Следва

Черно стилно мини от Baggat

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Или „Пусни титлата Любимка на Америка!”...

All fashion преди 10 години

„Долу, Джулия!”

Или „Пусни титлата Любимка на Америка!” ни се дощя да извикаме, когато научихме за възникващото съперничество между Джулия Робъртс и Дженифър Лоурънс, и двете номинирани за Оскар на крехката възраст от 22 години. Драма гласно няма, защото и въпросната „титла” е негласна, но някак си не сме очаквали от зряла и изключително талантлива жена като Робъртс да каже, че младата й колежка е „твърде земна” за подобно звание. Ама „тя се снима с горящи стрели”, възмущава се Джулия, и сякаш самоуспокоявайки се, допълва: „Моята членска карта за това отдавна изтече и не получих нова”.



Спокойно! В сърцата ни има място и за двете, дори ще се опитаме да забравим това неадекватно моментно отплесване от страна на Джулия.

Будалкате ли ни?


Алекса Чънг за Longchamp, пролет-лято 2014, Коко Роша за Longchamp, пролет-лято 2012

Бихме попитали Longchamp, гледайки новата им рекламна кампания. „Все същото” е заглавие, което бихме лепнали на невзрачната арт-дирекция. Да снимаш година след година чанти с едва забележимо помръдващ дизайн, на фона на все същите постановки, с все същите комерсиално утвърдени лица, е не просто скучно. За следящите модата става и обидно, когато ни предлагат обяснения от рода на:

„За колекцията Escales, която е свежа, цветна и изпълнена с енергия, се нуждаехме от жена, която е едновременно шик и модерна”
.

Ок, Алекса Чънг е и шик, и модерна, но просто не може маркетингов гений като Longchamp да си вярва, че прави нещо стойностно с подобни присядащи кампании.

Копирането е позволено…



В страната, наречена Китайска Народна Република. Потърпевши са Burberry и тяхното символично каре, тяхното ДНК. Според следящите случая, причината заводите в Китай да очакват с нетърпение зелена светлина да започнат масово производство на бърбъриобразни стоки е, че великобританският лейбъл почти не е използвал карето си в колекциите за последните три години. От отделите на Burberry обещават, че ще направят всичко възможно, за да запазят пълните си права над така нареченото от тях „корпоративно каре”. И дано се постараят, защото по същата причина Gucci изгуби легендарното си лого миналия месец.

Виж още: Дефилето на Burberry Prorsum на LFW>>

Виждаме двойно…,



...наблюдавайки новата кампания на Versace. Отдавна смятаме платинената Донатела за огромен моден въпрос, но сега въпросите са два. Лейди Гага, „маскирана” досущ като Донатела, изважда на дневен ред моралния въпрос за оригинала и копието, а разсъжденията върху него ни водят в една слабо естетична земя. Нормално е покрай белия прашещ двете разюздани дами да се сприятелят и дори да се сраснат, но когато вложат енергия в окачването на подобен лош пример по билбордите, просто не можем да кажем „да”. Хубаво е да се обичаш и да се себеизразяваш, но кoгато почнеш да ни пробутваш собствената си визия, може би е време да излезеш от купона и да се огледаш за референции в действителността.

„Не е бомба”,



Въздъхваме с облекчение при вида на грандиозната безвкусица за десерт, осигурена ни от Louis Vuitton. Трябва да имаш необходимото самочувствие, съчетано с доста лош вкус, за да си оставиш багажа насред Московския Червен площад, особено когато куфарът ти е с размерите на футболно игрище. Става дума за поредната неуспешна рекламна кампания, чийто замисъл в действителност е доста готин, но мястото някакси не е адекватно избрано.

Хубаво е да засенчиш всички с колосалността на креативността си, но не очаквай важните клечки от Кремъл да си мълчат. Това научи PR-отделът на модния гигант, когато от бранда бяха принудени да разглобят инсталацията, а ние наистина харесваме мащабното им мислене и нямаме търпение да го видим в една по-подходяща среда.
 

More All fashion