Следва

Международният танцов фестивал FANTA Dance Festival с промо билети до 15 януари

През седмицата ще видим ОЩЕ...

За едно подобаващо завършване на работиния ден преди Коледа, BLOK ви канят на 23 декември на коледно парти...

Culture преди 10 години

BLOK X-MASS PARTY

Кога: 23-24 декември, 22:00часа
Къде: Mixtape 5

За едно подобаващо завършване на работиния ден преди Коледа, BLOK ви канят на 23 декември на коледно парти в малката зала на "Mixtape 5". Празнувайте заедно с BLOK BOYS, целия екип на BLOK SHOP и много приятели. За музиката ще се погрижат DJ BUGS, DIAMONDZ и Screamoe.

Повече информация на фейсбук страницата на събитието.

Вход: свободен 



BASS KOЛЕДAРИ

Кога: 25-26 декември, 21:00часа
Къде: Mixtape 5

Коледуването е традиционен български обичай. Според преданията се извършва в строго определено време — от полунощ до изгрев слънце на Коледа. В народните представи тогава се появяват караконджули, вампири и други свръхестествени същества, а коледарите със своите песни имат силата да ги прогонят. Но с изгрева на слънцето те загубват тази сила и спират да коледуват...

За да спазят обичая, с отговорната задача се заемат нашите BASS КОЛЕДАРИ, които ще прогонят всички зли мисли със силата на своите вълшебни сетове. Тази Коледа, страховитите караконджули ще трябва да си намерят тихо и спокойно местенце, възможно най-далеч от club *MIXTAPE 5*, защото BASS КОЛЕДАРИТЕ са по-подготвени от всякога. Дочухме, че по традиция, dj-ите се „сбират още от Игнажден“, за да се подготвят за сложния ритуал в Коледната вечер. Какво ли са замислили този път... ? Ще разберем на 25.12, когато по традиция коледуването ще започне в 21:00ч и ще продължи чаааак до сутринта, докато у смелчагите не остане и капка вълшебна сила.

Вижте повече на фейсбук страницата на събитието



NEW YEAR's EVE by LUBO KIROV

Кога: 31 декември, 23:00часа
Къде: Sofia Live Club

Sofia Live Club предлага на всички свои фенове и приятели и на всички онези, които още нямат планове за новогодишната нощ, едно страхотно посрещане на 2014-та в компанията на чаровния Любо Киров. Любо ще изпълни някои от най-хубавите си песни заедно с музикантите Живко Петров, Ангел Дюлгеров и Калин Вельов. DJ Stephane също ще поддържа градуса на купона с енергични сетове през цялата нощ.

Следете събитието във фейсбук 

Вход:
90 лв. 



„Джаз за деца с Венци Благоев” представя: Диксиленд и празнични картини

Кога: 29 декември, 11:00часа
Къде: НДК

Между пищните коледни трапези и новогодишните фойерверки сигурно ще ви се иска да отделите малко време за размисъл и почивка.

Е, нека да е след 29.12, защото в 11 часа ще засвирят видни майстори на своите инструменти, които, заедно с маестро Теди Лихо, ще украсят деня ви с колоритен стогодишен джаз и моментни празнични картини.

Всеки е добре дошъл да добави камбанен звън от колекцията с играчки, да попее и танцува в ритъма на коледно-новогодишните песни.

Венцислав Благоев – тромпет
проф. Владимир Радулов - пиано
Невилиян Гемижев – кларинет
Теодор Лихо – цветови импровизатор
Павлин Павлов – тромбон
Димитър Карамфилов – контрабас
Стефан Кожухаров - барабани

Вход: 3 лв. за деца и 5 лв. за възрастни




Още за събитията от седмицата може да четете тук

More from View Sofia

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?