Следва

Love to quote: 45 зареждащи цитата за по-богата седмица

Другото съкровище на траките и магията на Омега 3

Ултра здравословните хлебчета на Вита Силует, които обожаваме, независимо дали ги хапваме на закуска като...

Health преди 10 години

Ултра здравословните хлебчета на Вита Силует, които обожаваме, независимо дали ги хапваме на закуска като вкусен френски тост с яйце и разтопено сирене, или на обяд с тънък слой пуешко филе и резен домат, сега предлагат два чисто нови, все така апетитни вкуса: Вита Силует с лимец и Вита Силует с орехи, тиквено и ленено семе.

Пълнозърнестият хляб е неразделна част от всеки здравословен начин на живот, а вкусните изкушения на Вита Силует са перфектни за ежедневното ни меню, тъй като не съдържат бяло брашно и са с намалено съдържание на сол, а за сметка на това са нискокалорични и „преливат” от хранителни влакнини.

Другото съкровище на траките, наричано още лимец



Лимецът, познат ни още като „дива пшеница”, е част от хранителните навици на прадедите ни от дълбока древност. За неговата способност да дарява жизнена енергия се носят легенди, а в наши дни той е неразделна част от всеки вегански и вегетариански начин на живот. Но кой в действителност е лимецът и какво трябва да знаем за неговите качества?

Лимецът е покритосеменна, древна пшеница, която има четири слоя обвивки, пазещи зърната й от външни влияния; той вирее при всякакви климатични условия: студо и сухоустойчив е, и не понася химическа обработка като торене и пръскане с пестициди. Ето защо лимецът перфектно се вмества в понятието „истинска храна”, истинско постижение предвид епохата на полуфабрикатите и ГМО храни, в която живеем.



Сред безспорните хранителни качества на лимеца, които го правят фаворит в борбата за желязно здраве и красива фигура, са изобилието от витамини А, Е, В1 и В3, подобряващи кръвообращението, работата на храносмилането, както и цялостния тонус на организма, както и ниските нива на глутен и холестерол в сравнение с обикновената пшеница. Тази безупречно здравословна комбинация спомага не само да се храним балансирано, но и да изглеждаме добре както отвън, така и отвътре.

Магията на Омега 3: приказка за орехите, лененото и тиквеното семе



За всички безспорни почитатели на ядките и семената е новият хляб Вита Силует с орехи, тиквено и ленено семе; щедро разпръснатите ленени и тиквени зърна се срещат в едно пълнозърнесто произведение с плътния и характерен вкус на орехите, а резултатът е коктейл от омега 3 мастни киселини, така витални за защитните и възстановителни функции на организма.

Любимите ни орехови ядки, освен че са полезни за мозъчната и нервната дейност, са чудесен източник на омега 3 мастни киселини; и тъй като тялото ни не ги произвежда само е необходимо да си ги набавяме всеки ден, за да се радваме на здраво сърце и високи енергийни нива.

Тиквеното семе е известно с богатото си съдържание на незаменими цинк, витамин С, витамини от група В, калциеви, калиеви, магнезиеви и фосфорни соли. Наличието му в диетата ни е равносилно на хубаво зрение и безупречна работа на опорно-двигателната, репродуктивната, кръвоносната и храносмилателната система.



Колкото до ленените семена, те вървят ръка за ръка с омега 3 и омега 6 мастни киселини, натурален залог за красота, тъй като благоприятстват за свежа кожа, мека коса и физически тонус. Високите съдържания на витамини В1, В3, В6, цинк, мед, манган, магнезий, хром и желязо подсилват имунната система и предпазват сърдечната дейност.

С удоволствие похапваме Вита Силует с орехи, тиквено и ленено семе всеки ден, за да бъдем в топ форма за работа и лекции или просто имаме нужда от хапка истинска енергия.

Горещо препоръчваме редовната консумация и на двата продукта за един пълноценен и вкусен начин на живот, при това само в една филийка!
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.