Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 23 декември - 2 януари

В Коледната вечер Рут и музикантите от бенда ѝ ще празнуват заедно с гостите в Sofia Live Club.

Events преди 10 години

Рут празнува Коледа в Sofia Live Club

Кога: 25 декември, 22:00 часа
Къде: Sofia Live Club

В Коледната вечер Рут и музикантите от бенда ѝ ще празнуват заедно с гостите в Sofia Live Club. Превърналият се в традиция концерт до момента винаги е събирал всички меломани, избрали да останат в столицата на 25 декември. За трети път Коледа в Sofia Live Club ще се случи с музиката на Рут.

На празника тази година певицата ще изпълни песни от новия си албум „RUTH“, който в края на октомври беше представен с голям концерт във Военния клуб и малко след това получи адмирациите на един от най-големите музикални продуценти в световен мащаб - Марк Ронсън. Той сподели в профила си в Twitter, че албумът на Рут е „невероятен“.
Освен новите композиции, на 25 декември за всички приятели на нейната музика Рут ще изпълни и най-обичаните песни от предишните ѝ албуми.

Специалната атмосфера на Коледа ще бъде допълнена от тематични изпълнения, в интерпретация на Рут и групата ѝ. Сред композициите, които музикантите подготвят за коледния концерт, е „Have Yourself A Merry Little Christmas“.

На 25 декември Рут ще зарадва почитателите си и с мобилно приложение, в което феновете ще имат достъп до нейна музика, снимки, видеа и ексклузивно съдържание, достъпно само там. Апликацията е дело на DigiMark - една от най-бързо развиващите се компании за дизайн и разработка на мобилни приложения и софтуер за смартфони в Централна и Източна Европа. С приложението на Рут Колева, младите предприемачи от DigiMark правят първата стъпка към навлизането на българския музикален бизнес в мобилната дигитална среда. Рут е първият български изпълнител с мобилно приложение.

И както подобава за истинския празник, следващата сряда някои от посетителите в Sofia Live Club ще си тръгнат оттам с подаръци.
Коледният концерт на Рут започва в 22:00 часа

Коледа с Рут – едно музикално чудо, което е близо до вас!

Билети: 7 лв. 



Георги Чапкънов - "Нещата от живота", юбилейна изложба 

Кога: 20 декември - 10 януари, откриване  17:00 часа
Къде: Галерия "Академия"

На 20 декември, от 17:00 часа в галерия „Академия“ на Националната художествена академия ще бъде открита юбилейна изложба на Георги Чапкънов със заглавие „Нещата от живота“.

Големият художник ще представи пред публика богата палитра от свои работи, с които ще отбележи своята 70 годишнина. Експозицията включва малка пластика, рисунки, живопис, графика, малки релефни портрети и портрети в действителен размер. Специален раздел в изложбата са рисунки, графика и скулптура на кучета.

Георги Чапкънов работи в областта на рисунката, малката скулптура, портрета, монументалната скулптура, медалиерството, декорация и украса на интериор и екстериор. Автор е на пластичен модел за герб на Република България в съавторство с Кирил Гогов. Негови произведения са статуята на „Света София“ в София, композиция „Баща и син Славейкови“ на пл. „Славейков“ в София и др.

Изложбата на проф. Георги Чапкънов ще бъде открита от акад. Светлин Русев.



Hammerhead (BG) със специално шоу на 26 декември 

Кога: 26 декември, 21:00 часа
Къде: Rock IT

Момчетата от HAMMERHEAD(BG) подготвят специално шоу, което ще изнесат в чест на 50 годишният юбилей на великия Ларс Улрих.

Събитието ще се състои на връх рожденият ден на гениалния музикант, а именно на 26 декември и ще стартира точно в 21.00 часа. Това ще е и последното събитие за сцената на столичния бар Rock IT в тази календарна година добил слава и като любимо място за чествания и събития.

Събитието се организира със съдействието на Harvester Of Sofia - официалния фен клуб на METALLICA у нас, Universal Music и BGTSC.



Solar Christmas

Кога: 23 декември, 21:00 часа
Къде: Арена Армеец 

На 23 декември 2013 г. „Арена Армеец“ ще се проведе най-дългоочакваното, от почитателите на електронното звучене, коледно парти - Solar Christmas. Специалното празнично издание, част от поредицата големи събития Solar, ще събере на едно място любимия на публиката британски диджей Mark Knight, словенският техно артист и продуцент UMЕК, както и пленителните с неповторимия си стил Kosheen. Към тях ще се присъединят още британското величие МC Gee и един от пионерите на клубната сцена у нас, резидент на Yalta – Juan Alvarez.

За тазгодишното шоу организаторите от Yalta Club подготвят масивна 20-метрова сцена, чиято форма ще подпринесе още повече за коледното настроение в залата. Динамиката на живите изпълнения и близкият контакт на артистите с публиката за първи път ще се осъществи посредством допълнително изградена сцена в центъра на арената. Площта от близо 100 квадратни метра ще бъде превзета от атрактивни танцови и акробатични изпълнения. Голям принос за емоционално наситените моменти от вечерта ще имат множеството светлинни и пироефекти, както и качественото озвучаване.




Blow Up the New Year’s Eve – Balkan Sensation Party

Кога: 31 декември - 1 януари, 21:00часа
Къде:  БАР BLOW

Като за първа Нова Година бар BLOW реши да предложи алтернатива на всички хип-хоп, електро, матал, пънк, рок, хаус, ретро и всякакъв друг тип партита, които ежедневно посещаваме в столицата, и които повечето клубове решиха да предложат и на Нова Година. За нас е огромно удоволствие да ви поканим да празнувате Нова Година с нас на най-голямото балкан парти за годината.

Двама супер яки ди-джеи ще се съберат за да направят една уникална по рода си музикална селекция от балкански ритми, с които ще накарат всеки един от присъстващите да танцува цяла нощ от сърце и душа, както само ние тук на балканите си знаем. Всички ръце горе за Бай Поп (Глобал Вижън Съркъл ) и Unkle Billy (XPRSN). Пълноценната Нова Година е гарантирана, и още как!

От Dubioza Collective до Balkan Beat box , от Горан Брегович и Емир Костурица, чак до Gogol Bordello, Gramatik и още много други..

Горещи промоции на над алкохолния асортимент и много свежи почерпки от страна на барманите за всички свежи и усмихната посетители на BLOW.

Тази Нова Година ще се помни дълго...

Мир и любов

Повече информаия тук >>

Вход: 10 лв.



Лили Иванова концерт

Кога:
26 декември, 21:00часа
Къде: JOY STATION

На 26 декември 2013 г. в новооткритият столичен бар-клуб Joy station ще се състои концерт на Лили Иванова. Легендарната печица ще открие вечерта в 21:00 ч. Вход: 50 лв./80 лв./120 лв.

Клубът представлява ново поколение мултифункционален развлекателен център на две нива. На концертна сцена на първото ниво се изявяват български и световни топ артисти.



Коледна акедемия

Кога: 26 декември, 22:00часа
Къде: Студио 5

Победителката от „Музикална академия” Поли Генова и финалистите Дичо, Прея и Георги ще ви подарят Звезден концерт само ден след Коледа. Заедно с тях на сцената на Studio 5 ще бъдат и талантите на LaTiDa.

Гледайте "Коледна академия" на 26 Декември от 22:00ч 

Вход: 6 лв.




През седмицата ще видим още


Концерти:
BLOK X-MASS PARTY
BASS KOЛЕДAРИ
NEW YEAR's EVE by LUBO KIROV
„Джаз за деца с Венци Благоев” представя: Диксиленд и празнични картини

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?