Следва

Новите водещи на "Сблъсък" отново двама

Сандра Бълок и нейната "Гравитация" фаворити за наградите БАФТА

Филмът с участието на Сандра Бълок и Джордж Клуни получи 11 номинации, включително за най-добър филм...

Events преди 10 години

Космическата драма „Гравитация" е фаворит за тазгодишните награди на британската филмова академия БАФТА. Филмът с участието на Сандра Бълок и Джордж Клуни получи 11 номинации, включително за най-добър филм и най-добър британски филм. 

Сред категориите, в които лентата ще се бори за отличие са още за най-добър звук и визуални ефекти, Бълок в главната роля е номинирана за най-добра актриса, а Алфонсо Куарон – за най-добър режисьор.

Следва "12 години робство" с 10 номинации, пет от които в основни категории като най-добър филм и най-добър актьор. Същият брой номинации има и "Американска схема", в който взимат участие Брадли Купър, Крисчън Бейл, Ейми Адамс и носителката на Оскар Дженифър Лоурънс.

В категорията за най-добра актриса Бълок ще се конкурира с Кейт Бланшет за ролята й в "Син жасмин", Ема Томпсън за "Спасяването на Мистър Банкс" и Джуди Денч за "Филомена".

С номинации за най-добър актьор са Чиуетел Еджиофор за "12 години в робство", Крисчън Бейл за "Американска схема", Брус Дърн за "Небраска", Леонардо ди Каприо за "Вълкът от Уолстрийт" и Том Ханкс за "Капитан Филипс".

Заедно с Алфонсо Куарон в категорията най-добър режисьор са номинирани още Стив Маккуин за "12 години в робство", Дейвид О. Ръсел за "Американска схема", Пол Грийнграс за "Капитан Филипс" и Мартин Скорсезе за "Вълкът от Уолстрийт".

Носителите на наградите БАФТА ще бъдат обявени на 16 февруари на церемония в Кралската опера в Лондон.

Виж миналогодишните отличници на БАФТА >>>

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?