Следва

La Tentation de Nina

Editors' Choice: Трима редактори разказват: Как се чувства кожата след месец с продуктите на Bioderma

Защото Bioderma има отношение към качеството, което се е превърнало във философия и цел на френската...

Hair преди 10 години

„Жан-Нoeл Торел е биолог по образование и новатор по призвание. Създава Bioderma малко на шега, покрай един продукт, който е и първият шампоан без детергенти. Той е обратното на бизнесмен, оставил е бизнесът да се управлява от истински мениджъри, а той до ден-днешен ръководи лабораториите. За него е много важно да не прави никакви компромиси с това, на което държи, а именно качествотото", ни разказа по-рано в интервю Мира Драганова, мениджър на "Биодерма България", но ние вече знаехме за прекрасните продукти на френската дермокозметична компания, на която напълно се доверяваме в истински добрата грижа за кожата на лицето.

Именно в лабораториите на Bioderma се създават бестселъри като незаменимия почистващ продукт Sensibio H2O мицеларен разтвор, серията Matriciane зa регенериране на кожата и забавяне на процеса на стареене, формулата MatriciumR - истинско богатство от аминокиселини, минерални соли, нуклеотиди, пептиди и още много микроелементи, като гамата продукти на бранда включва грижа за всяка възраст и всеки тип кожа, дори и най-чувствителната.

Като истински професионалисти, BIODERMA предоставят и дерматологични консултации, като част от многостранна им дейност, за да опознаем по-добре кожата си и да получим правилните насоки как да се грижим по-ефективно за нея. Точно от това се възползвахме ние, трима редактори на ViewSofia на различна възраст и с различни особености на кожата на лицето. Попитахме какво му е нужно на всеки от нас, за да подобри състоянието и самочувствието си, като получихме индивидуална терапия с продукти на Bioderma, а месец по-късно трябваше само да разкажем за приключението.

Ето какво се случи на практика след като в продължение на 30 дни използвахме препоръчаните еликсири от експертите и следвахме абсолютно правилно техните предписания:  

Джулия, 21 години



Ако някой твърди, че грижата за комбинирана кожа е по-лесна, държа да му споделя, че дълбоко се лъже. Като собственик на такъв тип кожа на лицето, намирам за предизвикателство избора на подходящи продукти, с които да се грижа за кожата си.

След щателен преглед отстрана на специалистите дерматолози на Bioderma стигнахме до извода, че се нуждая от нежен продукт за ежедневно почистване на лицето, матиращ крем, който да нанасям сутрин преди макиажа, и серум за вечерта, за да тушира несъвършенствата.



В рамките на месец всяка сутрин и вечер почиствах лицето си с мицералния разтвор на Bioderma, предназначен за чувствителна кожа. Той е изключително щадящ към кожата, прониква и в най-фините пори и остава несравнимо чувство за свежест и красота. Бонус: с него може да се свали и най-упоритата, водоустойчива спирала на света.

Резултатите от ежедневната употреба не закъсняха; лицето ми е по-чисто, кожата ми - по-спокойна, зачервяванията от пъпчиците отминават много по-лесно. Много по-добър е от всеки измиващ гел, който съм ползвала, тъй като не изсушава кожата ми, а внимателно я хидратира.

Sebium Pore Refiner нанасям след добре почистено с мицеларен разтвор лице. Флуидната му текстура носи незабавно чувство за стягане на кожата и е чудесна основа за грима. Харесва ми как кожата ми не лъщи и е перфектно матирана; забелязва се и голям напредък в проблемните зони, поради регулацията на нивото на себум.

Определено това е един от must-have продуктите в козметичната ми чантичка, независимо в кой край на света се намирам.

Преди да си легна си слагам Sebium Serum, чиято основна задача е да елиминира черните точки и остатъчните възпалени пъпчици. Е, със сигурност мога да потвърдя, че върши работата си безупречно. Този флуид подобрява цялостния вид на кожата и когато се събудя сутрин и се погледна за първи път в огледалото, съм доволна от резултата. Освен това има незабавен ексфолиращ ефект, а текстурата придава чувство на свежест.

Давам една голяма положителна и червена точка на селекцията от продукти на Bioderma, които са доказателство, че и капризната комбинирана кожа също може да намери достойни съмишленици.

Гергана, 31 години



Винаги съм изпитвала затруднение в това да определя точния тип кожа, към който принадлежи моята, поради особеностите й - склонна към омазняване, но с непрестанно чувство за опънатост, което се засилва в студените дни. А малките фини бръчки, които вече се образуват около скулите и очите, само ми напомнят, че тя има нужда от сериозна грижа, преди да е станало твърде късно.

След дерматологичната консултация с експерти от Bioderma вече знаех от какво се нуждая. Установи се, че опънатата кожа и лющенето са в резултат на силна дехидратация, а в същото време излишният себум, който се образува от неправилно третиране, нередовна грижа, градски климат и ритъм на живот, е довел до увеличаване на порите и до по-дълбоко замърсяване в следствие на това.

Препоръчаната ми терапия бе приятно приключение с верния ми вече Sensibio H2O за сутрин и/или вечер, хидратиращия концентрат Hidrabio Serum за сутрин и/или вечер и Sebium Pore Refiner за през деня, нанесен преди основния крем или тониращ грим.



Ще започна с вълшебното действие на Hidrabio Serum, чиято сила усетих още първата вечер, нанесен върху измита и ексфолирана кожа, 30 дни по-рано. Само две движения на помпичката бяха напълно достатъчно количество от концентрата. Приятната прозрачна текстура на серума, който няма аромат, а само лек мирис на чист натурален продукт, моментално се абсорбира от кожата на лицето и шията ми и само след секунди можех да я определя като нахранена и напоена с кислород, вода и всички жизненонеобходими вещества. После повърхността й стана мека като сатен, образува се лек филм, който й даде нежния блясък на наградената с внимание кожа. Усещането за опънатост изчезна.

На сутринта, когато серумът бе действал цялата нощ, усетих голямата разлика от преди - тя, кожата, сияеше и оставаше мека, като по нея липсваха лъскави участъци от излишъци, както с някои нощни кремове, защото серумът бе попил в дълбочина. Почистих само с тампонче от изключително нежния Sensibio H2O, на който се доверявам вече от няколко години, за да подготвя кожата за дневната грижа. Чудото на мицеларния разтвор Sensibio H2O на Bioderma е в това, че е достатъчно силен, за да улавя всяка нечистотия, отговорна за отварянето на порите в моя случай, но е толкова щадящ и копринено мек, че усещането е като за галене с кадифена ръкавица.

Малко количество от леката формула на Sebium Pore Refiner, бял на цвят коригиращ флуид, два пъти колкото капка вода, разнесох с върха на пръстите си върху цялото лице. Стягащият му ефект почувствах веднага, кожата сякаш се прибираше под неговото въздействие и това усещане продължи през целия ден.

Един месец по-късно, след редовното обгрижване със Sensibio H2O като основно почистващо средство в комбинация с действието на Hidrabio Serum за нощна грижа и и Sebium Pore Refiner за основа през деня, резултатът е силно удовлетворяващ. Въпреки суровите зимни условия, напрегнатите предпразнични дни и затворените пространства, в които прекарвам дните си, кожата ми поддържа естествения си блясък, а мекотата й, щом я докосна, ми дава увереността, че най-после, на 31 години, аз намерих продуктите, които тя заслужава.

Елена, 41 години



Точно 30 дни. 30 дни на стегната, дисциплинирана и ужасно приятна грижа. За МЕН! За моята кожа, за моето самочувствие, за моето красиво лице.

Назначена от специалист дерматолог терапия, базирана на годините ми /41/ и вида на кожата, както и на спецификата на моето натоварено и вечно свързано с екран ежедневие, която предначерта следните стъпки в терапията:



1. Хигиена сутрин и вечер: с мицеларна вода Sensibio H2O и памучен тампон

2. Сутрин: крем за дълбоки и фини бръчки от антиейдж серията - Matriciane Rides

3. Вечер: хидратиращ серум Hydrabio Serum

4. MatriciumR - едномесечна регенерираща терапия с MatriciumR. Една стерилна доза се нанася сутрин и/или вечер. Това е медицинско изделие, продукт за регенерация на кожата по биологичен път, съдържащ 63 естествено налични в кожата елемента. MatriciumR може да ползвате в зоната на околоочния контур, включително и на подвижния клепач.

Днес, 30 дни след началото на терапията, резултатите са:

1. Кожата е видимо благодарна. Казвам благодарна, защото такова е усещането ми. Особено силно това се усеща вечер, когато лицето ми е уморено. Или поне бях свикнала да бъде така. За дните на терапията, почти веднага след старта, кожата ми придоби особена плътност и устойчивост, сякаш изминатите часове под стрес спряха да й влияят.

Явлението се усеща и буквално минути преди лягане, когато след махането на грима с мицеларната вода Sensibio и съответно нанасянето на Матрициум и хидратиращ серум, при поглед в огледалото се вижда едно свежо и гладко лице, сякаш току-що ставаш от сън, а не приключваш един дълъг и уморителене ден.

2. Ефектът от продуктите е много бърз, буквално мигновен. В течение на използването им няма изненади, ефективността е изключителна, удоволствието от употребата - също.

3. При мен имаше пигментни петна от лятото, особено видими по челото. За времето на употребата на продуктите, петната почти изчезнаха. Напълно невидими се след нанасянето на фон-дьо-тен. Без грим могат да се "хванат", но силно избледнели. Допускам, че при още един месец употреба на MatriciumR ще изчезнат напълно.

4. Дълбоките бръчки се повлияват изключително от тази комбинация. Нещо, на което не вярвах, честно си признавам и което в момента ме изпълва с възторг.

5. Преди да стартира терапията, имах усещането за силно реактивна и лесно замърсяваща се кожа. Мицеларната вода и двукратното й използване сутрин и вечер отстраниха това усещане. Не ползвам вода за измиването, а само продукта, както е предписано. Усещането е за перфектно почистен епидермис, кожа, която диша, като същевременно е добре защитена.

6. Продуктите са икономични, малко количество от всеки от тях стига за покриване на цялото лице, шия, клепачи.

7. Много приятно е усещането от финия и елегантен аромат, специално на хидратиращия серум, който май е единственият леко парфюмиран продукт в комплекта.

8. Удоволствие е да имаш тези опаковки на будоара или нощното си шкафче. Усещането е за приятно, отпускащо и заслужено поглезване.
 

More Hair