Следва

Здрав дух в здрава коса - какво препоръчват в

Погледи по холивудски

Казват, че гейшите могат да омаят мъж само с поглед. За да овладееш тази техника трябват сухи тренировки пред огледалото ...

Hair преди 15 години

Казват, че гейшите могат да омаят мъж само с поглед. За да овладееш тази техника, трябват сухи тренировки пред огледалото и много финес. Привлекателният поглед трябва да крие в себе си една искра желание и цял пожар неизвестност. Гримът по тях е от особено значение.

Избрахме четири жени-икони, чиито очи са емблематични за нашето време. Кой как гледа и как се гримира, ето:



Мерлин Монро държи челна позиция по сладострастен поглед за всички времена. Запазанета й марка е кокетна очна линия, която стартира от вътрешния ъгъл на окото и леко се врътва нагоре във външността на клепача, и червено червило на устните.

Ретро стилът на Мерлин преекспонират доста дизайнери през последния сезон. Ако искаш да се превъплатиш в звездата, най-добре пробвай вечер. Извий очната линия по указаната по-горе тактика. След което наплъсти черен туш по горните клепачи. За да придобият хубав ъгъл, предварително щипни миглите с уред за извиване. Сложи едва забележимо руж.



Английският супермодел Туиги владее до полуда лолитския поглед - тя е дете и богиня едновременно. Успява благодарение на характерния за нея грим на очите с почернени и разделени на снопове мигли на горния и долния клепач. Поставянето на туш на долните мигли прави лицето по-детско моментално, с големи и изразителни очи. Този ефект гони и Алберта Ферети в последното си ревю.

Нанеси туш за обем и удължаване на горните и долните мигли. Малко бял контур на долния клепач и почти никакво червило. Ако добаваш към общия изглед къс маникюр с леко обелен лак, ще си досущ  като нея.



Елизабет Тейлър и нейните клеопатра-очи заслужават доста внимание. Котешкият й поглед се постига с тъмна сянка в сгъвката на горния клепач, кант черен молив или очна линия в основата му и сноп изкуствени мигли.

След всичко това постави тежка черна спирала, която да уплътни, раздели и удължи миглите. За ефект погледът е леко притворен. Извий глава на страни и го гледай тайнствено под ъгъл. Ако веднъж срещне погледа ти, ще бъде омагьосан.



Бет Дейвис показа на света най-драматичните големи очи. Широко отвореният й поглед е привличащ и добре обрамчен от къси, гъсти мигли.

За да постигнеш нейния вид, постави плътен тъмен молив на горния и долния клепач, след което туш дълбоко в основата на миглите неколкократно, отгоре и отдолу, без да изтегляш четката напред по дължина. Така силата остава в дълбочина. Пастелно червило, малко руж и... готово.

More from View Sofia

More Hair