Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Новите колекции: Ralph Lauren, Pre-Fall 2014

При първия поглед върху новата междусезонна колекция на Ralph Lauren в главата мигновено нахлуват...

All fashion преди 10 години

При първия поглед върху новата междусезонна колекция на Ralph Lauren в главата мигновено нахлуват асоциации със заглавието на нашумелия роман "50 оттенъка сиво". И ако не беше толкова буквално и беззъбо, същото наименование можеше да послужи да озаглави работата на американския дизайнер. Нещата са по-сложни обаче, в хубавия смисъл на думата сложно.

В колекцията на Ралф Лорън има не само сиво, има и сребристо, и пепелно, и перлено, и зеленикаво, и цвят на клей. Всички тези оттенъци са в разкошни успокоени комбинации с пудрено-бежово и бледо розово. Но, за разлика от безвкусното книжле на Е. Л. Джеймс, колекцията на Ралф Лорън е, както обичайно, елегантна и сдържана - това са дрехи за момичета от висшето общество или за онези, които дори да нямат благороден произход, носят вътрешно благородство.

"Моята дамска пре-колекция 2014 отразява съвременната небрежност, настроението за лекота и простота, които постигат меките пастелни тонове и силуети, сдържани, но шикарни," - обяснява чрез думите, по-малко изразителни от визията, колекцията си Ралф Лорън.

More All fashion