Следва

Mark Knight, UМЕК и Kosheen идват за SOLAR Christmas 2013

Джан Луиджи Паракини - „В света на „Прада“

На 23-и декември ще надникнем зад кулисите на един уникален социален феномен - „В света на „Прада“...

Books преди 10 години

На 23-и декември ще надникнем зад кулисите на един уникален социален феномен със заглавие „В света на „Прада“. Феномен, разкриващ истината за налагането на един бранд, който отдавна се е превърнал в стил на живот и поведение.

От привидно хладната среща на Миуча Прада и Патрицио Бертели впоследствие се ражда неудържим творчески феномен, който шокира, хипнотизира, преобръща естетически стандарти и генерира тенденции.
Основана през 1913 г. в Милано от Марио Прада, днес модната къща е символ на минимализъм, женственост, провокация и неустоим комфорт.

За книгата 

Годината е 1977. На Международното изложение на кожени изделия „Мипел“ в Милано се срещат една изтънчена госпожица, наследница на кожарски магазин, минала през феминизма и романтиката на комунистическите идеи, и един амбициозен предприемач, производител на чанти. Миуча Прада и Патрицио Бертели. Тази не особено сърдечна среща е началото на емоционална и професионална алхимия, от която ще избухне неповтормо артистично творение.


„Прада“ не е само марка във висшата мода, а стил на живот и на поведение, който преобръща естетически канони, провокира, смайва, създава тенденции. „Прада“ е мощен енергиен микс от авангардно изкуство, кино, архитектура, ветроходство, от все нови и нови експерименти, раждащи неизменно явления, белязани от две вулканични, непредвидими личности с ярка индивидуалност – кралицата Миуча и гръмовержеца Патрицио. Сигурно не е случайно, че и „дяволът носи „Прада“, този символ на изкусително предизвикателство към утвърдения вкус.

За автора

Джан Луиджи Паракини е модният редактор на вечния италиански вестник „Кориере дела Сера“. Той прониква уверено в света на „Прада“ и нейния лабиринт от сполуки и несполуки. С безпогрешния усет на ценител и с опитното око на любопитен наблюдател той разкрива многообразните ѝ превъплъщения, които очароват или разочароват, но никога не предизвикват равнодушие.





More from View Sofia

More Books