Следва

Роди се телевизионно бебе

Първата изложба на Хари Бенсън у нас показва 42 фотграфии

Първата самостоятелна изложба на Хари Бенсън в България се казва “60 години в снимки” и представя селекция от изключителни фотографии, запечатали събития и портрети с историческа стойност за времето, в което живеем...

Events преди 10 години

Великият фотограф празнува 84-ия си рожден ден в самолет на път за България

Първата изложба на на Хари Бенсън в България се казва “60 години в снимки” и ще бъде открита този четвъртък, 5 декември, във VIVACOM Art Hall. Събитието се случава, благодарение на фондация “Мусиз”, фондация “Америка за България” и VIVACOM. Селекцията показва 42 от най-популярните фотографии на Хари Бенсън, които улавят големите истории на хора и събития, променили завинаги времето, в което живеем.

С изложбата “60 години в снимки” стартира най-новата образователна платформа за фотография у нас - “Майстори на фотографията”, която освен изложби на световноизвестни фотографи, ще организира и провежда съпътстващи публични лекции. Първата от тях, на самия Хари Бенсън, ще се състои от 18 часа в пространството на изложбата ден след нейното откриване със свободен вход.

София, 3 декември 2013 г. - Първата самостоятелна изложба на Хари Бенсън в България се казва “60 години в снимки” и представя селекция от изключителни фотографии, запечатали събития и портрети с историческа стойност за времето, в което живеем. Хари Бенсън е само на метри от Боби Кенеди в нощта на неговото убийство, в стаята с Никсън, когато подава оставка; с ИРА по време на акции, в Босна, Сомалия и Берлин - когато стената се издига и пада. Неговият обектив улавя Бийтълс в бой с възглавници, докато целият свят е в краката им. Той фотографира всички американски президенти от Айзенхауър до Барак Обама, както и някои от най-интересните личности в света - от кралица Елизабет, Сър Уинстън Чърчил и Александър Солженицин до Майкъл Джексън, Елизабет Тейлър и Брат Пит. С безброй изложби, награди и няколко книги зад гърба си, Хари Бенсън е на път да празнува 84-ия си рожден ден в самолета на път за България.

“60 години в снимки”
показва 42 фотографии, сред които Боби Фишер, целувка от кон (1972 г.), Сенатор Робърт Ф. Кенеди, хотел Амбасадор (1968 г.), Бийтълс се срещат с Мохамед Али (1964 г.), Девет портрета на Джак Никълсън (1976 г.), Целувкта на семейство Клинтън (1992 г.), а също и портрети на Майкъл Джексън, Кейт Мос, Роман Полански, Борис Елцин, Джеймс Браун, Лейди Даяна.

Изложбата ще продължи до 15 януари във VIVACOM Art Hall. В деня след нейното откриване, на 6 декември, петък, Хари Бенсън ще изнесе едноименна лекция - “60 години в снимки”. Двете събития са организирани от фондациите “Мусиз” и “Америка за България” и са със свободен вход.



More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.