Следва

Dancing Stars отново излиза на дансинга

Новите водещи на "Сблъсък" отново двама

Любо Жечев и Юлиян Константинов делят уикенда начело на шоуто...

Events преди 10 години

Любо Жечев и Юлиян Константинов делят уикенда начело на шоуто

Титаничен сблъсък за постоянното място на ринга заформиха претендентите за водещи на „Сблъсък“ на мястото на Иван и Андрей. В последния уикенд на 2013-та и първия на 2014-та, четирима кандидати се впуснаха в надпреварата за нови лица на култовото предаване. След огромен интерес от страна на зрителите, онлайн вотът посочи повече от един победител и „Сблъсък” не изневери на традицията водещите да са двама. Този път обаче, те ще са разпределени в двата почивни дни. Съботният рефер на емблематичното предаване ще бъде победителят от КЪРТИЦАТА, Сезон 1 Любомир Жечев, а всяка неделя тон на спора ще задава оперният певец Юлиан Константинов.

Първият сезон на риалити формата КЪРТИЦАТА, чийто победител стана именно Любо Жечев, предизвика медийния интерес около баскетболиста. Опитът му в телевизията, обаче, датира още преди екстремното приключенско риалити. Любо Жечев е роден на 27 януари 1988. Той е дипломиран журналист от Софийския университет, практикувал като репортер и водещ на спортни предавания. За него продуцентът Иван Христов споделя, че още на първите кастинги за КЪРТИЦАТА, Любо се откроил с качества, важни за всеки участник във формата – физическа издръжливост, бърза мисъл и комбинативност. „Още в първите седмици от предаването беше ясно, че Любо е основен претендент за победител”, споделя още Христов. Идеята да поканят Любо Жечев в надпреварата за нов водещ на „Сблъсък” дошла от другата половина на продуцентския дует - Андрей Арнаудов. „Вероятно това, че е млад, ново медийно лице, а и може би малко напомня за нас с Андрей, с изключение на това, че е по-висок и красив” е причината, според Иван Христов, двамата да поканят Жечев в състезанието за нов водещ и допълва: „Любо е човек с оригинални идеи, остър ум и мнение, което не натяква, а отстоява”.



Другият нов водещ на „Сблъсък” е познатото лице от риалити формати, телевизионни състезания и коментарни рубрики - оперният певец Юлиан Константинов. Той ще провокира шумни спорове всяка неделна сутрин. Братът на волейболната легенда Пламен Константинов е роден през 1966. Тренирал е волейбол в отбора на Левски, а до 8-ми клас не се увлича по нотите. Първите си стъпки в света на музиката Юлиан Константинов прави с рок групата с провокативното име „Кокаин”. По-късно се пренасочва към оперното пеене, завършва Консерваторията и години наред жъне успехи на оперната сцена. Константинов е женен, има двама сина. В телевизионното поприще става известен на зрителите след няколко запомнящи се участия в различни риалити формати, а гостуванията му като коментатор по актуални теми не остават незабелязани. Спортният му хъс и ексцентричен изказ го правят идеален водещ на предаване като „Сблъсък”.



Относно избора на нови лица Иван Христов споделя „Ние не търсим човек, който да замести Иван и Андрей”. Според продуцента, създал заедно с Андрей „Сблъсък” преди 15 години, предаването е изживяло живота си с тях като водещи и е време за надграждане и свежа енергия от нови лица. „И на двамата водещи мога да дам съвета, който често си припомняме с Андрей – да са максимално естествени, да не крият нищо от зрителите. Реакциите, които имат в живота, до голяма степен да се пренесат и на екрана”, коментира Иван Христов и добавя, че като продуцент ще изисква и от Жечев, и от Константинов да си вършат работата, да идват на време и да генерират висок рейтинг.

Дебютът си като водещи на „Сблъсък” новите лица на предаването ще направят още този уикенд. На 11 януари съботният спор на тема „За и против плоския данък” ще бъде с водещ Любо Жечев, а негови гости ще са социологът Кънчо Стойчев и бизнесменът Константин Тилев, които ще защитават ползите от плоския данък. Техен опонент ще бъде вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. В неделя, на 12 януари, Юлиан Константинов ще бъде справедливият арбитър в сблъсъка на тема „Трябва ли да се преименуват турските географски наименования?”. В актуалния спор, против промяната на турските наименования, ще се включат кметът на Каварна Цонко Цонев, подкрепен от режисьора и писател Мая Вапцарова. В срещуположния ъгъл на ринга ще застане лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Друг от претендентите в надпреварата за нов водещ, Иво Танев остава в ролята на острието на „Сблъсък”. Както досега, той ще раздава правосъдие в трети рунд на спора. Танев е връстник на колегата си Константинов. Зрителите познават Иво като водещ на играта „Треска за злато”, но не е тайна, че шоуменът има ценз за оперно пеене. През 90-те години, талантът издава не един албум. През 2013-та година Иво Танев стана дядо, след като дъщеря му Албена го дари с внучка – Алина.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.