Следва

Британските модни награди 2013 - Победителите във всички категории

Сватбен спомен за 25 хиляди лири - Булчинската тиара на Виктория Бекъм се продава на търг

Сватбената тиара на Виктория Бекъм отива на търг в лондонската аукционна къща Bonhams още следващата...

All fashion преди 10 години

Сватбената тиара на Виктория Бекъм отива на търг в лондонската аукционна къща Bonhams още следващата седмица.

Предполагаемата сума, която ще се наложи да плати желаещият да има бижуто, е от порядъка на 20 - 25 хиляди лири. Това, нека сме честни, e само ориентировъчна сума. Допускаме доста повече ентусиазъм от феновете на звездната двойка, но предстои да видим.

С въпросната тиара навремето, и по-конкретно в сравнително отдалечената вече 1999 година, крехката Вики се омъжи за Дейвид Бекъм. Ювелирното изделие е изпълнено от 18-каратово жълто злато и диаманти, а негов дизайнер е ирландецът Слим Барет. Тиарата има дори и собствено име - Източен Париж.

Самият ирландски бижутер коментира произведението си така:

Обожавам източните мотиви и висшата мода на Париж, затова реших да съвместя двете си страсти в един бижутериен шедьовър.



След сватбената церемония през юли 1999 година тиарата е съхранявана в строго охраняванi сейфове. По-късно е изложена в музея Виктория и Албърт в рамките на изложбата "100 тиари". А днес вече идва моментът на продажбата й.

Редно е да се отбележи, че същият бижутер е правил уникални неща и за други звезди, сред тях Мик Джагър, принцеса Даяна, Бионсе и Лейди Гага. Слим си е сътрудничил и с Chanel, Versace и John Galliano... а съвсем напоследък Кейт Мос, Наоми Кембъл и Кара Делевин често са засичани в произведения на Барет, както по дефилетата, така и извън тях.

Припомняме, че двойката си каза "Да" преди 14 години на извънредно луксозна церемония за около половин милион лири в Ирландия. Пош носеше Vera Wang и въпросната тиара. От този миг насетне една от най-влиятелните двойки в света заживя своя живот.



А иначе, съвсем топли-топли в мрежата се появиха първите снимки от коледния брой на френския Vogue, гост редактор на който стана именно Виктория Бекъм.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.