Следва

Първата изложба на Хари Бенсън у нас показва 42 фотграфии

Рекордьорът на Гинес – „Имението Даунтън”, с премиера в ефира на Нова ТВ

Създаден по идея на носителя на Оскар Джулиан Фелоус, сериалът влиза в рекордите на Гинес като най-високо оценения от критиците...

Movies & TV преди 10 години
 Рекордьор на Гинес – най-високо оцененият сериал от критиците
 Любимият сериал на Мишел Обама
 Носител на два Златни глобуса и девет награди Еми
 Всеки епизод във Великобритания е гледан от над 10 милиона зрители
 Премиера на 17 декември, 20.00 ч. по Нова ТВ


02 декември 2013 година, София. Новината за потъването на Титаник поставя начало на историята на най-успешната съвременна британска драма – „Имението Даунтън”. За първи път британското заглавие, отличено с изключително много награди, номинации и признания от критиците, ще направи своята премиера в ефира на Нова ТВ – на 17 декември, 20.00 ч.

Създаден по идея на носителя на Оскар Джулиан Фелоус, сериалът влиза в рекордите на Гинес като най-високо оценения от критиците. Носител е на 2 Златни глобуса, 9 награди Еми, а всеки епизод във Великобритания е гледан от впечатляващите над 10 милиона души. За него критиците казват:

- „Следващият велик сериал вече е тук” (Дейвид Хинкли, New York Daily Times)
- „Буквално от всеки ъгъл "Имението Даунтън" е почти несравним” (Брайън Лоури, Variety)
- „Няма спор за въздействието на сериала, обгърнат в остроумие и повествование от най-висок клас” (Дороти Рабиновиц, Wall Street Journal).


Успехът на сериала излиза много извън границите на Острова – сериалът е любим и на първата дама на САЩ Мишел Обама. Тя го харесва толкова много, че дори кани целия актьорски състав да посети и обиколи Белия дом.

В главните роли зрителите ще видят едни от най-известните и утвърдени британски актьори – Хю Боневил, двукратната носителка на Оскар Маги Смит, номинираната за Оскар Елизабет Макгавърн, Джим Картър, Мишел Докъри, Брендън Койл, Лаура Кармайкъл и други.

„Имението Даунтън” започва с новината за една от най-трагичните морски катастрофи – потъването на Титаник. На борда на смятания за непотопим презокеански лайнер смъртта си намира и наследникът на богатата аристократична фамилия Кроули – Патрик Кроули. Новината за неговата гибел бележи началото на драстични промени в живота на главата на семейство Кроули – лорд Грантъм (в ролята Хю Боневил), неговата съпруга Лейди Грантъм (Елизабет Макгавърн), както и трите им дъщери. Богатата и аристократична фамилия живее в своето имение заедно с многобройната си прислуга, следвайки дългогодишните традиции и порядки. Време е обаче това да се промени… Време е в имението да пристигне новият наследник – Матю Кроули, далечен братовчед на семейството. Той идва в имението, за да предизвести необратимия ход на съвременната епоха, пропукването на установените йерархии и неизменните обществено-исторически промени.

„Имението Даунтън” е великолепен разказ, поднесен с изключително телевизионно майсторство – впечатляващ не само с пищната красота на епохата, която пресъздава, но така също и с брилянтната си актьорска игра, интригуващия сюжет и палитрата от персонажи и сложни човешки отношения.

Време е „Имението Даунтън” да отвори врати и за българската публика. Премиера на 17 декември 2013 г., 20.00 ч., по Нова ТВ
 




 

More from View Sofia

More Movies & TV