Следва

Портрет на един дизайнер парфюмерист - Франсис Кукрджан и философията на уханията

Ботушите от диаманти на A.F.Vandevorst и космическата им цена

На Business Of Design Week /2-7 декември/ в Хонг Конг, белгийската двойка зад A.F.Vandevorst ще отпразнува своя...

All fashion преди 10 години

На Business Of Design Week /2-7 декември/ в Хонг Конг, белгийската двойка зад A.F.Vandevorst ще отпразнува своя 15-и рожден ден със събитие и с представянето на скъпоценен чифт диамантени ботуши, изработени в сътрудничество с Diarough.

Двамата се срещат през 1987, докато са студенти в Кралската Академия в Антверпен. След това сантименталния им съпружески съюз прераства в творчески проект, именуван A.F.Vandevorst. Брандът е забелязан мигновено.

Тази година A.F.Vandevorst празнуват 15-годишен юбилей и по този повод създадоха най-скъпите ботуши в света. Чифтът е покрит с диаманти с общо тегло 1 550 карата. Ботушите, изработени от мека черна кожа с пейсли мотив, стигат до средата на прасеца и са в заветния 39-и номер. В тях са вложени 4 783 грама злато и 39 083 естествено оцветени в цвят шампанско, сиво и розово диаманти. Времето, вложена в изработката им, е 30 000 часа.

А цената? Три милиона и сто хиляди долара. 


 

More from View Sofia

More All fashion

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 16 часа

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 4 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...