Следва

Питай ме, питай ме: Бебетата и малките деца и ролята на пробиотиците в изграждане на имунната им система

Питай ме, питай ме: Как да се грижим за здравето на устната кухина през целия ден

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колко от тях са полезни и колко опасни за добрия...

Health преди 10 години

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колко от тях са полезни и колко опасни за добрия тонус, настроението и естествената защита на тялото ни, какво ги разделя на „добри” и „лоши” и как да постигнем здравословния баланс в количествата, ще се постараем да ви информираме в поредица от най-често задавани въпроси и техните отговори, свързани с ценната хранителна добавка - пробиотиците.

Необходимо ли е да полагам по-специфични грижи за здравословното състояние на устната кухина и вярно ли е, че пробитиоците спомагат за възстановяването на баланса на оралната ни екосистема и влияят върху целия организъм вследствие на това?

Абсолютно Да. Устната кухина е същински инкубатор за бактерии. През нея непрекъснато минават най-различни по вид и консистенция храни, които впоследствие попадат в стомашно-чревния такт. Освен че е важно да внимаваме да се храним балансирано, е задължително да поддържаме добра устна хигиена. Тя е от решаващо значение за здравето на целия ни организъм и за красиви зъби.



Редовното миене на зъбите, изплакване със специален разтвор и почистването с конец са част от препоръчителните ритуали за здрава устна кухина. Но освен тях ние препоръчваме LACTOFLOR BIOPLUS пробиотични таблетки за смучене, които подпомагат цялостната устна хигиена като се явяват балансьорът за оралната ни екосистема. По този начин пробиотиците влияят и върху имунния отговор на целия ни организъм.

Таблетките за смучене откриваме по 25 в опаковка, с вкус на карамел. Не съдържат захар, изкуствени подсладители и аромати. Специалната им пробиотична комбинация съдържа 2та основни и доказано полезни щама – Lactobacillus bulgaricus & Streptococcus thermophiles, фибри /инулин/ добивани от корените на цикорията, които способстват за увеличението на „добрите бактерии“ над 10 пъти, е перфектна за сезона на настинките и празничните трапези. Таблетките LACTOFLOR BIOPLUS облекчават възпалението на венците и предотвратяват образуването на плака в устната кухина, като едновременно с това се борят с вредните бактерии в устата. А както всички добре знаем, здравата устна кухина е равносилна на здрав организъм и красива усмивка.
 

More from View Sofia

More Health