Следва

Избраха Пенелопе Крус за най-красивата жена

Роберто Кавали за Майкъл Корс: „Спри да ме копираш”

Италианският дизайнер никога не е бил от мълчаливите. В интервю пред...

All fashion преди 10 години

Италианският дизайнер никога не е бил от мълчаливите. В интервю пред style.com съвсем наскоро Роберто Кавали бе доста прям в отговорите си. На въпроса дали намира американската мода за много по-различна от европейската, Кавали реши да не си замълчи и да изкаже мнението си. Доста пикантно, свързани с работата на Майкъл Корс:

Майкъл Корс е един от най-копиращите дизайнери в света. Винаги ми се е искало да му кажа да спре да ме копира! Просто спри! Та той копира всички! Непрекъснато пиша коментари по този повод в Instagram. Но американците обожават Майкъл Корс! Както и други дизайнери, които копират като него - той не е американска мода! Той е интернационална мода, която се прави в Америка. Не е честно".

Критики от Кавали отнасят и американците, чиито стил италианеца определя като скучен:

„Всички американки се носят по един и същи начин”.

За Роберто Кавали това не е първо спречкване с човек от гилдията. Преди време Карл Лагерфелд бе наречен „смешен”, заради начина, по който се облича, а в Туитър дизайнерът редовно захапва с неприятни цитати своите колеги.

Точно затова някои журналисти му пожелаха по-малко агресия в комуникацията и повече вълнуващи колекции през новата 2014-та година.


Michael Kors, пролет/ лято 2014


Roberto Cavalli, пролет/ лято 2014
 

 

More All fashion