Следва

Маникюр като от Коледна приказка с цветовете на CND

La Tentation de Nina

Дали това е сън или реалност? Фантазия или желание?...

Beauty преди 10 години

Дали това е сън или реалност? Фантазия или желание?

Нейното име е Нина. Тя е млада, красива и загадъчна. Тя се впуска в едно приключение: пътуване към себе си, през лабиринта на една гора. Трябва ли тя да премине през огледалото? Да последва снежнобялата сова? Да отхапе тази ябълка? Да мине тази граница? Има светлина в далечината... Тази светлина идва от прозорец на къщата скрита дълбоко в гората. Тя се загръща с пелерината си и ускорява крачката си. Там има нещо, което я привлича, но какво може да е това?

Когато ябълката все още не беше отхапана

Нина пристига пред къщата. Всичко е спокойно. Тя се колебае, дали да влезе вътре и мисли ѝ отлитат обратно към приказките от нейното детство... Сламените къщи скрити в гората, вещиците и техните магии... След това тя се усмихва на страховете си и прави стъпка напред. Тя поглежда през прозореца. Няма никой в къщи. Само една ябълка. Ябълката! Тази ябълка, която постоянно се появява пред нея и сякаш я провокира и призовава. Нина решава да влезе. Взема я в ръцете си. Отхапва я.

Нина едва отхапва от ябълка, а стаята започва да се върти като вихрушка около нея. Нина не знае къде се намира. Когато бурята спира, тя открива, че е попаднала в пекарна. Вълшебен сладкарски магазин, разбира се. Вкусен аромат се носи във въздуха. Всичко е сладост и изкушение.

Сякаш се намира в балон. А вътре в балона има съкровище. Съкровище за всички сетива. Всичко е там, около нея. Всичко, което тя обича. Всичко, което някога е искала, но дори не е успяла да го назове. Сякаш главата ѝ започва да се върти с всички тези изкушения наоколо. Световъртежът продължава, но това е нормално, след първата хапка. Освен ако всичко това не е сън.

Ето идва La Tentation de Nina

Един аромат подобен на френските сладки - макарони, макароните подобни на парфюм. Една лимитирана и ексклузивна серия, която се ражда вдъхновена от магичната среща между две престижни институции: Ladurée и Nina Ricci.

Предстои една нова глава от приказка, която започна през 2006 година. Приказката на Нина. Едно приключение пълно с изненади, с неустоими колекционерски предмети, които трябва да имате. Флакона с форма на ябълка се превърна в една икона - символ на цяло едно поколение.

Прафюмът

Започва с деликатно усещане по време на първото докосване. Флакон с меко усещане при допир, сякаш мекотата е безкрайна. Има оставена следа на повърхността на ябълката. Една златна следа върху интензивно розовата ябълка. La Tentation de Nina е тоалетна вода с плодов, флорален и свеж аромат, който води до пристрастяване. Тя е новото творение на Olivier Cresp - майстор парфюмерист и създател на поредицата Nina. Тя олицетворява едно пробуждане на сетивата, което се преплита с ароматния акорд на френските макарони, но със специалния почерк на Нина. Като начало, италиански бергамот обгръща с цитрусов акорд и дава път на аромата от кора от грейпфрут, за да се запали искрата на желанието. Малина, бадеми, лимон и екстракт-абсолют от българска роза се сливат в изненадващото благоухание на макароните. Накрая, ванилов бърбън, бял мускус и сандалово дърво завършват тази главозамайваща вихрушка от чувственост.

За любителите на макароните, е достатъчно само да спомена тази дума, за да предизвикаме сладкарските им мечти. Известната къща на Rue Royale в Париж от 1862 година буди възхищение и радва както местните жители, така и посетителите от целия свят.
 
Сътрудничеството между Olivier Cresp - майстор парфюмерист и Vincent Lemains - майстор сладкар не само беше неочаквано, но и представлява истинско предизвикателство. Въпреки леко налудничавата идея да се разработи аромата на базата на френските макарони, двама артиста се справят с тази задача с истинска грация.
 
Парфюм. Макарон. Огледалният ефект е поразителен. Един ярко розов макарон декориран със златно листо. Експлозия от вкусове: малина, лимон, роза и бадем. Създадена, за да засили изкушението, чрез осмоза. Подобно на сън, всички сетива са стимулирани.

Великолепният аромат на Нина Ричи ще е в класните парфюмерии у нас в края на януари!

More from View Sofia

More Beauty