Следва

Двойно щастие

Face to face - Ники Кънчев

Ники Кънчев спечели мястото си сред нашите Faces веднага, след като бе оповестена замяната му като водещ на Big Brother 4 от...

Лица преди 15 години

Ники Кънчев спечели мястото си сред нашите Faces веднага, след като бе оповестена замяната му като водещ на Big Brother 4 от Милен Цветков. Просто и обратно на всички ние се обадихме на детронирания, вместо на коронования, защото Ники Кънчев е интелигентен, секси мъж на малко над 45, супер известен и леко вечен, с чувство за хумор и въобще готин и естествен тип.

Зададените 15 въпроса доведоха в неговия случай до 2 сигурни награди и до 1 въпрос за 200 000 лева, на който колегата не можа да отговори, но понеже той ни зададе реципрочен по сложност въпрос, му присъдихме заслужено голямата награда – редовно посещение на View Sofia.

1. Сиренето е:

А) богата на калций храна;
Б) без пари;
В) овче;
Г) френско.
Ники Кънчев:

Б) без пари
Верен отговор, само когато имаш крава или крави в обора. И даже е далеч по-добре да имаш крави в обора, отколото в отбора. Особено, ако са „Милки” – не пускат мляко, а шоколад. Зависи от „Фермата”.

2. Напускаш NOVA TV, за да отидеш?:
А) в BTV;
Б) на Марс;
В) на Юпитер;
Г) на Венера.
Ники Кънчев:
В) на Юпитер
Ще водя в тамошното „Юпи тиви” - предаване за млади и образовани космонавти и аргонавти, които тук на Юпитер наричат юпита. Плюс това „Юпи ти ви” е най-звездната тиви, защото е съвсем, ама направо вътре в звездите. И така, аз ще си бъда у дома си. Друго си е домашният уют. Друго си е да джиткаш по халатче, по чехълчета и амеби в космоса на най-големите.

3. Твоят футболен отбор е/беше:
А) Фенербахче;
Б) ЦСКА;
В) Литекс;
Г) Манчестър Юн;
Ники Кънчев:
Б) ЦСКА
Беше, беше моят отбор, но свърши горкият и като истински българин, като истински полов атлет от Балканите, свърши без да ни изчака даже, заедно да избухнем. Вече ще съм от Литекс, те и без това имат най-добрия треньор. И Гришата е номер едно. Като каже нещо – го прави. Е такива хора обичам, а не тия, дето свършват без нас.

4. Ники Кънчев е завършил журналистика в:
А) La Sorbonne;
Б) СУ „Климент Охридски”;
В) Московския университет;
Г) Югозападния университет в Благоевград.
Ники Кънчев:
Б) СУ „Климент Охридски”;
В) Московския университет
Всъщност много исках в Югозападния, защото момичетата от Югозапада са далеч по-южни от колежките им от Северозапада, където съм израснал. Тук е единственият отговор в нашата игра, който е 50:50, защото съм учил и в двата отговора – и в Софийския и в Московския. Всъщност завършил съм Московския и то точно телевизионна журналистика. Вдигнах ли ви се в очите – един от малкото хора в тая държава, който работи, каквото е завършил, а?

(Първа сигурна награда - Играеш за шоколад Milka Bronze)
Ники Кънчев:
Хм, вкусна е, от този шоколад получавам бронзов тен.

5. Водейки много прекрасни предавания толкова време, не ти остана време да:
А) си полееш здравеца на балкона;
Б) да се ожениш;
В) да сготвиш лазанята, за която се хвалиш само, че я можеш;
Г) да издадеш мемоари.
Ники Кънчев:
А) си полееш здравеца на балкона;
Б) да се ожениш;
В) да сготвиш лазанята, за която се хвалиш само, че я можеш;
Г) да издадеш мемоари
Ужас, верните отговори стават все повече и повече. Здравецът ми увяхна, слава Богу, здравето ми цъфти. Същото може да се каже и за приятелката ми. Докато за Лазяната ме спипахте – кога сте я виждали, за да ме издадете, тая тъпанарка? Мемоарите предстоят. Как станах богат? Как ви звучи като заглавие на книжния пазар. На мен повече ми харесва „Как станах космат?”.

6. Кой не знае Ники Кънчев?
А) никой;
Б) лицата под 18г;
В) лицата над 90г;
Г) гражданите на Червен бряг.
Ники Кънчев:
Е, тук за разлика от предишния въпрос, просто няма верен отговор. Всички ме познават, дори и хората в Червен бряг. Вчера разбрах, че и шампионът от Уимбълдън, юношата бледен, със сериозните бакенбарди - Григор Димитров, имал корени в това китно градче, което се намира близо до Луковит. Какви имена ражда Червен бряг само, а!? И чухте ли че Григор скромно поискал да го наричат Шампионът! Е, това момче вярно има корени и луковици в Червен бряг...

7. Колко е висок Ники Кънчев?
А) 195см;
Б) 186см;
В) 173см;
Г) 150см с вдигнати ръце.
Ники Кънчев:
Хубаво е, че не съм висок, колкото съм дебел. 97.





8. Ако беше бизнес проект, щеше да си:
А) Бургас - Александруполис;
Б) нов ТВ проект;
В) ферма за еко животновъдство;
Г) въртящ се небостъргач в Дубай.
Ники Кънчев:
В) ферма за еко животновъдство
Нещо свързано с Ферма, като нашия двор в Червен бряг – кокошки, козички, съседи. И първият телевизор в цялата махана – унгарски „Орионт Хоризонт”, пред който се събираше цялата махала да гледа нещо, което тяхното момче щеше да прави след 30 години.

9. Романът на твоя живот е:
А) „На Изток от Рая”;
Б) „Война и Мир”;
В) „Дневниците на червените обувки”;
Г) „Граф Монте Кристо”.
Ники Кънчев:
Г) „Граф Монте Кристо”
Мислехте, че е „На изток от Рая”, нали, заради шоуто ми в Дарик радио. Да, вече 16 години се прекланям пред финала на този роман: Ти можеш. Вие също можете, но преди това трябва първо да прочетете „Граф Монте Кристо” – книга за честта, достойнството, дадената дума, изреченото обещание. Все неща, които много ми липсват в днешния свят. Тук все някой гледа да те прекара, да изкара нещо от теб, стискат се ръце и после бързо си мият ръцете, вместо джентълменски да изпълнят ръкостискането. Очи в очи ти казват – готин си, а после като се обърнат те почват яко...

(Втора сигурна награда – Играеш за бутилка джин Beefeater, за да почувстваш вкуса на Лондон)
Ники Кънчев:

Наздраве, ама аз не пия много-много, но пък бих опитал вкуса на Лондон.

10. В парчето от коледната питка на Ники Кънчев му се падна:
А) сватба;
Б) бебе;
В) нова кола;
Г) юнашки секс.
Ники Кънчев:
Б) бебе
Май ми се падна друго, ама аз това си пожелах. И стискам палци, макар, че то със стискане на палци не става. Трябва да се насоча към отговор Г.

11. Твоите бъдещи творчески планове са:
А) да стана отшелник;
Б) да стана началник;
В) да издам книга;
Г) да пропея.
Ники Кънчев:
Г) да пропея
Всъщност искам да спечеля „Мюзик Айдъл 24”, състезанието за певци-ветерани. Апропо, веднъж на купон на колегите от „Седмичен Труд” войводата Володя Стоянов ме изнуди като ми тикна един микрофон под носа и аз искам не искам трябваше да пея. Искам да ви кажа, че ни ръкопляскаха 5 минути. Със сигурност заради Володята. Голям е.

12. Биг Брадър без Ники Кънчев е като:
А) пета без трън;
Б) Румънеца без Енчев;
В) Мерилин без Монро;
Г) CNN без Ралица Василева.
Ники Кънчев:
По-скоро Биг Брадър без Ники Кънчев ще е като „Шоуто на Слави” без Росен Петров.

13. От всичко, което не си водил, най ти се води:
А) 10-те най;
Б) Часът на мама;
В) Панорама;
Г) Сървайвър.
Ники Кънчев:
Б) Часът на мама
Часът на мама, но ще мина през операция на пола. Или ще се казва „Часът на татко” или „Часът на Батко”. Има едно предаване, което тогава, когато го имаше бих водил веднага – „Всяка неделя”. Класика. Още никой не го е достигнал около 43-тия паралел.
14. Любимото ти женско име:
А) Даниела;
Б) Елена;
В) Мерилин;
Г) Опра.
Ники Кънчев:
А) Даниела
Тя ми е най-доброто приятелче.

(Трета сигурна награда – Играеш за абонамент за редовно посещение на ViewSofia.com)

15. „Играта – рече той – не е загубена, докато не бъде спечелена.” е сентенция на:
А) Наполеон Бонапарт;
Б) Джордж Краб;
В) Джоел Хилдабранд;
Г) неизвестен автор.
Ники Кънчев:
Е, при първия истински въпрос и вие ме хванахте. Залагам на Наполеон, защото той е играл и водил доста битки в живота си. А мога ли да ползвам жокер „Обади се на приятел” – на моите приятели от „ВижСофияточкавкомандировкаточка”. Ама не знам дали да ви се доверявам, защото ще ви отвърна с въпрос по повод повода. От кой филм е цитатът „На човек трябва да се вярва само в краен случай”? Давам ви жокер – Диаманти и Турция. И така, да ви вярвам или да не ви вярвам?

Печелиш! Честито!

Б.ред. Отговорът на 15-ти въпрос не е А, а Б. Ники, кажи за диамантите, и ти ни хвана, факт!

 

More from View Sofia

More Лица