Следва

Josh Wink се завръща в България

Face to Face с Даниеле Стокман, тур мениджър на DJ номер 1 в света Армин ван Бюрен

С най-новото си пищно шоу ARMIN ONLY INTENSE Ван Бюрен ще се опита да счупи предишния си рекорд от шоуто ASOT 600, което беше напълно разпродадено, и да събере повече от 9000 фена в зала "Арена Армеец", които да танцуват под съпровода на му...

People of art преди 10 години

Той е роден перфекционист, знаменосец на транс музиката, човек здраво стъпил на земята и DJ номер 1 в света за 2007, 2008, 2009, 2010 и 2012 г. Неговото име е Армин Ван Бюрен и едва ли има уважаващ себе си модерен човек с достойна музикална колекция, който да не знае за съществуването му.

Само след два месеца това холанско чудо ще стъпи отново на родна земя. Този път идването му ще е по-грандиозно от всякога. С най-новото си пищно шоу ARMIN ONLY INTENSE Ван Бюрен ще се опита да счупи предишния си рекорд от шоуто ASOT 600, което беше напълно разпродадено, и да събере повече от 9000 фена в зала "Арена Армеец", които да танцуват под съпровода на музика, сътворена от човек задвижван от необуздана и безмилостна страст към това, което прави и ние сме сигурни, че ще успее!

Не само, защото през последните 15 години холандецът живее в ритъма на неговия собствен международен успех, а и защото ни предлага един изцяло нов, нестандартен и свеж подход. Единственото по рода си парти в подобен мащаб, правено някога от диджей, събира най-добрите изпълнители, танцьори, акробати, огромен набор от специални визуални ефекти, за да остави без дъх публиката по време на 6-часовия парти-концерт, разгърнат на 3 сцени.

"От първоначалната идея до крайния резултат, който ще видите на 7-ми февруари тук в зала "Арена Аремеец", ни отне повече от година усилена работа. В динамичния, но силно вдъхновяващ процес се включи екип от близо 30 човека от всички краища на света - Dennis de Bruin, изпълнителен продуцент на шоуто, известният театрален режисьор Jos Thie и творческият гений Sander Reneman, заедно с някои от най-забележителните осветители, хореографи, оператори и визуални 3D специалисти, са само част от професионалистите, които направиха всичко това възможно.", споделя Даниеле Стокман, тур мениджър на ARMIN ONLY, с която имахме огромната чест и възможност да се запознаем само преди дни при визитата й у нас.



С нея, както и с част от екипа на продуцентската компания ALDA Events, се срещнахме по време на официалната техническа подготовка за мащабния спектакъл. Даниеле ни разкри какво е да си тур мениджър на подобен грандиозен проект, какви са трудностите, които среща по време на осъществяването му и какво най-много я радва в предстоящото шоу. Нямаме тъпение да ти разкрием всичко, за което си поговорихме, затова затаи дъх и чети надолу:

V.S. Здравей, Даниеле! Изключително сме щастливи, че имаме възможността да се срещнем с един от създателите на амбициозния проект ARMIN ONLY INTENSE в твое лице. Разкажи ни малко повече за това, което ще видим през февруари у нас, какво можем да очакваме?
Д.С. Шоуто ще бъде по-мащабно от всякога! Ще съдържа елементи, които, сигурна съм, ще вдъхнат на всички фенове страхопочитание към случващото се на сцената. Това е един грандиозен спектакъл в най-широкия смисъл на думата, изпълнен с най-доброто от вокалното, танцово и арт изкуство, шоу, като никое друго правено досега и аз съм изключително гордa да бъда част от него!



V.S. Колко време ви отне изграждането на концепцията и подготовката за 
ARMIN ONLY INTENSE
Д.С. От идеята до скици и от скиците до крайния резултат, който всички вие ще видите на 7ми февруари 2014 в София, почти една година. 

V.S. Каква е разликата между предстоящото шоу и ASOT 600, което видяхме по-рано тази година ?
Д.С.
За разлика от ASOT 600, в което взимат участие цяла армия световно известни артисти, ARMIN ONLY INTENSE се върти изцяло около самия Armin Van Buuren. Българската публика ще има шанса да присъства на 6-часово музикално пътешествие през най-емоционалните парчета от новия албум на Армин "Intense", както и най-големите му хитове в изпълнение на живо.

V.S. Защо избрахте България за шоуто?
(бел.ред. България е единствената страна на Балканите, в която Армин ще гостува)
Д.С. Тук феновете на Армин са изключителни. Те знаят как да се забавляват и показват любовта си към него по начин, който наелектризира цялата атмосфера. Ето защо, когато решихме да дадем старт на турнето, нито за миг не сме се колебали дали да включим страната ви в една от дестинациите за АRMIN ONLY INTENSE.

V.S. Чудехме се, какво ли е да работиш с DJ номер 1 в света?
Д.С. Вдъхновяващо е! И това е, най-малкото, което мога да кажа. Това да имаш възможността да пътуваш по целия свят, да посетиш всички тези невероятни места и да срещнеш всички тези нови хора ти отваря толкова много възможности, че почти не забелязваш упорития труд, който хвърляш през останалото време. Чувствам се страхотно от факта, че съм част от такова огромно и глобално световно турне и работя с всички тези талантливи хора, с които създаваме заедно незабравими моменти за феновете по целия свят.



V.S. А ти как попадна в този екип, Даниеле?
Д.С. Работя в ALDA (бел.ред. продуцентската компания ALDA Events) от 5 години. Започнах като стажант и толкова много се влюбих в работата си, че просто никога не я напуснах!

V.S. От думите ти изглежда, че всичко по време на турнетата е прекрасно, но все пак коя е най-голямата трудност, с която човек може да се сблъска по време на пътуванията?

Д.С. Графикът на турнетата е много напрегнат, той изисква много гъвкавост и организираност от всички, но това е нещо, което аз не разчитам като проблем... по-скоро го приемам за предизвикателство.

V.S. Така като те слушa човек, направо може да ти завиди за професията, която имаш! Kакви съвети би дала на хората, които биха искали да са на твое място?
Д.С. Определено бих казала, че всичко е въпрос на постоянство, дисциплина и гъвкавост, които трябва да проявяваш дори и в най-напрегнати моменти. Тези качества комбинирани с готовността да си далеч от дома си от време на време, са нещата, които човек, с желание да се занимава с подобно нещо, трябва да знае и умее. Но определено си струва всяко усилие!

V.S. Кой е най-незабравимият ти спомен от турнетата?
Д.С. 
Вероятно Armin Only Mirage шоуто, което направихме в Мелбърн, Австралия, преди почти 3 години навръх Нова година. Това е едно от най-добрите партитa, на което съм била изобщо - 25 000 души, които танцуват в продължение на цяла нощ и цял ден, слънце, 30 градусова жега... неща, които в родната Холандия няма как да види човек по това време на годината.



V.S. А кой е най-неприятният спомен?
Д.С. Стресът, под който съм всеки път преди всичко да започне е голям, но си спомням за един случай, в който направо изпаднах в инфарктна ситуация минути преди старта на шоуто.

Спектакълът беше на Madison Square Garden в Ню Йорк, а ние имахме само 12 часа за изграждане на сцената и тестове на звука. Първите посетители вече бяха в залата, а LED екраните все още не работеха, 2 минути преди старта всичко си дойде на мястото само и единствено, защото имахме късмет. Получи се страхотно шоу, но определено това ми костваше няколко години от живота :)

Разбира се, като тур мениджър аз нося отговорност за всички хора, част от турнето, така че сигурно се досещате, че съм посетила доста болници по целия свят с разни ранени членове на екипажа.



V.S. Ако можеше да работиш с друг световен изпълнител, кой би искала да е той?
Д.С. Аз се чувствам толкова привилегирована да работя с такава тежка категория изпълнител като Armin Van Buuren, че е трудно да си мечтая за повече. Нo все пак, ако трябваше да избера един, това определено щеше да бъде Бионсе! Защото тя е велик музикант, който не само пее адски добре, а и наистина овластява целия начин, по който се занимава с бизнеса и музиката си.

V.S. Пожелаваме ти някой ден тази твоя мечта да се сбъдне! Благодарим ти за това интервю и ще те чакаме отново през февруари! 
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра