Следва

Giuseppe Zanotti минус 50 процента

Новите колекции: Balenciaga, Pre-Fall 2014

Начинът на заснемането. Косите на моделите. Аксесоарите, изобилни на обувен избор, но и на...

All fashion преди 10 години

Начинът на заснемането. Косите на моделите. Аксесоарите, изобилни на обувен избор, но и на колани, гривни, чанти, ръкавици.

Целият почерк на Александър Уонг е вдъхновяващата доза мода в междинната колекция на дизайнера за Balenciaga. Не просто pre-fall, а добър експеримент в стила techno couture.

Александър Уонг, за разлика от останалите творчески директори от "новата вълна", които почти едновременно нахлуха в големите модни къщи с дълга история, като Раф Симънс и Хеди Слиман, все още не е обвинен в незачитане традициите на основателя на наелата го модна фирма. Напротив, за него константно се говори, че се отнася с огромно внимание към архивите и всъщност внася доста малко от себе си, с което твърдение надали можем напълно да се съгласим. Просто спортната естетика на Уонг удивително органично се комбинира с наследството на Кристобал Баленсиага.

Точно този ефект се е получил и при колекцията pre-fall 2014, която сам Уонг определя като личен опит да създаде "техно-кутюр" —дигитални принтове се съчетават с класическите обеми на Баленсиага, кожените рокли сас хиперобемни ръкави и преувеличена раменна линия, костюмите са в металик и обикновените дъфълкоти /дебелите вълнени палта с дървени копчета/ намират техно-визията си, която страшно им отива.

More All fashion