Следва

Новите колекции: Gucci, pre-fall 2014

Изложба на сватбени рокли, при това на най-великите

В музея Виктория и Албърт в Лондон след няма и 6 месеца ще бъдат изложени най...

All fashion преди 10 години

В музея Виктория и Албърт в Лондон след няма и 6 месеца ще бъдат изложени най-известните сватбени рокли в света. Страхотно визуално и сантиментално пиршество, което, няма спор, би послужило като вдъхновение за една хубава сватба, повече от всеки традиционен булчински каталог. Единственото изключение, за което организаторите отсега направиха уговорка, е роклята на Кейт Мидълтън от Сара Бъртън, която няма да бъде изложена сред останалите.

Ескпозицията се открива през май 2014, и се очаква да е абсолютно тържество на разкоша и красотата. Дрехи от най-големите магьосници на сватбена мода ще бъдат изложени пред очакваните многобройни посетители, сред тях тоалети на Кристиан Лакроа, Джон Галиано, Вера Уонг и други.

На изложбата ще видим и традиционни сватбени рокли, като тази на Гуен Стефани ( на снимката горе), създадена от Джон Галиано в нежно розово и бяло, и такива, които определено можем да наречем ексцентрични. Като например, невероятната ярко виолетова рокля от Vivienne Westwood, в която Дита фон Тийз се врече на Мерилин Менсън. В кюпа ще е и светло синята булчинска рокля на Камила Паркър Боулс, която се омъжи за Принц Чарлз през 2005 година.


Дита фон Тийз в ярко виолетова рокля от Vivienne Westwood

Там ще са и провокативната рокля от Пам Хог, която избра за тържеството си нетипичната английска аристократка лейди Мери Чартерис. Женихът на Чартерис е рок-музикант от бандата The Big Pink, затова и никой от гостите на сватбата не се възмути открито от дрехата, издържана в стилистиката на Лейди Гага повече, отколкото в класическите брит-аристократични традиции.

Изложбата Wedding Dresses 1775 -2014 ще е в музея V&A от Май 2014 до 15 март 2015. Билетите ще струват 12 паунда.


Камила Паркър Боулс в светло синята булчинска рокля Anna Valentine, с която се омъжи за Принц Чарлз през 2005 г.


Мери Чартерис се омъжва с рокля Pam Hogg


Маргарет Уиган в рокля на Норман Хартнел през 1933 г. на сватбата си с херцога на Aргил


Кейти Шилингфорд в рокля Gareth Pugh от бледосив шифон


Чифт обувки - копринени и кожа, носени от Филис Блайберг за сватбата си в Лондон през 1914 г.


1934 г. Чарлс Джеймс рокля (вляво) и сватбена рокля Джейн Бейли 1780 (вдясно)


Антична дантелена тиара Philip Treacy, носена от Нина Фарнъл-Уотсън на сватбата й с Едуард Трайон през 2008 г.


Cara Leland Huttleston Rogers винтидж рокля от 1890 г. и фраг от 1967 г.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.