Следва

"Сладко" - новият аромат на Dolce&Gabbana

Животът след 45 - Джулиан Мур

Ако е вярно, че животът започва след 40, за Джулиан Мур той открива всичките си прелести именно в тези прекрасни...

Celebrity beauty преди 10 години

Ако е вярно, че животът започва след 40, за Джулиан Мур той открива всичките си прелести именно в тези прекрасни зрели години. След два неуспешни брака и зашеметяваща холивудска кариера, която й носи четири номинации за Оскар и място в списъка с най-големите актриси на 90-те, на 37 Мур намира мъжа на живота си, а на 53, на които е днес, вече е създала щастливо семейство с две деца.

И това оставя своя отпечатък върху красотата на жената, чиято порцеланово бяла кожа и червени коси се превръщат в идеал. Така я разхубавяват, че годините й не само не й пречат, но й придават някоко особено великолепие.

Съпруг й е режисьорът Барт Фройндлих, а децата им са Калеб, на 15, и Лив, на 11, които растат и се радват на живота в „звездните” райони на Манхатън.

Известна с ролите си на силни и независими жени и демократ по убеждения, Джулиан не ограничава стремежите си до поредната роля в хитов блокбъстър, а открива у себе си и други таланти. Като писането, което я превръща в известен автор на детски книжки.


Bulgari, есен-зима 2010/11

На професионалния фронт неминуемо се появяват и големите модни и бюти ангажименти. Заради известността си и специфичната шотландска бледа красота, която тече във вените й по майчина линия, Джулиан става рекламно лице на Bulgari, съблича всичките си дрехи и остава само по восъчната си кожа и по разкошните бижута и аксесоари на бранда. И оставя впечатлението, че блясъкът на една жена не се съблича с дрехите.




Джулиан Мур в Tom Ford

Затова и пред измамната лъскавост на червения килим, любимата приятелка на Том Форд предпочита лежерството на 70-те и избира Birkenstock пред Manolo Blahnik. Жалко, защото тънките й като косъм глезени са родени за изящни височини. Може би изключение правят само моделите на Ford, в които тя изглежда съвършено елегантна. Между дизайнера и актрисата има силна връзка след участието на Мур в дебютния филм на модиста - "Самотният мъж", в партньорство с привлекателния англичанин Колин Фърт.




Да носи черно на 53 за Джулиан не е табу. Защото знае, че този цвят кара рижите й коси и млечно бяла кожа да се разкрият. А бръчките, те не са проблем, и тази изключителна жена не ги крие под пластични корекции, не ги третира с модерни разработки. В едно от декемврийските издания на The Edit актрисата споделя своето отношение към красотата, като е максимално откровена:

"Бих искала да мисля, че мога да остаряват толкова естествено, колкото е възможно. Не отричам обаче всичко онова, което хората правят, за да изглеждат добре. Ако това ще ги накара да се чувстват щастливи - страхотно. Но аз предпочитам да изглеждам като себе си. Няма да живеем вечно, може да умрем на 45, и познайте какво? Тогава не е нужно да се притесняваме, че ще остареем"


Джулиан Мур за The Edit, декември, 2013






За натуралния си вид Мур избира и естествени тонове, когато се гримира. Използва малко, но най-необходимите продукти и лек грим, защото вярва, че по-малкото макияж прави жените да изглеждат по-млади. Спирала, безцветен руж с лек розов оттенък и глос с цвета на устните са достатъчни на Мур в ежедневието. 

Слънцето не е приятел на бялата кожа и нейният бюти завет към младото поколение е да избягва преките слънчеви лъчи и да не забравя да защитават кожата си от неблагоприятни външни фактори с подходящата козметика. 

Онова, с което не се съобразява тази знаменитост, са предразсъдъците. Не споделя мнението, че жените над 40 не трябва да носят косата си дълга, напротив. Нейната стига до средата на гърба и обикновено е изправена, завързана в конска опашка или начупена в краищата. Но винаги в блестящ вид. 



Вече споменахме глезените, но те са чисто и просто природа. За да поддържа във форма сексапилното си тяло, 53-годишната звезда се стреми към дисциплина. Актрисата може да говори много за чудотворните ефекти на акупунктурата, йогата и балансираното хранене, които са в основата на нейния режим, но ние знаме, че не е само това. Ключът към очарованието й е дълбоко скрит в нейната увереност на жена, постигнала всичко в живота си, която не спира да търси нови извори на щастие, радвайки се на успехите си. 

Останалото е клише - избягва алкохола, захарта и млечните продукти, но понякога се глези с любимите си изкушения - пържени картофки и сладолед. 






Мур със семейството си


Мур с дъшеря си



За отпусната зряла кожа, загубила своята еластичност и блясък, най-ефективен е лифтинг продуктът MATRICIANЕ FERMETÉ на Bioderma. Стягащият ефект се дължи на естествената активна съставка Полилифт - биополимер от протеини на сладък бадем.



 

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи