Следва

„Времето за мен си ти“ - първият сингъл от новия албум на Белослава

“Най-хубавите години от нашия живот”

В новогодишната нощ в ефира на Българската национална телевизия стартира един от...

Events преди 10 години

Владо Пенев и Александър Сано в търсене на най-доброто десетилетие от 50-те години насам

В новогодишната нощ в ефира на Българската национална телевизия стартира един от най-успешните световни забавни формати – “Най-хубавите години от нашия живот”. Зрителите ще се пренесат назад във времето не с час, не с година, а с цели десетилетия, за да си спомнят любимите песни и филми, изпълнители и актьори, спортни постижения. Първият епизод на шоуто по лиценз на „Ендемол”, е специално издание за зрителите на националната телевизия точно в 21:00 часа на 31 декември.

Водещи на формата са звездите от сериала „Под прикритие” Владимир Пенев и Александър Сано. Според бившия министър на културата, стартирането на шоуто точно на Нова година напомня на паметните телевизионни програми от детството му, а следващите 11 епизода ще бъдат като една Нова година в средата на всяка седмица, която ще продължи три месеца.

За първи път БНТ ще представи на българския зрител реалити, което проследява отминалите десетилетия от 50-те години на миналия век до началото на този и търси най-хубавото от тях. Форматът е музикален и основното състезание е през хитовите изпълнения на отделните десетилетия, но зрителите ще видят чрез уникалните кадри от архива на БНТ и свидетелства за това, какви са били модата, звездите, киното, поп иконите и нещата от живота през съответните години.

Арбитър в състезанието е 50-членно жури, съставено от момичета и момчета на 18-годишна възраст. Те ще оценяват в директен двубой по две десетилетия на епизод, в различни категории - от песни, станали безспорни български хитове, до емблематични филми, танцови стъпки, мода и популярни наши изпълнители. Шоуто е невероятен шанс новото поколение да усети емоцията от младостта на техните майки, бащи, баби и дядовци. По-възрастните с носталгия и радост ще се върнат към отминалите години, получили оценката на времето.

Зрителите ще видят на сцената музикални изпълнения от различни епохи, любимите си изпълнители и млади звезди, които ще изпеят нови версии на старите хитове. Оркестърът на Михаил Йосифов ще се грижи за високото настроение. Танцьори и модели ще пресъздават тенденциите, характерни за конкретните десетилетия.

Бляскавото студио на “Най-хубавите години от нашия живот” е разделено на два сектора, по един за всяко състезаващо се десетилетие. Единствената пресечна точка между тези два свята е „зоната на двубоя”, където се сблъскват мнения, коментари и оценки. Темите и тенденциите в гласуването ще бъдат показвани на огромна LED стена, конструкцията на която е запазена марка на шоуто във всички негови издания по света.

Шоуто ще се излъчва всяка сряда от 21:00 веднага след централните новини. Във всеки епизод ще побеждава по едно десетилетие, което продължава на следващия етап, за да може на финала да бъдат избрани “Най-хубавите години от нашия живот”.

Форматът е реализиран в Италия (шест сезона), Франция, Испания, Русия, Румъния. Стигнал е и до Китай. “Това е уникален отговор, който обществените телевизии дават на комерсиалните, защото единствени имат архива, който е визуалното свидетелство на фактите и емоцията от отминалите десетилетия. Възможността в едно състезание за миналото да получиш оценката на хората, от които зависи бъдещето, е най-приятната социология, която обществото може да получи и види”, коментира програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

Според представителя на “Ендемол” Милко Спей, който специално пристигна в България, за да консултира старта на шоуто, Българската национална телевизия разполага с изключително богат архив от записи. „Бях приятно изненадан от първата репетиция, по време на която видях и атмосферата, усетих заразителна енергия. Водещите са много симпатични и това, че актьор с класата на Владимир Пенев, с когото работих върху първия епизод, е домакин на шоуто, е много важно за неговия успех.”

Партньор на БНТ в реализацията на световния формат е продуцентската компания „Дрийм тийм Прадъкшънс ”, специално одобрена от “Ендемол”, заради изискванията да бъде гарантиран висок продукционен стандарт на шоуто.

След Нова година гледайте “Най-хубавите години от нашия живот” всяка сряда от 21:00 часа само по БНТ 1!
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?