Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Снощи в София с музиката на Morcheeba

Прекрасна! Феерична! Нежна! Докосваща! Стилна! Кадифена! Небесна!... Можем да продължаваме да изброяваме...

Music преди 10 години

Прекрасна! Феерична! Нежна! Докосваща! Стилна! Кадифена! Небесна!... Можем да продължаваме да изброяваме красиви думички, с които обаче не бихме могли да опишем изцяло музиката им, усещането ни, присъствието им на сцената, контакта помежду ни и вълшебното място, на което ни отведоха музикантите от британската банда Morcheeba до късно снощи в зала 3 на НДК.

По покана на EventEase те отново бяха в България в оригинален състав и с шоколадовия си диамант, вокалистката Скай Едуардс. Shirley Klaris Yonavieve Edwards (Skye), както всъщност е цялото име на единствената дама в групата, е майка на три деца и активно помагаща на гладуващите, децата в нужда и болните от СПИН в Судан, Африка. Тя е известна и с оригиналните си дизайнерски модели на облеклата на групата, които всеки път са различни и концептуално съобразени. Интересно още за Скай е фактът, че тя не е почитател на т.нар. VIP-ограждения, защото обича да е близо до хората, да ги гледа в очите и да пее на всеки поотделно. Morcheeba за пореден път доказаха това снощи.

Последният им албум HEAD UP HIGH (Горе главата) излезе точно преди два месеца и България бе втората страна от турнето им, в която те представиха цели пет нови песни. Концертът позакъсня и започна малко след 22 ч. с Make Believer от новата тава, което подлуди няколкото хиляди верни фенове, чакащи от часове любимите си изпълнители. Но божественият глас и присъствието на сцената на Скай и компания изтриха на мига напрежението на меломаните и точно след секунди скромната по размер за това събитие зала 3, се превърна в море от вдигнати ръце и пеещи момичета и момчета. До толкова развълнувано море, че подът под краката ни започна да вибрира и странното чувство, че плуваш в лодка, само засили ефекта от поднесеното ни на сцената.

И така до края на тази трип-хоп, поп, рок, рок-фолк и синт-поп приказка! Ще ни я разкажат пак, ще видите!
 

































 

More from View Sofia

More Music