Следва

Новият X Factor на България се казва Жана Бергендорф

За първи път български спектакъл напълни най-голямата зала у нас

Мистерията Еньовден“ е първият български спектакъл, напълнил зала „Арена Армеец“ в София...

Culture преди 10 години

„Мистерията Еньовден“ е първият български спектакъл, напълнил зала „Арена Армеец“ в София. Събитието беше посетено от 9 000 души, станали част от премиерата на представлението. Зрителите аплодираха талантливата треньорка на крака и бисът продължи над половин час. Първата дата от новата година, на която ще се изиграе спектакълът, е 8 април 2014 година, а мястото отново е зала „Арена Армеец“, София. Всяко следващо шоу ще бъде различно и много по-вълнуващо.

Спектакълът разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре.

Вълшебството на спектакъла „Мистерията Еньовден“показват трупата на NeshkaАrt, най-добрите ни състезатели по акробатика, художествена и спортна гимнастика, танцьорът Метин Енимехмедов и момчетата от брейк денс формация „X-ENERGY CREW“. Народните песни се изпълняват отДеси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард-рок частта от Звездомир Керемиджиев – Звезди, а рап музиката от събраните специално за шоуто –„Хората от гетото“. Глас на спектакълът е големият български актьор – Васил Михайлов.







Всичко за спектакъла може да намерите на официалната фейсбук страница www.facebook.com

Билети: в мрежата на на TicketPro, на място в зала “Арена Армеец”, както и online на www.ticketpro.bg

More from View Sofia

More Culture