Владо Пенев и Александър Сано в търсене на най-доброто десетилетие от 50-те години насам

В новогодишната нощ в ефира на Българската национална телевизия стартира един от най-успешните световни забавни формати – “Най-хубавите години от нашия живот”. Зрителите ще се пренесат назад във времето не с час, не с година, а с цели десетилетия, за да си спомнят любимите песни и филми, изпълнители и актьори, спортни постижения. Първият епизод на шоуто по лиценз на „Ендемол”, е специално издание за зрителите на националната телевизия точно в 21:00 часа на 31 декември.

Водещи на формата са звездите от сериала „Под прикритие” Владимир Пенев и Александър Сано. Според бившия министър на културата, стартирането на шоуто точно на Нова година напомня на паметните телевизионни програми от детството му, а следващите 11 епизода ще бъдат като една Нова година в средата на всяка седмица, която ще продължи три месеца.

За първи път БНТ ще представи на българския зрител реалити, което проследява отминалите десетилетия от 50-те години на миналия век до началото на този и търси най-хубавото от тях. Форматът е музикален и основното състезание е през хитовите изпълнения на отделните десетилетия, но зрителите ще видят чрез уникалните кадри от архива на БНТ и свидетелства за това, какви са били модата, звездите, киното, поп иконите и нещата от живота през съответните години.

Арбитър в състезанието е 50-членно жури, съставено от момичета и момчета на 18-годишна възраст. Те ще оценяват в директен двубой по две десетилетия на епизод, в различни категории - от песни, станали безспорни български хитове, до емблематични филми, танцови стъпки, мода и популярни наши изпълнители. Шоуто е невероятен шанс новото поколение да усети емоцията от младостта на техните майки, бащи, баби и дядовци. По-възрастните с носталгия и радост ще се върнат към отминалите години, получили оценката на времето.

Зрителите ще видят на сцената музикални изпълнения от различни епохи, любимите си изпълнители и млади звезди, които ще изпеят нови версии на старите хитове. Оркестърът на Михаил Йосифов ще се грижи за високото настроение. Танцьори и модели ще пресъздават тенденциите, характерни за конкретните десетилетия.

Бляскавото студио на “Най-хубавите години от нашия живот” е разделено на два сектора, по един за всяко състезаващо се десетилетие. Единствената пресечна точка между тези два свята е „зоната на двубоя”, където се сблъскват мнения, коментари и оценки. Темите и тенденциите в гласуването ще бъдат показвани на огромна LED стена, конструкцията на която е запазена марка на шоуто във всички негови издания по света.

Шоуто ще се излъчва всяка сряда от 21:00 веднага след централните новини. Във всеки епизод ще побеждава по едно десетилетие, което продължава на следващия етап, за да може на финала да бъдат избрани “Най-хубавите години от нашия живот”.

Форматът е реализиран в Италия (шест сезона), Франция, Испания, Русия, Румъния. Стигнал е и до Китай. “Това е уникален отговор, който обществените телевизии дават на комерсиалните, защото единствени имат архива, който е визуалното свидетелство на фактите и емоцията от отминалите десетилетия. Възможността в едно състезание за миналото да получиш оценката на хората, от които зависи бъдещето, е най-приятната социология, която обществото може да получи и види”, коментира програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

Според представителя на “Ендемол” Милко Спей, който специално пристигна в България, за да консултира старта на шоуто, Българската национална телевизия разполага с изключително богат архив от записи. „Бях приятно изненадан от първата репетиция, по време на която видях и атмосферата, усетих заразителна енергия. Водещите са много симпатични и това, че актьор с класата на Владимир Пенев, с когото работих върху първия епизод, е домакин на шоуто, е много важно за неговия успех.”

Партньор на БНТ в реализацията на световния формат е продуцентската компания „Дрийм тийм Прадъкшънс ”, специално одобрена от “Ендемол”, заради изискванията да бъде гарантиран висок продукционен стандарт на шоуто.

След Нова година гледайте “Най-хубавите години от нашия живот” всяка сряда от 21:00 часа само по БНТ 1!
 

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Още по темата

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

It's all about Philips fashion

Виж още
It's all about Philips fashion

Жълт бутон

Нели Петкова роди момченце

Нели Петкова роди момченце

Виж още