Следва

Ментори и финалисти – в дует за големия финал на X Factor

Емир Кустурица и The No Smoking Orchestra идват в София на 7 февруари

Световноизвестният сръбски режисьор, актьор и музикант Емир Кустурица и групата му The No Smoking Band ще поставят началото на своето световно турне догодина в София с концерт на 7 февруари 2014 г. в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от Degris Events...

Music преди 10 години

Световноизвестният сръбски режисьор, актьор и музикант Емир Кустурица и групата му The No Smoking Band ще поставят началото на своето световно турне догодина в София с концерт на 7 февруари 2014 г. в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от Degris Events.

Признати повече в света, отколкото в родината си, музикантите с 25-годишна съвместна история се определят като майстори на глобалната поразия и казват, че сега са в най-добрата си форма.

Групата продължава активно концертите си, като само до края на тази година имат обявени във официалната си "Фейсбук" страница общо пет концерта в Украйна, Грузия и Русия, а след България догодина им предстоят още шест концерта в Русия през март, един в Италия през април и в Киев, Украйна през юли.

Емир Кустурица е роден на 24 ноември 1954 г. в Сараево. Започва да снима късометражни филми още по време на средното си образование, след което завършва филмова режисура в известната филмова академия FAMU в Прага. Печели множество награди, сред които е и "Златна палма" от Кан за "Ъндърграунд", както и "Сребърен лъв" от фестивала във Венеция за "Черна котка, бял котарак".

Първият му филм "Аризонска мечта" от 1993 г. с Фей Дънауей, Джони Деп и Джери Луис в главните роли е награден със "Сребърна мечка" и специалната награда на журито на кинофестивала в Берлин през 1993 г.

През 2012 г. на български език излезе автобиографичната книга на Кустурица "Смъртта е непотвърден слух" (издателство "Колибри").

Билети за концерта, който не е първи за режисьора и неговия оркестър у нас, се предлагат на касите на НДК, както и в мрежата на "Ивентим" на цени между 40 и 60 лв..

More from View Sofia

More Music