Следва

Празничен наряд: Детокс чайове и гигантската необходимост от тях

Питай ме, питай ме: Бебетата и малките деца и ролята на пробиотиците в изграждане на имунната им система

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колко от тях са полезни и колко опасни за добрия...

Health преди 10 години

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колко от тях са полезни и колко опасни за добрия тонус, настроението и естествената защита на тялото ни, какво ги разделя на „добри” и „лоши” и как да постигнем здравословния баланс в количествата, ще се постараем да ви информираме в поредица от най-често задавани въпроси и техните отговори, свързани с ценната хранителна добавка - пробиотиците.

Вярно ли е, че бебетата и малките деца също трябва да приемат специални за тях пробиотици, за да се подобри имунната им система и да се намали рискът от инфекции?

Отговорът е Да. Зимният сезон е истинско изпитание за бебешката и детската имунна система, която не е така силна като тази на възрастните. Поради това в сезона на настинките, гриповете и всякакъв тип инфекциозни заболявания е наистина важно децата ни да са максимално защитени, за да бъдат здрави и силни.

Храносмилателната система е едно от най-уязвимите места в човешкия организъм поради спецификата си, а бебетата и малките деца са още по-изложени на риск от проблеми в тази област. Превенцията е най-добрата защита, а LACTOFLOR KIDS е специално разработен продукт за бебета и малки деца.



Една опаковка LactoFlor Kids съдържа четири вида млечнокисели бактерии (Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Helveticus, Lactobacillus Acidophilus и Streptococcus Thermophilus), комбинирани с три щама от полезната Бифидобактерия (B.bifidum, B.Infantis, B.Longum). Всеки един от вид тях допринася за регулиране на баланса на детската стомашно-чревна флора и спомага за повишаване на детския имунитет:

Lactobacillus Bulgaricus, който и децата са чували, е българският пробиотик. Ежедневният прием на този щам води до редуциране на чревните инфекции и гнилостните процеси.

Lactobacillus Acidophilus способства за поддържа на доброто състояние на стомашно-чревния тракт, регулирайки чревното Ph, стимулира храносмилането и усвояването на витамини и минерали.

Lactobacillus Helveticus подтиска развитието на патогенните бакетрии и подпомага превенцията и прекъсването на симптомите на диария. Доказано е, че този пробиотичен щам играе роля в повишаване абсорбацията на калций, така необходим за развитието и заздравяването на костната система при малките деца.

Streptococcus Thermophilus e синергист на Lactobacillus bulgaricus. Участва ефективно в процеса на разграждане на лактозата и прави по-лесно смилането на млечни продукти при хора с лактозна непоносимост.

Щамовете бифидобактерии от своя страна допринасят за повишаване на локалните и общите защитни сили на организма, за което е отговорен Bifidobacterium bifidum. Микроорганизмите Bifidobacterium infantis пък съставляват 80 – 90% от чревната флора на кърмачето, образуват също така витамини от групата В и К, а Bifidobacterium longum е локален иминомодулатор, повишава естествените защитни сили на организма особено при децата. Подпомагат превенцията срещу възпалителни процеси, алергии, запек, диария.

За да предотврати мръщенето пред приема на стандартни лекарства и таблетки от децата, LactoFlorKids се предлага в подходяща опаковка с шарен, стимулиращ сетивата надпис, а сашетата се използват много лесно - могат да бъдат разтворени в чашата с вода или мляко на малкия човек, предпазвайки го от нежелани проблеми със стомашно-чревния тракт.

Редовният прием на LACTOFLOR KIDS гарантира подсилване на защитните функции и паралелно с това спомага за хармоничното развитие на храносмилателната система на детския организъм.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.