Следва

Гениалните прости неща - Динонада

П като почивка в Панарея

Малкото островче Панарея, близо до Сицилия, предлага истински рай за посетителите си. Той започва от басейна...

All About Life преди 15 години

Хотел Raya на малкото островче Панарея, до Сицилия, предлага истински рай за посетителите си. Той започва от басейна с ефект „безбрежност“, тъй като водите му се сливат с тези на морето, създавайки илюзията за непрекъснат хоризонт. Въздишки предизвикват и ваните с термална вода и хидромасаж.

Хотел „Рая“ обаче наистина си струва копнежите. Въпреки че има само две звезди, хотелът на Мириам Белтрами е една от най-красивите перли на Средиземноморието.

Бившата преводачка в италианския парламент Мириам идва преди години на Панарея в търсене на място, където да живее в симбиоза с природата. Така тя създава своя дом под знака на минимализма, хармонията и екологично чистото.

Разположеният точно пред вулкана Стромболи хотел е в действителност грозд от къщички в бял и прашно червен цвят. Те са като накацали по хълма, спускащ се към морето.

Паркът наоколо създава впечатлението за райско кътче.





36-те стаи на хотела омайват с простота и чар. Taваните са направени от преплетена тръстика, а стените са от от камък. Раковини, урни и различни други украси са разхвърляни артистично из стаите, за да припомнят, че собственичката на хотела живее между Бали, Индонезия и Панарея. Кухнята в ресторанта обаче е само сицилианска.

По масите, осветени единствено от газови фенери, се сервира печена прясна риба и паста, приготвена по сицилиански - с патладжани и сирене „рикота“.





Терасата, разположена точно срещу вулкана Стромболи, пък подтиква към пълен релакс, примесен с наслада.

Двойната стая в „Рая“ струва 200 евро на вечер.

За да стигнеш до Панарея, ти е достатъчно да кацнеш на остров Сицилия с авиокомпания Alitalia през Рим и от там е лесно...





Панарея е един от седемте островчета наречени Еолийски или още Лиопарски (по името на на-главния), които можеш да видиш от североизточното крайбрежие на Сицилия. С вулканичен произход и малка площ, всеки един от тях има своя чар и е перфектно място за почивка далеч от всичко. Остров Панарея е на двадесетина километра отдалечен от останалите, но така или иначе за около 2 часа с корабче може да се стигне от брега на Сицилия. Панарея е един от най-малките, но и красиви острови заради заливчетата си, закътани сред скалите. И там, на малкия остров именно се намира хотел Рая – истинки райско кътче.

Посети го!

www.hotelraya.it

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.