Следва

Четиво в четвъртък: Откъс от Проглеждане на Жозе Сарамаго

Издателство Ентусиаст представя „Домашни правила“ от Джоди Пико

Разтърсваща история за за жертвите на собствените ни предразсъдъци
 

Books преди 10 години

Разтърсваща история за за жертвите на собствените ни предразсъдъци

В навечерието на Коледа издателство „Ентусиаст“ ще зарадва многобройните почитатели на Джоди Пико с нейния нов роман – „Домашни правила“.

След успеха на книгата „Споделен живот“, по която „Ню Лайн Синема“ снима филм с режисьор Ник Касаветис и с участието на Камерън Диас, на българския книжния пазар излиза нова разтърсваща история от най-продавания автор според класацията на „Ню Йорк Таймс“.

Книгата разказва за търсенето на истината и за тънката граница между реалността и предубеждението. Описва живота на отхвърлените от обществото, различните и самотните. Джоди Пико е всепризнат майстор на житейските драми. Нейните разкази за трудностите, през които преминават героите ѝ, спират дъха на читателя и оставят впечатлението за нещо реално преживяно. „Домашни правила“ е поредното доказателство за писателския талант на Пико. Това е история, тъжна и истинска като самия живот, история за жертвите на собствените ни предразсъдъци.

Анотация

Джейкъб Хънт е тийнейджър със синдрома на Аспергер. Безнадежден е в разчитането на намеци при общуване или в задачата да се изразява добре пред други хора. Като много деца с Аспергер той е подчертано съсредоточен върху една тема – в неговия случай криминалистиката. Джейкъб постоянно се появява на местопрестъпления и казва на ченгетата какво да правят... при това обикновено е прав. Родният му град обаче е разтърсен от убийство и ролите се разменят – този път полицаите идват при Джейкъб с въпроси. Всички характерни черти на синдрома на Аспергер – неспособността да гледаш хората в очите, стимулативни тикове и потръпвания, равен глас – приличат много на вина в очите на служителите на закона. Ненадейно Джейкъб и семейството му, които само искат да се слеят с другите, усещат светлината на прожекторите насочена право към тях. За майката на Джейкъб Ема това е жестоко напомняне за нетолерантността и неразбирането, които постоянно заплашват семейството ѝ. За брат му Тео това е поредното напомняне, че заради Джейкъб нищо в живота им не е нормално. И над малкото семейство надвисва сърцераздирателният въпрос: Джейкъб извършил ли е убийство?

More from View Sofia

More Books