следеше с оживление сменящите се картини, родния пейзаж. Такава страст и е пътуването, като дете жадува за авантюрни пътешествия, толкова малко и е необходимо, за да се чувства щастлива и окрилена. Статичността я убива, а динамиката е нейно вдъхновение. В неговия поглед има нещо самодоволно – от това, че са заедно, че я прави щастлива, че осъществяват заедно тяхно желание, че ще бъдат далече от суетата и шума, от сивотата и битовизма. Ще се насладят на пътуването като приключение, на природата като на художествена картина, ще се отдадат на релакса в хотела като глезени принц и принцеса.

Хотелът ги посрещна гостоприемно като най-специалните гости. Като че ли всички работят за тях и са обединили усилията си, за да се чувстват обгрижени и спокойни. Всички врати ги зовяха радушно – ресторанта, бара, дискотеката, басейна, спа процедурите и всякакви забавления. Тяхната младост, неподправено очарование, детска лъчезарност и завидно щастие се вписваха толкова точно в хотелската атмосфера, че обхващаха със своя магнетизъм и околните.

Романтична вечеря, стил, класика и витаеща наоколо любов. Веселие, дискотечно опиянение. Страст, танци и отърсване от задръжките. Всичко ескалиращо в усамотение само за тях. Красотата на взаимоотношенията им, тяхната всеотдайност и страстна любов, жадуващият миг на освобождаващо се съзнание се запечатват като незабравим миг от живота им. Даряват си ласки, нежност и удоволствие, заспивайки с преплетени тела.

Свежестта на планинския ден активира туристите. Планината е загадъчна и примамлива, зовяща за нови приключения. По планинските пътеки бродят двамата уловени за ръце като волни деца. Птича песен, почукване от кълвач, следи от глиган и така до бистрия поток. Пикник сред природата, почивка и отново по пътеката до хотела. Релаксиращ масаж, сауна, ласки и нежност в топлия басейн. Барът привлича с отпускаща напитка, ободрява сетивата, за да се продължи денят с разходка с велосипед. Със спортен дух и настроение навлизат в близкия градец. Така приятно е да разглеждаш, да си част от туристическия щрих, въртейки педалите с раници на гърба.

Часът на завръщане неизбежно настъпва, неумолимо стрелките на часовника зоват. Траекторията на пътя до дома трябва отново да се измине, за да те приюти твоя дом отново и да се впишеш в пълнокръвния ритъм на градския живот. Но остава онзи прекрасен спомен за незабравимите моменти от неповторимия есенен уикенд. Снимките ще оживят спомените, за да почувстваме магията на преживяното.

Кристиан Димитров

На 29.10.2013г. в сайт за запознанства, където се бях регистрирал срещнах любовта ми и съм толкова щастлив.

Дори не я бях виждал, четях думите и, а все едно беше до мен и усещах дори аромата на кожата и. Писахме си 3 дни, а дори не знаех как изглежда и вчера на 01.11.2013г. я поканих да се видим, да отидем на кино да гледаме „Светът на мрака”… и я срещнах.

Тя е най-красивата жена, която познавам. Дори името и е като моето –Кристина.

Влюбих се от пръв поглед и затова реших да участвам в конкурса и да ѝ подаря тази прекрасна нощ в комплекс Riu Pravets Resort.

Много е красива спалнята, която видях на снимката и веднага ми разпали въображението как бихме изкарали престоя си при Вас. Дори ангажиментите и грижите ми вече не представляват нищо, защото мисля постоянно за нея. Бих тръгнал дори без багаж, а просто спонтанно да я поканя и да дойдем.

Това е мечтата ми.

Стиляна Божидарова

Ще дойде уикенд чакан и сънуван,
във който ще се скрием от света.
Игриво слънце призори ще ни събуди
и ще се втурнем щуро след една мечта.
Компютри, телефони ще зарежем,
ще тръгнем само с дрехите си на гърба.
Ще следваме най-лудите копнежи,
далече от досадна суета.
Смехът ни отдалече ще се чува,
любима песен във колата ще звучи
и сладко по врата ще те целувам,
когато от кафето загорчи.
Във чудно, райско кътче ще пристигнем,
където на ръце ще ме внесеш,
а след това наздравица ще вдигнем
до пламъка на ароматна свещ.
Във сладка нежност двама ще потънем
и въздухът от страст ще затрепти,
а сенките ни здрачът ще погълне,
отвън дори луната ще заспи.
Тревога и проблеми ще забравим,
умората от делника ще отшуми.
От себе си по нещо ще оставим,
за да напомня за щастливи дни.





Припомняме Ви, че играта от поредицата Win it  , беше обявена на 26 октомври с краен срок 10 ноември.

Вижте кои са победителите от конкурса "Моят татко е най-готин" и разберете как може да участвате за спечелването на 10 избрани заглавия за дългите празнични следобеди

Анкета

Кой сценарий за перфектният уикенд се доближава най-много до вашите собствени представи?

More All About Life