Следва

Кампаниите: първи кадри на Дария Вербови за Mango

Trend Report - Сако с двуредно закопчаване

Не че сакото с двуредно закопчаване е нов тренд, или че се завръща славно след като е тънало в забвение няколко..

All fashion преди 10 години

Не че сакото с двуредно закопчаване е нов тренд или пък се завръща славно след като е тънало в забвение няколко поредни сезона, просто прекрасното му изобилие в колекциите пролет-лято 2014 ни напомни за необходимостта от тази класическа, толкова елегантна дреха.

За разлика от едноредния си събрат, този фешън герой изглежда много по-строг. Независимо дали е овърсайз или женствен втален модел неговата официалност дава сериозния тон на визията. И най-фриволно скроените поли и рокли, неонови цветове и авангардни принтове безпрекословно се подчиняват на авторитета на двуредното сако.

Ако не толкова тенденция, то безспорен must-have за пролетно-летния гардероб, този модел е перфектен в играта на контрасти; в комбинация с чифт висок и секси ток, а още по-хубаво - сандал, голямата дамска чанта или клъч се получават великолепни коктейлни или бизнес ансамбли.

В майсторските колекции за идващия сезон забелязваме, че сакото с двуредно закопчаване претърпява различни изменения в кройката. От традиционните изчистени модели на Ralph Lauren то се превръща в сексапилните с осемдесетарско влияние блейзъри с колан на Tom Ford, изтърпява креативните своеволия на Salvatore Ferragamo, носи се без ръкави в дефилето на Michael Kors и достига висши форми на дизайн при Dior


Chanel


Christian Dior


Christian Dior


Michael Kors


Ralph Lauren


Ralph Lauren


Salvatore Ferragamo


Salvatore Ferragamo


Tom Ford


Tom Ford


Viktor-&-Rolf Resort 2014


Vivienne Westwood Red Label


Vivienne Westwood Red Label

More All fashion