Следва

Започват предварителните кастинги за третия сезон на „България търси талант”

Галерия "Ракурси" открива първата си за 2014 г. изложба

От 6 до 22 януари 2014 г. галерия „Ракурси“ ще представи произведения на автори, с които работи, но...

Events преди 10 години

От 6 до 22 януари 2014 г. галерия „Ракурси“ ще представи произведения на автори, с които работи, но които не е показвала в последните години – Атанас Мацурев, Деля Чаушева, Ненко Балкански – внук, Румен Нечев и Христо Кърджилов.

Атанас Мацурев е известен с финия и точен рисунък на акварелите си. Неговите мотиви, инспирирани от природата, предават насладата от уединението и интимността на момента.

Абстрактните картини на Деля Чаушева са изградени от интензивни геометрични полета и линии. Енергията и напрежението в творбите на художничката се създава както от взаимодействието на формите в пространството, така и от съчетаването на контрастни чисти цветове и нюанси. Характерно за нейните работи е и специалното внимание към детайла.



Младият художник Ненко Балкански показва живописни платна, обединени в две теми, които занимават въображението му от години – едната е свързана с човешкото тяло. Другата е от т. нар. цикъл „Градски интериор“, който е израз на обществените идеали и ценности и промяната в тях. През последните години художникът живее в Будапеща, където са създадени и показаните произведения.

Румен Нечев е познат на публиката с графичните си работи от ръчна хартия, които се отличават с мекия блясък на истинския благороден метал. Картините му са наситени с цветове и фини релефи. Техниката му е специфична, собствена, така както и философията, вградена в тях.

Христо Кърджилов представя две живописни платна, рисувани към последния му роман „Великолепният звяр“, който предстои да излезе. Те са по мотото на Чоран: „Ще разберат ли някога драмата на човек, който в нито един миг от живота си не е забравил рая?“


 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?