Следва

Брюксел - Три седмици преди Коледа

Нова точка в града: бутикът на Николай Божилов

Здравейте...аз съм Николай Божилов. Стартирах собствен бранд и вече мога да се похваля с магазин в центъра на София...

All About Life преди 10 години

Вчера, 4 декември, в София талантливият дизайнер Николай Божилов откри първия си бутик, наречен на едноименния му бранд, на улица Хан Аспарух 18. И бяхме там, за да го поздравим и да му зададем някои въпроси за идеята на първата му колекция и очакванията на младия творец.

Българинът, който се прослави като носител на популярната международна награда Triumph Inspiration Awards, знаем, има влечение към точните науки, но ето какво още разбрахме от самия него на място: 

Здравейте...,

... аз съм Николай Божилов. Стартирах собствен бранд и вече мога да се похваля с магазин в центъра на София, на ул. Хан Аспарух 18. Това е наистина нещо ново и интересно за мен. И едно ново начинание, което няма как да не бъде подпомогнато от съмишленици, съдружници, дори и приятели и хора, които вярват в таланта.

Стартирам...

... с първата си колекция, наречена "Формула". Реших да я кръстя така, защото съм инспириран от химичните елементи, от химията, от цветовете на химията и от химичните връзки и свойства. Опитах се да пресъздам точно такава визия и точно такава формула за съвременния и адекватен дамски гардероб.



Любимото в колекцията ми...
.. е абсолютно всяка дреха, която си има свое собствено име и е кръстена. А най-любимите ми неща са: неопрен дрес (червената рокля), роклята титаниум гроум и атомик дрес (която е на малки атоми), а също и роклята - молекула, която е в искрящо лилав цвят...

Обичам...
... да работя с по-изискани материи, но и гледам да съчетавам нещата с елементи от спортните облекла. Обичам да работя с външните ципове, с неща, които комуникират с езика на улицата така, че нищо да не стои самоцелно и изолирано, а да могат да се вписват в даден контекст, които да са пречупени през личния стил.



И благодаря...
... тук е моментът да кажа, че визуалната информация за проекта като снимки, видеа и кампания е дело на Васил Германов, който помогна и беше страхотен генератор на идеи.

Мисля...

..., че сформирахме много добър екип, чрез който направихме един съвременен лейбъл.
 























 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.